Žádost o mateřskou

Cterka
10.1.19 10:58

Zádost o mateřskou

Ahojky chci se zeptat malm před sebou žádost o peněžitou pomoc v mateřstí vyplnila jsem jí ale ted co sním dostala jsem v průběhu těhotenství výpověd ze zaměstání kvůli toho že majitelka ukončila podnik.Jak tak koukám tak na žádosti není nic psané o zaměstnavateli tak by mě zajmalo kešti mohu papír na sociálku zanést sama nebo jak to je děkuji předem :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1204
10.1.19 11:33

Normálně se žádost dává do práce - účetní. Ale v tomhle případě nevím. Teď si na ÚP? Asi bych si na sociální zavolala a zeptala se přímo tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
10.1.19 12:21

bývalému zaměstnavateli a kdyby byl problém, tak popripade příslušné ossz a ta by si to měla dosehnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
10.1.19 13:47

Byvalemu zamestnavateli, ten k tomu musi pridat vypocet pro PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
10.1.19 13:51

@Cterka Můžeš i sama na sociálku. Měli by si to sehnat od zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cterka
10.1.19 13:56

Jsem na nemocenské proto nejsem hlášená na pracáku :) dobře děkuji moc :)

• Citovat
  • Upravit
12
11.1.19 13:53

Zkusit zavolat zaměstnavateli nebo ossz ti určitě poradí co v takovém případě dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
11.1.19 13:56

@Cterka já jsem to donesla k bývalému zaměstnavateli. Smlouva mi skončila koncem září. Pak jsem byla na ÚP a od Vánoc jsem si napsala PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
14.5.19 09:27

Žádost - datum, kdy jsem byla naposledy v práci

Ahoj,

obnovuji diskusi. Do žádosti o mateřskou (peněžitá pomoc v mateřství) mám uvést datum, kdy jsem byla naposledy v práci. Je to už pár let, co jsem na rodičovské dovolené, a kolega mi zjistil:

1. poslední datum kdy jsem skutečně pracovala
  2. datum, kdy mi končila před nástupem na první mateřskou neschopenka

Otázka je, co z toho tam mám napsat. Domnívám se, že bod 1, ale raději si to chci ověřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
14.5.19 09:50

@Modesta Já myslím, že to budou rozdílné dny. Tedy pokud jsi z PN nastoupila rovnou na mateřskou. Ale ověřovala bych to u účetní ne kolegy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
14.5.19 10:01
@Modesta píše:
Ahoj,

obnovuji diskusi. Do žádosti o mateřskou (peněžitá pomoc v mateřství) mám uvést datum, kdy jsem byla naposledy v práci. Je to už pár let, co jsem na rodičovské dovolené, a kolega mi zjistil:

1. poslední datum kdy jsem skutečně pracovala
  2. datum, kdy mi končila před nástupem na první mateřskou neschopenka
Otázka je, co z toho tam mám napsat. Domnívám se, že bod 1, ale raději si to chci ověřit.

Pokud vím, tak to datum tam vyplňuje jen OSVČ, zaměstnanec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
14.5.19 10:05
@P4ja píše:
@Modesta Já myslím, že to budou rozdílné dny. Tedy pokud jsi z PN nastoupila rovnou na mateřskou. Ale ověřovala bych to u účetní ne kolegy.

To jsou určitě rozdílné dny. Z PN jsem nastupovala tenkrát rovnou na mateřskou. Kolega má k dispozici aplikaci, kde jsou tyto údaje (dny viz výše) uvedeny a nebojím se, že by to napsal špatně.

Je samozřejmě možnost datum neuvést vůbec a odeslat to zaměstnavateli bez toho. Účetní to dopíše. Ale nechtěla jsem jí přidělávat práci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
14.5.19 10:11

@Modesta jsem na mateřské potřetí a ani jednou jsem tam žádné takové datum nepsala. Přečti si to pořádně, jestli to fakt není jen pro ty OSVČ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
14.5.19 10:15
@Modesta píše:
To jsou určitě rozdílné dny. Z PN jsem nastupovala tenkrát rovnou na mateřskou. Kolega má k dispozici aplikaci, kde jsou tyto údaje (dny viz výše) uvedeny a nebojím se, že by to napsal špatně.Je samozřejmě možnost datum neuvést vůbec a odeslat to zaměstnavateli bez toho. Účetní to dopíše. Ale nechtěla jsem jí přidělávat práci :nevim:

Však to taky bude řešit, protože musí vypsat tvůj příjem. Jinak vyplň jen to co máš vyplnit ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101646
14.5.19 10:16
@Miasofi píše:
@Modesta jsem na mateřské potřetí a ani jednou jsem tam žádné takové datum nepsala. Přečti si to pořádně, jestli to fakt není jen pro ty OSVČ ;)

Samozřejmě ze je, akorat moc prace tu jednu vetu přečíst… Pripadne jeste pro zahraniční zamestnance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí