Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky máme obrácený režim Přes den spíme jako andílek skoro 4 hodiny 2 krát denně a v noci se budí po 2 hodinách.Jsou nám 4 týdny..Změní se to samo nebo máte nějakou radu??Díííky za pomoc
![]()
Změní se to samo, někdy dřív, někdy později. Přes den normálně funguj a dělej, nevyhýbej se hluku, prostě normální domácnost. Večerní ukládání dělěj, pokud možno, ve stejnou dobu s těmi samými úkony, např.koupání, nakojení, písnička, uložení a přes noc při krmení a přebalování nemluv, pokud to není nutné, sviť co nejméně, přebal rychle, bez cukrbliků. Takto vedené miminko si dříve či později uvědomí, že denní a noční čas jsou dvě rozdílné věci a že v noci se zkrátka spí líp ![]()
Ahojky, souhlasím se zuzoušem
chce to jen vydržet a přes den, v pauzách mezi spaním ještě doporučuji hodně „aktivit“ - zpěv, ukazování hraček, mazlení atd. prostě aby rozdíl mezi dnem a nocí byl markantní.
Držím palce ať rychle v noci usínáte ![]()
Pres den nenechat spat vic jak 2 a pul hodiny-budit a potom jak psala NOSICE,tak mimi zabavit aspon na chvilku a ono by se to melo do tydne upravit
!A teda udelat rezim,kazdy den koupat,napapat a spat a nechat jak dlouho vydrzi-nebudit,potom kdyz se v noci vzbudi,tak nemluvit,dat najist a polozit do postylky a proste se jde zase spat ![]()
Ahoj, to spí krásně, vůbec bych si nestěžovala a neřešila nějaký režim, nám jsou 2 měsíce a takhle hezky mi malá nespinká, v noci možná ano, ale přes den takhle nespala nikdy a jsem v jednom kole. Nicméně rozhodně bych dítě nebudila. Tj ale na každém ![]()
AHoooj, maminky.. mam dvoumesicni holky, krimim nutrilonem co 4 hodiny(kdyz se nevzbudi driv-jsou nedonoseni, musim budit) ale v noci je nakrmim ve 22 hod a necham je spat az se ozvou sami.. ale asi maji obraceny rezim, ve dne krasne spinkaji a v noci radi co kazdou chvili ze padam (s prominutim) na hubu.. kdy myslite, ze se to upravi? procetla jsem diskuzi-mazilit se, hracky, hluk-v noci nemluvit, klid atd.. jak dlouho to bude trvat, uz to mame takhle otoceny
3.den..
Mám to samé přes den vydrží spat i 3 hodiny posledni 3 dny, ale v noci se bui přesně po dvou hodinách…a od narozeni dělám to co holky radí…přes den jí maám na gauči čí v lehátku v obýváku, kde hraje televize, když je vzhůru tak na ní mluvím mazlím v noci jen přebalím nakojím a položím žadne mluvení, malé světlo, ale i tak to má pořád převrácené…nějaka rada? nebo to mu mám nechat volný pruběh než si to otočí sama?
@Ter91 nooo jak pises, mluvit a v noci nechat spat-ale co kdyz porad place??chvili pochovat ale kdyz place furt???
@Ter91 píše:
Mám to samé přes den vydrží spat i 3 hodiny posledni 3 dny, ale v noci se bui přesně po dvou hodinách…a od narozeni dělám to co holky radí…přes den jí maám na gauči čí v lehátku v obýváku, kde hraje televize, když je vzhůru tak na ní mluvím mazlím v noci jen přebalím nakojím a položím žadne mluvení, malé světlo, ale i tak to má pořád převrácené…nějaka rada? nebo to mu mám nechat volný pruběh než si to otočí sama?
Mojí slečně je 8 týdnů a v noci spí při prvním spaní 3 až 5 hodin, potom 2 až 3, dohromady tak 7 hodin, s čímž jsem moc spokojená. V jejích 3 týdnech se budila na kojení co dvě hodiny, někdy i po hodině a půl a začala si to prodlužovat sama. A režim stejný jako popisuješ. Tři hodiny v kuse jsem první měsíc nezažila ani přes den ani v noci ![]()
Tak včera první noc se budila co tři hodinky
takže už si to asi prodlužuje
Nestěžuji si tu proto že by mi to moc vadilo že stávám co 2hoďky, ale měla jsem strach že male nestačí mlíčko a že trpí