Brácha odmítá přispět matce

Anonymní
13.1.14 14:24

Poraďte prosím,brácha hajzlík!

Ahoj holky, jsem sama, čekám miminko. Mám starší maminku, bude jí 70,je vdova. Má malý důchod, něco přes 6 tis. Bydlela ve zchátralém domku (který není ani její),dnes už neobyvatelném. Vzala jsem ji k sobě. Má psa 60 kg, pes má dietu, je to finanč. náročné, mamka ho miluje (i já),proto mu maximálně přispívám. Za mámu platím spotřeby, jídlo, léky, oblečení. Je to a do budoucna i bude už finančně nad mé síly! Jí koupím a sama pak škrtím každý halíř a vařím si suché brambory. Mám bráchu, je advokát v Praze, má luxus.byt,drahé auto. Máma ho živila na právech do jeho 29 let, blbé mu to nebylo. Matce odmítá přispět, snažila jsem se o komunikaci 4 roky.Rekl mi, ze to je ma dobra vule, ze neco ji davam (!).Ze on tu potrebu nema.Vzit si ji k sobe tez nechce.Dala jsem pripad uz v prosinci pravnikovi, ktery ale sdelil, ze zatimco loni jsem mohla podle zakona bez problemu ja jako sourozenec dat jako navrh k soudu a ten by mu stanovil podle zakona o rodine posilat ji mesicni prispevek (bracha bere kolem 50 tis. mesicne),od 1.1.se zakon zmenil a navrh by musela podat k soudu matka-ktera to neudela.Co byste radily? Děkuju a :srdce: všem!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
13.1.14 14:29

No, pokud bratr nereaguje ani na prosby, ani na natlak, tak ti toho moc nezbyva… ty navrh podat nemuzes, matka ho podat nechce :nevim:
nejde si uprimne z oci do oci promluvit s matkou, ze takhle to dal nejde a at to k soudu aspon zkusi podat? jenze ja mam obavy, ze i tak by to nebylo jednoduche. pokud on je pravnik a vy si pravnika nevezmete, tak to muze byt bud marne anebo to bude aspon na hodne dlouhou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabrielagabri
13.1.14 14:35

To je na houby. maminky syny milují, ta neudělá nic, raději bude o hladu a přiměje tebe, protože ty máš dobré srdce, aby ses vydala z peněz a hladověla taky…musíš myslet na vlastní život! najít si partnera, na mimčo. Co sociálka? Nebo nějaký mediátor?

• Citovat
  • Upravit
1034

Pane bože, to je ale ho…,prosímtě, ty budeš muset mamince na rovinu říct, že takhle to nepůjde, za chvíly budeš mít dítě a co jako pak? Budeš muset mamku postavit před jasné rozhodnutí, nebo by chtěla at padneš na hubu? chápu, že 70let už je dost a možná to vnímání okolí už není moc soudné, ale tak ty se staráš přece, úplně se mi otevřela kudla v kapse, prostě nemám slov 8o :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846

Promluvila bych si s maminkou… měla by pochopit tvou situaci-miminko, pes, ona-buď zažádá nebo se prostě bude muset něco změnit a ty peníze budou někde chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gabrielagabri
13.1.14 14:36

@belik přesně tak, to není hazlík, ale hajzl! promiňte to slovo

• Citovat
  • Upravit
4144
13.1.14 14:38

Za prvé. musím ti říct, že jsi úžasná žena a to co děláš pro maminku je hezký.
To s tím bratrem, pokusila bych se maminku přesvědčit tím, že to sama nedáváš a měla by podat ten návrh..tvůj bratr je teda docela no nebudu to komentovat..moje mamka vždy říká..holka tobě se to jednou vše vrátí a je v tom pravda..jednou se mu to vrátí..tím nepřeji nic špatného, ale je to hrůza..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
13.1.14 14:39

No tak to je síla…asi bych se být tebou pokusila s maminkou promluvit aby sepsala návrh k soudu že to jinak bohužel nejde :nevim:…pak si zkusit ještě jednou promluvit s bratrem ale nevím jestli to má ještě smysl… a jak je na tom maminka psychycky? Já vím že to vyzní asi hnusně ale pak mě napadlo jestli by se nedala zbavit svéprávnosti a návrh bys tí pádem mohla podat ty :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
13.1.14 14:39

:cert: :cert: :cert: :cert: to že ho maminka, živila a díky ní je tam kde je, ona mu umožnila vystudovat, a starala se o něj, je to hnus :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
13.1.14 14:40

Brácha je pěkná svině :poblion: :poblion: :poblion:
Bohužel asi neporadím. Zkus si o tom promluvit s maminkou a ten návrh podejte co nejdříve. Drž se :kytka: :kytka: :hug:

• Citovat
  • Upravit
1034
13.1.14 14:40

Ještě mě napadlo, říct mamince, že teda bude muset pejsek z domu, je to hnus, ale přece kvůli nim nebudeš hladovět a stebou tvoje dítě, uvidíš jak se ti malé narodí, budeš to mít úplně v hlavě jinak nastavený a budeš nucena nedělat si servítky bohužel, je mi to strašně líto opravdu, ale nesoudnost maminky mě šíleně rozčiluje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.14 14:41
@klarushka píše:
No tak to je síla…asi bych se být tebou pokusila s maminkou promluvit aby sepsala návrh k soudu že to jinak bohužel nejde :nevim:…pak si zkusit ještě jednou promluvit s bratrem ale nevím jestli to má ještě smysl… a jak je na tom maminka psychycky? Já vím že to vyzní asi hnusně ale pak mě napadlo jestli by se nedala zbavit svéprávnosti a návrh bys tí pádem mohla podat ty :nevim: :nevim:

duševně je čilá

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
13.1.14 14:42

Zakladatelko pejska se nevzdávejte, mamince by to mohlo psychicky ještě víc ublížit. Vždy se i to zvíře dá uživit. :think:

• Citovat
  • Upravit
gabrielagabri
13.1.14 14:44
@belik píše:
Ještě mě napadlo, říct mamince, že teda bude muset pejsek z domu, je to hnus, ale přece kvůli nim nebudeš hladovět a stebou tvoje dítě, uvidíš jak se ti malé narodí, budeš to mít úplně v hlavě jinak nastavený a budeš nucena nedělat si servítky bohužel, je mi to strašně líto opravdu, ale nesoudnost maminky mě šíleně rozčiluje

jestli maminka miluje syna, a to asi jo, když ho živila z mála peněz do 29,tak se obávám, že na tom nic nezmění ani teď. Jestli je brácha zaměstnanec, udělala bych mu ostudu v práci, ať vědí, co tam mají za hajzlíka. K soudu bych to stejně dala-nebo ať mu právník aspoň napíše dopis, ať vidí, že necouvneš a máš sílu to řešit. MYSLI NA SEBE A DITE A RODINU!

• Citovat
  • Upravit
3931
13.1.14 14:44
@Anonymní píše:
duševně je čilá

tak to mě už bhohužel nenapadá nic jiného než přemluvit maminku aby podala návrh ona :think:…hlavně se drž si strašně hodná ženská že se o maminku takhle staráš :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová