Nechat padat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
714
23.7.11 16:26

Nechat padat?

Ahoj holky,
zajímal by mě váš názor, protože já se v tom cíítím docela bezradná. Malá se naučila sedět a samozřejmě, ještě nemá takovou stabilitu a co chvilku spadne a bouchne se do hlavy. Většinu času je na pěnových puzzlích, ale občas mi doleze na plovoučku a tam si sedne a pak to je rána jak z děla.. a ten jekot si asi dovedete představit.
A teď nevím, jestli ji mám neustále zachraňovat a nebo ji nechat „proškolit“, aby si uvědomila, že hold něco dělá špatně. Zatím jsem jen na roh opřela polštář, aby se nebouchla o něj - nevím proč, ale nejraději prostě sedává přímo u toho rohu :zed:
Jak jste to dělaly vy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
byron
23.7.11 16:29

Tak nám se to také občas stane, také se bojím, ale zabránit tomu porstě vždycky nejde.....Moje potvora se naučila padat schválně- třeba v peřinách, když ví, že padá do měkkého…

Já si říkám, že k tomu učení ty pády patří, hlavně at se neuhodí třeba právě o něco tvrdého

• Citovat
  • Upravit
26093
23.7.11 16:30

My jsme dali do obýváku na koberec ještě jeho hrací deku… Pokud jsme vyloženě viděli, že padá, a byli jsme blízko, trochu jsme ho zbrzdili, ale nijak zvlášť jsme to neřešili… Cca za měsíc se naučil sedět a neklátit se do stran… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
23.7.11 16:37

Nechávám :wink: Ale byla to chvilka, pak se zlepšili a pády ustali. Teď sebou ještě občas plácnou při chůzi, jinak nic. Už i z gauče umí slézt sami :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
23.7.11 16:39

No,pokud jsem vyhodnotila,že padá „dobře“ tak jsem nechala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
23.7.11 17:31

My jsme začali chodit a taky padá většinou na zadek ale snažím se hlídat aby si neublížil jelikžo jsem nově přestěhovaní ještě nemám všechno vychytané a nerada bych aby si ublížil tka se snažím být co nejblíž a pokdu ej nutné zasáhnout zas nemusím jít omlácené dítko starčí že ten starší je samá modřina,od blbosít co dělá apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.7.11 19:04

taky jsme nechávali padat. Malej teda dřív stál než seděl, takže padal ještě z větší výšky a vyloženě jako prkno. Jak píšou holky, vyhodnotila jsem, jestli má okolo něco nebezpečného, pokud ne, nechala jsem spadnout, tím dřív se naučil, že to bolí a že musí dávat pozor.

Jinak padání do peřin záměrně je jeho druhá nejlepší zábava :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
23.7.11 19:25

Nechavam je padat. Stejnak dva najednou neuhlidam i kdybych se na hlavu stavela. Jen kdyz si nektery stoupa nekde kde je dlazba, tak tam se ho snazim hlidat - tam to asi fakt boli :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
23.7.11 20:11

Ahoj-ted řeším něco podobného-Matyáš se naučil se přetáčet na bříško-takže je tam věčně.Ale jak nemá ještě pevný svalíky,tak po chvilce hlava bum na zem.Má tedy pod sebou hrací deku,ale všude hračky,takže už má několik odřeninek na obličeji-jak spadne zrovna na ty hračky. Ale asi se tomu nedá nijak zabránit,že? prostě hlídat a hlídat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
23.7.11 20:38

Tak jo, tak teda jenom ohlídám, aby nespadla na nic tvrdého a nebezpečného a jinak ji nechám svému osudu. Ale když mě to tak strašně rve srdce, když brečí :-( . Ale hold se musí něco naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
24.7.11 11:17
tessika píše:
Ahoj holky,
zajímal by mě váš názor, protože já se v tom cíítím docela bezradná. Malá se naučila sedět a samozřejmě, ještě nemá takovou stabilitu a co chvilku spadne a bouchne se do hlavy. Většinu času je na pěnových puzzlích, ale občas mi doleze na plovoučku a tam si sedne a pak to je rána jak z děla.. a ten jekot si asi dovedete představit.
A teď nevím, jestli ji mám neustále zachraňovat a nebo ji nechat „proškolit“, aby si uvědomila, že hold něco dělá špatně. Zatím jsem jen na roh opřela polštář, aby se nebouchla o něj - nevím proč, ale nejraději prostě sedává přímo u toho rohu :zed:
Jak jste to dělaly vy? :think:

já teda dokud neseděli stabilně mé děti tak byli obpolštářovaní, určitě bych je neškolila takhle bolestivým způsobem… to není o tom, že díky pádům si to dítě uvědomí, že dělá něco zle, to je kravina… to dítě chce sedět a to strašně moc a dává do toho v tu danou chvíli vše ale něcvo jí prostě ještě nepovolí motorika, svalstvo…
Chraň ji dokud můžeš, nevystavuj ji zbytečně bolesti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.7.11 11:22

Ahoj. Pokud si sedá správně (tj sama si sedá z polohy na čtyřech), tak si myslím, že nebude trvat dlouho, než se jí i to sezení zpevní. Já tohle teda neznám, že by holky padaly ze sedu (ony si samy sedly až dost pozdě, starší v 10m, mladší ve 12m, takže měly předtím asi natrénováno :wink: ), ale padaly pak třeba ze stoje, a to jsem je spíš nechávala (pokud jim nehrozil pád na ostrý předmět nebo tvrdou podlahu). Když budeš pořád zachraňovat, dítě si na to zvykne, nenaučí se s tím vyrovnat samo a pak může spadnout, když u toho zrovna nebudeš. A to už nemusí být pod kontrolou a jen z takové výšky, z jaké dítě padá ze sedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
24.7.11 16:19

Tohle jsem řešila taky, v době kdy se syn začal stavět a ještě neměl stabilitu a často padal, nebo se bouchal o stůl a pod.Když jsem se mohla věnovat jen jemu, nechala jsem ho. jen dávala pozor a tak trochu korigovala. Ale když jsem mu 100% pozornost věnovat nemohla, nechala jsem ho ať si dělá a zkouší co chce, ale dala jsem mu helmičku Thudguard. Samozřejmě spadl,lekl se a začal pro jistotu brečet, ale aspoň jsem věděla, že mu nic není, že si nerozbil hlavu a že se nemusím bát nechat ho jít spát. Postupně se naučil opatrnosti a ví co si může dovolit. Teď zkouší sám stát a čekají ho první krůčky, tak asi helmička přijde azs ke slovu. Na chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
24.7.11 16:25

Jsem prave nekde cetla, ze ty helmicky a dalsi chranidla nejsou moc dobry - ze si to dite vytvori predstavu, ze kdyz spadne, tak se mu vlastne nic nestane. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
24.7.11 23:06
mona77 píše:
Jsem prave nekde cetla, ze ty helmicky a dalsi chranidla nejsou moc dobry - ze si to dite vytvori predstavu, ze kdyz spadne, tak se mu vlastne nic nestane. :nevim:

Já bych taky helmičku nedávala, nevím…záleží na prostředí, okolnostech…Pro dítě např s epilepsií je to nutnost, ale pro zdravé dítě?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure