Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše: Více
Dceři jsou 2 roky a ty nevíš, zda uvést že je školou povinná?
Nechápu, vždyť snad do školy nechodí ne?
Copak chodí slečna do školy, aby byla školou povinná?
Žádost o výživné se podle mě neposílá vůbec do věznice, ale na soud. Ten stanoví výši výživného dle příjmu otce a požadavků dítěte.
Nic nezaškrtávej. Dcera bude školou povinná až skutečně nastoupí do školy.
@izabe píše: Více
No právě že tam jsou jen 2 možnosti že je to výživný buď na školou povinný dítě a nebo na dítě 15+
Tak to máš špatnej formulář. Skoč si na OSPOD, poraděj ti, co přesně máš vyplnit a kam to poslat.
@unuděná píše: Více
Poslali mi tu žádost přímo z věznice, že si to mám vyplnit a poslat jim to zpátky. Přítel ve vězení pracuje a tak tam musím žádat o to, aby mu z výplaty strhávali výživný (tohle prý musí dělat i lidi co mají výživný soudem,… neodchází to prý automaticky). Na papíru je doslova „Čestněbprohlašuji že výživné je na nezletilé dítě:“ a pak jsou jen dvě možnosti buď školou povinné nebo 15+ připravující se na práci (tam je nutný dokládat i originální potvrzení o studiu). Tak orávě nevim, koukala jsem na to jak puk
@unuděná píše: Více
Děkuju, skočím tam. Přítel se snažil to tam právě vyřídit ve věznici přímo s tou paní na kterou mám na tom formuláři kontakt
Já jsem nezaskrtavala nic, po domluvě s paní po telefonu jsem pod to napsala, že dítě ještě žádné školské zařízení nenavštěvuje vzhledem k nízkému věku. Pak chtěla pravomocny rozsudek o svěření dítěte a výživného. první peníze přišly asi po 3 měsících a většinou to bylo 100-300 korun
Jo a ještě rodný list chtěla, psali tam jestli se dobře pamatuju razítko z úřadu, ale paní mi hned říkala, že na tom netrvá, protože otec vyzivovaci povinnost nahlásil hned při nástupu
Takže bych zkoušela volat a volat a volat..
Děkuju
zkusím se paní ještě dovolat zítra. Večer bude přítel volat tak se ho taky zeptám jestli mu k tomu někdo něco neříkal. Právě se bojím aby taky nebyl problém že sice spolu jsme, ale nejsme manželé tak abych to nemusela hnát bůh ví přes co. To by byl asi dřív venku než by náš systém něco stihl ![]()
Pokud se žádost týká výživného, označte správně, zda je dcera školou povinná podle aktuálního stavu. Ověřenou kopii rodného listu obvykle posíláte spolu se žádostí, a úřad pak údaje ověří podle tohoto dokumentu. Pokud máte pochybnosti, můžete se poradit s právníkem.
Ahoj holky, prosím není tu někdo kdo by mi poradil? Máme 2 letou dceru, ve věznici mi to paní co to má vyřitovat od rána nebere a já potřebuju vyplnit a poslat žádost o výživné.
Nejsem si jistá jestli mám zaškrtnout že prohlašuji že je dcera školou povinná nebo jestli na to šahat nemám. Kopie ověřeného RL k tomu je asi potřeba v každým případě, ale dá se to s tím pak jen poslat a ty údaje si podle toho ověří paní ve věznici nebo ty údaje na žádosti radši nechat potvrdit podle ověřený kopie RL na úřadu?