Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Normálně se žádost dává do práce - účetní. Ale v tomhle případě nevím. Teď si na ÚP? Asi bych si na sociální zavolala a zeptala se přímo tam…
bývalému zaměstnavateli a kdyby byl problém, tak popripade příslušné ossz a ta by si to měla dosehnat
Byvalemu zamestnavateli, ten k tomu musi pridat vypocet pro PPM.
@Cterka Můžeš i sama na sociálku. Měli by si to sehnat od zaměstnavatele.
Jsem na nemocenské proto nejsem hlášená na pracáku
dobře děkuji moc ![]()
Zkusit zavolat zaměstnavateli nebo ossz ti určitě poradí co v takovém případě dělat
@Cterka já jsem to donesla k bývalému zaměstnavateli. Smlouva mi skončila koncem září. Pak jsem byla na ÚP a od Vánoc jsem si napsala PPM.
Ahoj,
obnovuji diskusi. Do žádosti o mateřskou (peněžitá pomoc v mateřství) mám uvést datum, kdy jsem byla naposledy v práci. Je to už pár let, co jsem na rodičovské dovolené, a kolega mi zjistil:
Otázka je, co z toho tam mám napsat. Domnívám se, že bod 1, ale raději si to chci ověřit.
@Modesta Já myslím, že to budou rozdílné dny. Tedy pokud jsi z PN nastoupila rovnou na mateřskou. Ale ověřovala bych to u účetní ne kolegy.
@Modesta píše:
Ahoj,obnovuji diskusi. Do žádosti o mateřskou (peněžitá pomoc v mateřství) mám uvést datum, kdy jsem byla naposledy v práci. Je to už pár let, co jsem na rodičovské dovolené, a kolega mi zjistil:
Otázka je, co z toho tam mám napsat. Domnívám se, že bod 1, ale raději si to chci ověřit.
- poslední datum kdy jsem skutečně pracovala
- datum, kdy mi končila před nástupem na první mateřskou neschopenka
Pokud vím, tak to datum tam vyplňuje jen OSVČ, zaměstnanec ne.
@P4ja píše:
@Modesta Já myslím, že to budou rozdílné dny. Tedy pokud jsi z PN nastoupila rovnou na mateřskou. Ale ověřovala bych to u účetní ne kolegy.
To jsou určitě rozdílné dny. Z PN jsem nastupovala tenkrát rovnou na mateřskou. Kolega má k dispozici aplikaci, kde jsou tyto údaje (dny viz výše) uvedeny a nebojím se, že by to napsal špatně.
Je samozřejmě možnost datum neuvést vůbec a odeslat to zaměstnavateli bez toho. Účetní to dopíše. Ale nechtěla jsem jí přidělávat práci ![]()
@Modesta jsem na mateřské potřetí a ani jednou jsem tam žádné takové datum nepsala. Přečti si to pořádně, jestli to fakt není jen pro ty OSVČ ![]()
@Modesta píše:
To jsou určitě rozdílné dny. Z PN jsem nastupovala tenkrát rovnou na mateřskou. Kolega má k dispozici aplikaci, kde jsou tyto údaje (dny viz výše) uvedeny a nebojím se, že by to napsal špatně.Je samozřejmě možnost datum neuvést vůbec a odeslat to zaměstnavateli bez toho. Účetní to dopíše. Ale nechtěla jsem jí přidělávat práci
Však to taky bude řešit, protože musí vypsat tvůj příjem. Jinak vyplň jen to co máš vyplnit ty.
@Miasofi píše:
@Modesta jsem na mateřské potřetí a ani jednou jsem tam žádné takové datum nepsala. Přečti si to pořádně, jestli to fakt není jen pro ty OSVČ
Samozřejmě ze je, akorat moc prace tu jednu vetu přečíst… Pripadne jeste pro zahraniční zamestnance.
Ahojky chci se zeptat malm před sebou žádost o peněžitou pomoc v mateřstí vyplnila jsem jí ale ted co sním dostala jsem v průběhu těhotenství výpověd ze zaměstání kvůli toho že majitelka ukončila podnik.Jak tak koukám tak na žádosti není nic psané o zaměstnavateli tak by mě zajmalo kešti mohu papír na sociálku zanést sama nebo jak to je děkuji předem