Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne. A až zemře můžete odmítnout dědictví, protože byste zdědili jen dluhy. Ale jen kvůli tomu, že je to jeho matka vám nic vzít nemohou.
No ještě bych dodal k činnosti exekutorů - můžou jít tam, kde se oprávněně domnívají, že může dlužník mít svůj majetek. Takže pokud by k vám tchýně jezdila na návštěvy, tak může být oprávněná domněnka, že si k vám něco „ulila“.
Fuj, to je jak o mojí tchýni, uplně jak přes kopírák..až jsem se lekla…
takového,,dědictví se zříct můžete, ale můžou ho zdědit myslím i vaše děti
Já bych spíš řekla že pudou k tomu příteli co u něj bydlela a budou zabavovat jeho majetek pokud neprokáže. nemyslím tím byt ale vybavení u kterého nebude schopný prokázat že mu patří
Exekutoři půjdou tam, kde si zjistí, že zmíněný (á) žije. Tudíž k vám konkretně nepřijdou, pokud ano, tak je nepouštějte. V PŘÍPADĚ ÚMRTÍ DĚDICTVÍ ODMÍTNOUT.
@Anonymní píše:
@lolo123123 ale ty by se ho mohly také zříct, ne?
určitě, rozhodně nikdo nemůže nutit nezletilé děti, aby si vzaly na hrb dluhy po prarodičích
to je blbost.
Pokud nemá trvalé bydliště u vás, tak buďte v klidu a po smrni dědictví ihned odmítněte
Mám podobný problém moje matka je zadlužená všude má exekuce, není nahlášena na UP, zdravotní neplatí nic. Neviděla jsem jí asi 5 let nevím kde je nic, kašle na mě. Měla část baráku u mé babičky (její mámy) ten před 3 lety byl v exekuci, naštěstí jsme jí odkoupily…
Tak snad exekutoři nepůjdou po mě…Koupily jsme barák s přítelem, celý jsme ho zrekonstruovali, hlavně jsme se odstěhovali, takže by snad nám nic hrozit nemělo…Dědictví samozřejmě žádné NEBERU
![]()
@Anonymní píše:
@lolo123123 ale ty by se ho mohly také zříct, ne?
pokud jsou dospělé tak ano, pokud nezletilé, tak za ně odpovídají zákonní zástupci (rodiče) a ti nemohou dědictví odmítnout okamžitě, ale mouho ho odmítnout, jestliže existuje podezření, že bude předlužené
@Caborina no ono není ani co dědit kromě dluhů, že!!! to je jak u nás. Já ji nikdy neviděla ani sem nechtěla po tom všem co o ní vím!!!
@subsomi píše:
pokud jsou dospělé tak ano, pokud nezletilé, tak za ně odpovídají zákonní zástupci (rodiče) a ti nemohou dědictví odmítnout okamžitě, ale mouho ho odmítnout, jestliže existuje podezření, že bude předlužené
On to hlavně musí posvětit opatrovnický soud, což je u předluženého dědictví samozřejmé.
@Anonymní píše:
@mag zatím děti nemáme
To já jenom tak pro úplnost ![]()
Ahoj holky, omlouvám se předem za anonimitu, ale je to hodně choulostivé téma.
Mám hrozný strach že o vše příjdeme. Děkuji za Vaše názory a rady
Manželova matka je zlej člověk, nikdy se jako matka nechovala a jediné za co jí můžeme být vděční je, že dala život mému drahému. Můj manžel má ještě 3 mladší sourozence. O všechny se musel starat a chodit po brigádách aby měl na svačinu pro sebe i pro ně. Ona na ně kašlala, dokonce byli ve fondu pro ohrožené děti. No je to hodně dlouhý a smutný příběh. Nicméně se na Vás obracím s dotazem, zdali když se zadluží, můžou pro její neschopnost dluhy splácet ( nic nevlastní, bydlí u partneta) přijít exekutoři a vzít nám majetek. V dnešní době člověk bohužel nikdy neví