Zadýchanost a tlukost srdce 1.trimestr 3. měsíc

Anonymní
17.11.24 18:44

Zadýchanost a tlukost srdce 1.trimestr 3. měsíc

Ahoj holky,

už od 2. měsíce se strašně zadýchávám - nejen při chůzi na procházce ale i při mluvení, např. při telefonátu se mě každý ptá, jestli jsem dobíhala někam že jsem tak zadýchaná, to jsem předtím nemívala, to jsem ani nijak zvlášť zatím nepřibrala - cca 2kg.

Občas se mi také vleže spustí překotný tlukot srdce, že to až nepříjemně cítím třeba s rukou položenou na hrudi. Pak to ustane po chvíli ale opět je to něco, s čím jsem předtím potíže neměla.

Kofein ani černý/zelený čaj nebo slazené nápoje nepiju.

Je to běžné, mívaly jste to takto brzy také? Myslela jsem si, že tohle přichází až třeba ve 3. trimestru.

V týdnu budu ještě volat na objednání alespoň k praktické, ať mi přeměří tlak, ale nikdy jsem např. na vysoký tlak netrpěla, ani problémy se srdcem nebo s dýcháním. Tak vlastně ani nevím, jestli je co vyšetřovat.

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6103
17.11.24 18:56

Jo, měla jsem to v obou těhotenství.
A zvláštní je, že jsem to právě měla nejvíce v tom 1. trimestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
17.11.24 19:57

Na sinusovou tchykardii jsem trpěla v každém těhotenství, s vysokým tlakem to nemá nic společnýho. Zajdi k praktikovi, ať ti natočí ekg. Domů si pořiď tlakoměr a sleduj tep. Někdy jsou nutné betablokátory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
17.11.24 20:07

Já to měla v těhotenství z nedostatku železa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
17.11.24 22:32

Taky jsem to tak měla. Není ale špatné situaci monitorovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.24 22:54

Děkuji, zkusim zajít za praktickou, třeba jen hloupě plaším. Upřímně zatím ani nevím, jak jsem a tom s železem, tak se jí taky raději poptám na krevní test.

• Citovat
  • Upravit
1039
18.11.24 08:50

Normalni, zadychavani od druheho mesice hormonalni. telo uz funguje tak ze potrebuje vic kysliku a tim padem i tep
se zvysi. Jen je to rychla zmena, takze to
cloveka vykoleji :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anny9
19.11.24 13:47

Ahoj, já jsem v 6tt a mám podobný problém, já necítím vysloveně bušení srdce, ale spíš takové přeskočení občas. Taky mě to vyděsilo, byla jsem si nechat natočit EKG, kde byla nějaká arytmie, ale prý se to někdy stává a nemělo by to být nebezpečné, pokud se to nezhorsi. Teď ještě čekám na výsledky krve. Nevím no, jsem z toho trochu nesvá, ale modlím se aby to nebylo nic vážného :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky