Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
já se sem zdovolením vetřu, i když nevím, jestli si někdo všimne..
Nevíte, co se může na zadní rýmu o 6 měsíčního plně kojeného dítěte? Malý právě začal kýchat, chrčet…po dvou hodinách pokusu o spánek je po spaní…teď pololeží v sedačce a hraje si.. Odsávačkou neodsaji nic a fakt netuším, jak zařídit, aby dnes usnul..
Postýlku jsem vyvýšila..
Hezky večer, nás syn 2,5 roku ma již 3. den zadní rýmu. Špatně dýchá, v noci se budí kašlem. Mate na tuto zařazenou rýmu nějaký osvědčený recept, lék? Může už takto staré dítě inhalace?
Dcera stejně stará už ji má týden a nejde ji nijak spustit. Byla jsem s ní i na ORL. Dle dr. není recept na spuštění rýmy. Někomu pomůže Sinupret, ale dceři nepomohl a navíc není chuťově dobrý. Takže já čekám na spuštění jako na smilování…
Synovi (jeden rok) zase tečou nudle v jednom kuse. Vím že je to lepší ale nos si nechce nechat utírat takže věčně nudle až za uchem
. Plus šílený kašel a teploty ![]()
Já na sinupret nedám dopustit. Rýma se ji krásné spustí. Je chuťově
,ale dávám ji ho na lžičku spolu s jitrocelovým sirupem a hned to zapije
A do nosu ji kapu bylinné kapky-olej od Hádka. Ty pomáhají i synovy-4měsíce. A hodně smrkat-odsávat
@Moniberi81 píše:
Ahoj maminky, prosila bych o radu. Náš malý - 17 měsíců má asi 4. den hroznou rýmu. Chrčí v nosánku, nemůže spinkat jak ho má plný, dýchá pusinkou, když pije, dělá si přestávky na nadechnutí…ale z nosánku ani kapka sopílku. Kapu nu Otrivin a Sterimar s mědí, ale absolutně bez výsledku. Odsávačkou na vysavač také nic neodsaju. Kašel nemá, zatím. NAše Mudr mi vždycky říkala, že když mu to neteče z nosu, tak to teče do krku a dráždí ho to pak ke kašli, ale u nás kašel zatím nic.Nemáte někdo nějakou radu jak z toho ven? Co pomáhá Vám na zadní rýmu?? Mám čekat že se mu to teprve v tu pravou rýmu rozjede??
Zatím jsme měli vždycky klasiku, nudle všudeS tímto jsem se ještě nesetkala.
Moc děkuju za rady Veronika
ahoj, osobne s tim mam velke zkusenosti a mam kolem sebe same maminkya malymi dětmi + jsem to konzultovala s lékařkou j. chaloupkovou ORL Brno, která mi doporučila prirodni léčbu a produkty.
Takze jsem zacala delat Just, aby se mi to i dobře nakupovalo. Ted uz potrebuji vse, ale zaklad je toto:
EUCASOL - jediny produkt na trhu, který ti vydezinfikuje 80% prostoru od bakterii jedinym striknutim, samozrejme obsahuje et. oleje, které pusobi preventivne proti ryme http://www.justnahrin.cz/…ukty/eucasol
Tymianovy krem - http://www.justnahrin.cz/…mianovy-krem
tento krem je taktéž prevenci, ale zaroven rozpousti hleny v dutinách, proto je třeba je mazat, snizuje i teplotu atd ![]()
Vincentka z lekarny - pridat dve kapky oleje 31 bylin+ dve kapky tea trees manukou a rosalinou - proplachuje eustachovku…mala mi po tom okamzite zacala snoplit, je to hnusne, ale vysajes pak diteti trikrat vic hlenu a 10× rychleji
…likvidujes bakterie
To by mělo od rymy pomoct nejrychleji, pak ještě koupat v tymianove esenci…vim, je to financne narocnejsi všechno, ale klidne se to da poridit i postupne, hrozne dlouho to vydrzi a uvidíte, ze kdo to ještě nezna, tak od toho nepujde a ty produkty si proste zamiluje ![]()
Myslím, že zadní rýmu mohou pak způsobovat i zákeřné bakterie typu chlamydie pneumonie, zadní rýmu mám již přes rok, nelze se jí zbavit..chodím na ORL, stříkám do nosu kortikosteroidy..ale nepomáhá mi to..projevy..časté kýchání a při poklesu imunity dráždivý kašel..a další zdravotní problémy. Doufám, že nebudu mít časem astma..četla jsem, že plicní chlamydie mohou způsobit astma..tak jen tak, že některých bakterií se tělo zbavuje fakt špatně..prý že chlamydiemi je pomořeno snad 70% populace, ale každému to nemusí dělat problémy..záleží i na imunitě jedince..tak nevím..
@MarketinkaKopretinka děkuji za radu. Také používáme Just. Ze zmíněných produktu mám vždy po ruce tymianovy krém jako prevenci když malý začne mít rýmu. Mazu tedy na hrudník a zadicka. Je dobre mazat ještě někde jinde??? Pote máme ten Tea tree olej. Manželovi pomáhá na afty. Zkusim tedy i ty ostatní produkty. Snad to pomůže.
Tak touto rýmou jsem trpěla přes 2 roky-nepomohl doktor, moře… léky…Bylo to děsné, bolesti hlavy, teklo mi to do krku, nejhorší to bylo, když jsem si lehla.
Koupila jsem si inhalátor a za týden!!! bylo po rýmě- inhalovala jsem Vincentku a do toho dávám 1 kapku eukaliptového oleje.
Ten inhalátor to je super věcička, je vhodný i pro malé děti. Koupila jsem si ultrazvukový, je tichý a tak ho snesou i děti.
A to jsem opravdu už nevěřila, že se této hnusné rýmy někdy zbavím. :
Dobrý den maminky malá má 6 měsíců a od pondělka má zadní rýmu jak dlouho tak trvá? rymecku odsavam.