Oblékání novorozence - ven

134
25.7.11 13:20

oblékání novorozence-ven

Ahoj maminky :mavam: mám Dvou týdeního synka a venku je fakt vedro a kazdy mi porat jen rika at ho poradne nabalim,mam v kocaru plymo a kazdy mi rika at mu dam cepici,dupacky,body s dlouhym rukavem a jeste ponozky a ssebou kabatek .Jenze to mi prijde opravdu moc , rika se ze v kocaru je jeste o 3 stupne vic nez venku :nevim: tak neviim . Podelte se prosim o sve nazory . . . Dekuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3542
25.7.11 13:23

já bych dala body s dlouhým rukávem, na to mikču. dupajdy , ponožky, slabounkou čepičku takovou tu bavlněnou a na mimčo dáváš stejně deku, takže fleecku.. takhle jsem strojila já dceru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
25.7.11 13:25

ahoj,

no, u nás je 18° a fouká, já osobně bych novorozenci v tomto dala: body s dlouhým rukávem, punčošky, overálek a lehčí čepičku a třeba nějakou dečku pro případ do kočárku… :think: :nevim:
já dnes byla s malou venku (8,5 měsíce) a to měla slabé punčošky, džíny, tílko, triko a svetřík plus klobouček…chvílema je teplo, ale chvílema zafouká, tak nevím, nevím…
no uvidíš, co ti ostatní napíšou, možná moc nabaluji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21576
25.7.11 13:26

no, zrovna dneska u nás vedro není… sice svítí sluníčko, ale studeně fouká. já bych dala body s dlouhým, slabounký kabátek, čepičku, ponožky, dupačky nebo tepláčky a překrýt slabou flískou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.7.11 13:27

No nám všude říkali, že prcek by měl mít o vrstvu víc, než my, já to asi v těch fakt velkejch vedrech budu řešit overálkem a možná bavlněnou čepičkou… :think: Mikiny a tak jsem u prvního vytahovala až v tom pozdějším podzimu, jinak jako novorozeně jezdil buď v jednom nebo ve dvou overálcích a případně v zavinovačce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
25.7.11 13:28

Já se doktorky kdysi ptala na čepičku, jak to dělat, když je teplo a bylo mi řečeno, že ji mám dát, za půl hoďky zkusit jak mají teplou hlavičku vzadu na temeni a pokud ji začínají mít upocenou, tak sundat. A říká se, že mají mít o jednu vrstvu víc než ty. Já to dělám pořád tak, že jim dám dupačky a když je venku chladněji, jsou přikrytí flísovou dekou, podle toho jak je. Mám docela výhodu, že jsem zimomřivá, takže to beru podle sebe a je jim dobře. Neboj mimi ti dá najevo, že mu je teplo. To umí velmi dobře. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21576
25.7.11 13:28

jinak ještě dodám, že se chystám ven se svým 9 měsíčním a dostane body s dlouhým, laclové kalhoty, ponožky, slabounký svetřík, čepici a s sebou povezu deku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
25.7.11 13:29

a je další diskuze „Jak oblékáte vaše miminko“ už trošku starší. Zkus si tam počíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
25.7.11 13:30

dává se o jednu vrstvu víc než máš ty. jInak do kočáru si můžeš zkusit dát teploměr, uvidíš jak to bude. U nás tu je teď docela zima - takže bych dala body dl. rukáv, dupačky a kabátek. Pokud fouká, tak čepici a případně teplejší deku - záleží kolik máte stupňů. Jak tu někdo píše, že by dal punčochy, to mi přijde přehnané, co bys mu dávala na podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.7.11 13:30
Petusii píše:
Ahoj maminky :mavam: mám Dvou týdeního synka a venku je fakt vedro a kazdy mi porat jen rika at ho poradne nabalim,mam v kocaru plymo a kazdy mi rika at mu dam cepici,dupacky,body s dlouhym rukavem a jeste ponozky a ssebou kabatek .Jenze to mi prijde opravdu moc , rika se ze v kocaru je jeste o 3 stupne vic nez venku :nevim: tak neviim . Podelte se prosim o sve nazory . . . Dekuji :mavam:

Dítě má mít vždycky o vrstvu víc jak ty, hlavně tahkle maličké, když se ještě samo nezahřeje. Bodyčko jsem dávala vždycky, jako nátělník, na to košilku, dupačky a ponožky. Když bylo chladněji, tak jsem na dupačky dala ještě kalhoty a bundičku nebo kabátek. Čepička a ponožky to je bez debaty. Vždycky nějakou deku nebo něco na přehození. Mi u novorozeněte v říjnu používali už i fusak a jak jí bylo krásně teplíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
25.7.11 13:33
ynax píše:
dává se o jednu vrstvu víc než máš ty. jInak do kočáru si můžeš zkusit dát teploměr, uvidíš jak to bude. U nás tu je teď docela zima - takže bych dala body dl. rukáv, dupačky a kabátek. Pokud fouká, tak čepici a případně teplejší deku - záleží kolik máte stupňů. Jak tu někdo píše, že by dal punčochy, to mi přijde přehnané, co bys mu dávala na podzim.

Čepičku? Tak to ti závidím. Holky ji nesnáší. Okamžitě si ji strhnout a nebo řvou. Ani nemůžu používat čepičky se šňůrkami. To by se mi uškrtily. Doufám, že než začne zimní období, budou rozumnější. teda pokud nebudou po mě :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
25.7.11 13:34

ahoj,
já bych při teplech dala bodýčko, dupačky a bavlněnou čepičku. Při teplém,ale bez sluníčkovém dni bych raději dala ještě tenčí mikinu. Při chladnějším pak teplejší mikinku. A u novorozence bych klidně dala ven i rychlozavinovačku. Při teplých dnech by měla postačit dečka

Příspěvek upraven 25.07.11 v 13:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.7.11 13:36
lentilka76 píše:
ynax píše:
Čepičku? Tak to ti závidím. Holky ji nesnáší. Okamžitě si ji strhnout a nebo řvou. Ani nemůžu používat čepičky se šňůrkami. To by se mi uškrtily. Doufám, že než začne zimní období, budou rozumnější. teda pokud nebudou po mě :mrgreen: .

Tak aspoň něco s kapucí jim zkus dát. Já zas nesnáším roláky ani kolem krku a dcera je po mně, tak musí mít dvě šály v zimě. Jednu na krku a další přes bundu, jako jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
25.7.11 13:39

Ivi děkuji. To mě nějak nenapadlo. Asi mi to nějak nemyslí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
25.7.11 13:42

**mě říkal vždy pediatr…ještě jsem nikdy neviděl podchlazenýho novorozence…všichni mají potničky…takže asi tak :lol: ******

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí