Zadlužená tchýně, jaké je riziko pro nás?

Anonymní
18.1.14 20:05

Zadlužená tchýně

Ahoj holky, omlouvám se předem za anonimitu, ale je to hodně choulostivé téma.
Manželova matka je zlej člověk, nikdy se jako matka nechovala a jediné za co jí můžeme být vděční je, že dala život mému drahému. Můj manžel má ještě 3 mladší sourozence. O všechny se musel starat a chodit po brigádách aby měl na svačinu pro sebe i pro ně. Ona na ně kašlala, dokonce byli ve fondu pro ohrožené děti. No je to hodně dlouhý a smutný příběh. Nicméně se na Vás obracím s dotazem, zdali když se zadluží, můžou pro její neschopnost dluhy splácet ( nic nevlastní, bydlí u partneta) přijít exekutoři a vzít nám majetek. V dnešní době člověk bohužel nikdy neví :( Mám hrozný strach že o vše příjdeme. Děkuji za Vaše názory a rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
18.1.14 20:08

Ne. A až zemře můžete odmítnout dědictví, protože byste zdědili jen dluhy. Ale jen kvůli tomu, že je to jeho matka vám nic vzít nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.1.14 20:11

No ještě bych dodal k činnosti exekutorů - můžou jít tam, kde se oprávněně domnívají, že může dlužník mít svůj majetek. Takže pokud by k vám tchýně jezdila na návštěvy, tak může být oprávněná domněnka, že si k vám něco „ulila“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
18.1.14 20:17

Fuj, to je jak o mojí tchýni, uplně jak přes kopírák..až jsem se lekla…
takového,,dědictví se zříct můžete, ale můžou ho zdědit myslím i vaše děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
18.1.14 20:18

Já bych spíš řekla že pudou k tomu příteli co u něj bydlela a budou zabavovat jeho majetek pokud neprokáže. nemyslím tím byt ale vybavení u kterého nebude schopný prokázat že mu patří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.14 20:21

zakladatelka

@lolo123123 ale ty by se ho mohly také zříct, ne?

• Citovat
  • Upravit
29577
18.1.14 20:26

Exekutoři půjdou tam, kde si zjistí, že zmíněný (á) žije. Tudíž k vám konkretně nepřijdou, pokud ano, tak je nepouštějte. V PŘÍPADĚ ÚMRTÍ DĚDICTVÍ ODMÍTNOUT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.1.14 20:27
@Anonymní píše:
@lolo123123 ale ty by se ho mohly také zříct, ne?

určitě, rozhodně nikdo nemůže nutit nezletilé děti, aby si vzaly na hrb dluhy po prarodičích :zed: to je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
18.1.14 20:32

Pokud nemá trvalé bydliště u vás, tak buďte v klidu a po smrni dědictví ihned odmítněte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
18.1.14 20:32

Mám podobný problém moje matka je zadlužená všude má exekuce, není nahlášena na UP, zdravotní neplatí nic. Neviděla jsem jí asi 5 let nevím kde je nic, kašle na mě. Měla část baráku u mé babičky (její mámy) ten před 3 lety byl v exekuci, naštěstí jsme jí odkoupily…
Tak snad exekutoři nepůjdou po mě…Koupily jsme barák s přítelem, celý jsme ho zrekonstruovali, hlavně jsme se odstěhovali, takže by snad nám nic hrozit nemělo…Dědictví samozřejmě žádné NEBERU :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
18.1.14 20:34
@Anonymní píše:
@lolo123123 ale ty by se ho mohly také zříct, ne?

pokud jsou dospělé tak ano, pokud nezletilé, tak za ně odpovídají zákonní zástupci (rodiče) a ti nemohou dědictví odmítnout okamžitě, ale mouho ho odmítnout, jestliže existuje podezření, že bude předlužené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.14 20:34

zakladatelka

@Caborina no ono není ani co dědit kromě dluhů, že!!! to je jak u nás. Já ji nikdy neviděla ani sem nechtěla po tom všem co o ní vím!!!

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
18.1.14 20:59
@subsomi píše:
pokud jsou dospělé tak ano, pokud nezletilé, tak za ně odpovídají zákonní zástupci (rodiče) a ti nemohou dědictví odmítnout okamžitě, ale mouho ho odmítnout, jestliže existuje podezření, že bude předlužené

On to hlavně musí posvětit opatrovnický soud, což je u předluženého dědictví samozřejmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.14 21:00

zakladatelka

@mag zatím děti nemáme

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
18.1.14 21:01