Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky. Prosím o pomoc a plno rad.
Mám měsíční holčičku a už přes týden jí trápí hleny. Abych to upřesnila, Nemá nudle ( odsávačka nic neodsaje - sem tam jen nějaký holoubek který vytahnu uchošťouchem) jen prostě chrčí a je slyšet jak se snaží polykat hleny. Stává se tak hlavně v noci a k ránu. Již jsem vyzkoušela - Libenar, zvednout postýlku, nasivin, zvlhčovač (ten jsem zakoupila a zjistila že vlhkost máme v noci kolem 70%) takže nepoužívám. Nevím již co s ní. Když večer spinká, tak jí budí, že jí hleny tečou zřejmě do krku, tak začne chrčet a po té hleny polykat
Máte ještě někdo nějaký nápad? U dr. jsem byla a ta mi poradila pouze Libenar a zvednou postýlku.
Ahoj, my měli stejný problém, prý je to z mlíka. Pomohla nám právě ta vyvýšená matrace v postýlce. Měj trpělivost, ono to přejde ![]()
Nevim, jestli se ti mala narodila prirozenym porodem, nebo cisarem. U miminek narozenych cisarem je zahleneni dost bezne.
Ahoj, náš malý takhle byl zahleněný v kuse nějakých cca 6 měsíců, takže to byly hrozné noci. Odsávala jsem 3× denně, mucosolvan, zvlhčovač a vyzkoušeli jsme snad vše z lékárny a jediné, co mu pomohlo, tak byl Stérimar, také 3× denně a do týdne bylo po problému
, tak vyzkoušej, třeba to pomůže
+ ta vyvýšená matrace.
Narodila se přirozeným způsobem
Teda snad to přejde dříve než v půlroce. Zkusím ješte tedy nějaké kapky. Vlhkost v bytě máme 70%
což je až moc
děkuji za pomoc
ještě zkusit zvlhčovat sliznici v nose.. nám dr doporučila buď vincentku nebo physiomer. Taky máme rýmu snad už měsíc a né a né se jí zbavit. Miminkům to strašně dlouho prý trvá. ![]()
Anýz a fenykl koupit od Vitany v pytlíku a svařit a dát do pokoje, kde spí. Oboje je výborné na dýchací cesty. ![]()
Ahojky.Mám stejný problém.Mám ted také měsíční holčičku a je hrozně zahleněná.Když jí odsávám z nosánku tak tam nic není ale malá se v noci pořád dusí a ani se mi pořádně nenají,protože všechno co spapa tak po chvíli hned vyblinká takže pořád pláče,že má hlad a vůbec nespí:-(Dr.mi řekla,že jí to musím pořád odsávat a kojit pořád do kola,že to přejde jenže už to má třetí den a pořád má hlad chudinka.Nevíte co stím?
Čím odsáváš? Ona je i zadní rýma, ale té nevím, jak se zbavuje …
Mám tu odsávačku na vysavač.Zkoušela jsem i nasivin pro novorozence a ten taky nic.
Naše malá, když má rýmu, tak to vysavač vezme třeba až po 2-3 minutách, co má odsávačku v nose…jinak u nás hodně pomáhal Stérimar, vyvýšená postýlka, máčela jsem na noc ručník v eukalyptovém oleji.
Ahoj mám stejný problém. Mýmu chlepečkovi jsou 4 měsíce. Včera jsem koupila Vincentku ve Spreji junior, ale četla jsem v letáku, že se může použít až od 3 let. Takže zase nic …Nejhorší to máme taky v noci a ráno, je pravda že po ránu trochu vysaju, ale to ho musím trápit tak 2 až 3 minuty co nic neteče a pak vysaju nějaký hleník…Jak kdy… Nasivin ani kapky do nosu od doktorky pamykon nezabrali ![]()
A nevíte někdo jestli Sterimar můžou už takhle malý děti, když Vincentka se nedoporučuje?