Žádost o láznĕ pro dva (neplodnost)

Anonymní
23.8.13 07:10

Žádost o láznĕ

Prosim Vas chtela bych se zeptat jak je to s zadosti o lazne. S manzelem se nam nedari 2miminko a zjistil se problem ve sperma a i ve me a nejdari se ani umele. Chtela bych se zeptat zda nevite jestli bych mohla pro oba pozadat o lazne Frantiskovy. Omloivam se z a chyby pisu z mobolu a pod anonimem jelikoz tu chodi spoustu znamich co o tom nevi. Dekuji za radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4107
23.8.13 07:14

Zajděte na pojišťovnu, mě tam poradili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101795
23.8.13 07:38

No, ty sama o lázně požádat nemůžeš, to může pouze tvůj, resp. jeho… Ale upřímně řečeno pochybuji, že je na tohle dostanete. Ale pokud o ně stojíte, tak si je můžete zaplatit sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
23.8.13 08:06

Lázně ti nejdřív musí doporučit nějaký odborný lékař - v tvém případě asi gynekolog. Pak jdeš s doporučením za obvoďákovi a ten s tebou vyplní žádost.
Tu si pak odneseš na pojišťovnu a oni rozhodnou, jestli ti lázně dají nebo ne. Já bych to určitě zkusila - max. ti to zamítnou, ale za zkoušku nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31400
23.8.13 08:59

Lázně pro oba-to bych se hooodně divila, kdyby se na mizerný spg dávaly lázně :?

ad FL pro Tebe, tam je to za určitých okolností reálné (záleží hlavně na vstřícnosti gynekologa a praktického lékaře a pak hlavně na pojišťovně, jsou některé, které právě pro schválení lázní požadujou výsledek spg partnera, když je špatný, neschválí)

já žádala o lázně v r. 2009 (neplodnost, mimoděložní těhotenství) a nebyl naprosto žádný problém, žádost podaná v červenci, na konci září už jsem frčela. Pojišťovnu mám OZP, výsledek spg nechtěli. Ale to byla trošku „jiná“ doba, je to tak rok, co mám pocit, že se to nějak měnilo a není už tak jednoduché je získat. Ale za zkoušku nic nedáš, je to trocha papírování a nervů, ale máš co ztratit? nemáš. Jen fakt s těma lázněma pro chlapa bych opravdu nepočítala, v životě jsem neslyšela, že by tam nějaký jel (jakože myslím z tohoto důvodu), ostatně netuším, co by tam s ním jako měli dělat :jazyk:, u ženy ta léčba spočívá hlavně v prohřívání pánve (u muže naopak prohřátí=znehybnění spermií), aplikaci bahenních tamponů, léčivé vody a plynu do vagíny atd. a to teda u chlapa jaksi nejde :) Ledovat varlata, zdravě jíst a hodně se hejbat na čerstvým vzduchu, to může i doma.

ale Ty zkus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.13 11:41

Děkuji všem za názor, mě to právě v CAR doporučili, že o tom mám přemýšlet, ale nevím jak bych to spojila s prací. Manžel má ulcerózní kolitídu a proto má spermie špatné. Sami jsme si lázně hradili, ale jsou procedury, které dá jen pojišťovn. Děkuji zkusím to

• Citovat
  • Upravit
31400
23.8.13 14:34

S prací to spojíš jednoduše: v lázních Ti 1. pracovní den (nástup bývá totiž v sobotu) automaticky vystaví neschopenku, tu pošleš poštou na mzdovku, dělají to tak všem. Pokud jsi teda zaměstnanec (já jsem, takže nějaké OSVČ atd. jsem neřešila, tam nevím jak to funguje, ale tak to by snad mělo být ještě snazší, ne?).

jako za sebe bych určitě neváhala a jela, když nic jinýho, tak si člověk fakt odpočine, přijde na jiné myšlenky, trochu se od toho snažení odpoutá a celkově je to prostě jen k dobru. S tím mužem ale fakt nevím jestli by to prošlo, kor do stejných lázní-jakože jestli zrovna procedury, nabízené ve FL, by pro něj byly benefitní i kdyby jen na tu střevní chorobu. Ale to si vše zjistíš. Tak to zkuste a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.13 15:04

@elanaa moc ti děkuji, bavila jsem se o tom s manželem a pojedu jen já, třeba mi to pomůže a bude to pak lepší. Moc ti děkuji za rady. A jsem normálně zaměstnaná tak to je super, když dávají nemocenskou

• Citovat
  • Upravit
31400
23.8.13 22:26

Nemáš zač děkovat, tak ať Ti to vyjde a hlavně-ať to pomůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty