Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Uz druhy tyden me trapi zacpa. Nekdy jdu pres den na velkou ale to je fakt jen minimum a ja uz jsem cela nafoukla, streva me dost boli a to hlavne v noci. Ja mivala zacpy tak co 3 mesice a vzdy mi pomohlo dat si jednou projimadlo, poradne se vyprazdnit a zase jsem chodila pravidelne. Ted ale v 24 tt. projimadla nemuzu. Mate nejake osvedcene rady na to co by me opravdu prohnalo? Ja uz jsem fakt zoufala, skoro ani nejim jak jsem plna.
Šla bych do lékárny a zeptala se, teď jsem viděla v reklamě něco, co mohou i těhotné, ale nevím, jak se jmenovalo. Když nepomáhá jídlo, pohyb, tak bych zkusila lékárnu. Já měla dost problémy v prvním těhu, pak jsem musela každý den ovesnou kaši ke snídani a jablka. Takže jsem to léky nemusela řešit. Teď v 26 tt mám zatím pohodu (ťuk, ťuk), ale je pravda, že jsem dost změnila jídelníček ![]()
Já beru BabyCalm. Je to směs bylin v glycerínu, je to pro miminka, ale mě to pomáhá. Beru to jen 1× denně 10 gtt (miminka taky berou 10 gtt, ale 3×d + dle potřeby), třeba ti to taky pomůže, mají to běžně v lékárnách, jen si to nezapomeň naředit
@JMaruska píše: Šla bych do lékárny a zeptala se, teď jsem viděla v reklamě něco, co mohou i těhotné, ale nevím, jak se jmenovalo. Když nepomáhá jídlo, pohyb, tak bych zkusila lékárnu. Já měla dost problémy v prvním těhu, pak jsem musela každý den ovesnou kaši ke snídani a jablka. Takže jsem to léky nemusela řešit. Teď v 26 tt mám zatím pohodu (ťuk, ťuk), ale je pravda, že jsem dost změnila jídelníček
Přesně mě také hodně pomáhá Ovesná kaše spaldové nebo pohankové lupínky s ovocem hlavně jablka s pár rozinkami a vlasskymi ořechy. S bílým probio jogurtem. Anebo jen ovoce s probio jogurtem. Vadí mě pečivo k snídani nebo večeři. Raději si dal k večeři zeleninu s cottage nebo zeleninu s kuskusem…
Mam to samé, z jídla nepomáhá nic
. Druhy den je pohoda, já to těším od úterý. Pomohl mi glycerinovy cipek a zítra si jedu pro glukozu. Vše mohou těhotné. Mě se těhotenství střeva zastavi a mužů se v jídle stavět na hlavu. Glukozu doporučuji nasadit co nejdříve, potom už nepomůže ani to. V prvnim trhu jsem po 14 snech skončila na klystyru v nemocnici
.
Zácpa mě v těhotenství trápila taky a vyzkoušela jsem kde co. Pomohly až glycerinové čípky. ![]()
@JMaruska píše: Šla bych do lékárny a zeptala se, teď jsem viděla v reklamě něco, co mohou i těhotné, ale nevím, jak se jmenovalo. Když nepomáhá jídlo, pohyb, tak bych zkusila lékárnu. Já měla dost problémy v prvním těhu, pak jsem musela každý den ovesnou kaši ke snídani a jablka. Takže jsem to léky nemusela řešit. Teď v 26 tt mám zatím pohodu (ťuk, ťuk), ale je pravda, že jsem dost změnila jídelníček
Myslím, že je to Duphalac, taky se pro něj chystám do lékárny.
Magnesium glycinat nebo citrat, klidne gram, prebytek se vylouci a pomahal zarucene…
Psyllium a hodne vody, ale to je spis „udrzovaci,“ kdyz uz akutne potrebujes vyprazdnit, tak asi fakt do lekarny a zeptej se, neco mit budou.
Zkus sušené švestky na noc namočit do vody a ráno to vypít a švestky sníst. Nebo to snist večer. Taky jsem ráno po probuzení cvičila pár cviků. Předklony, dřepy a kroužit boky. Docela to pomáhalo.