Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,chci se zeptat,našemu malému bude za pár dní 7 měsíců,do ted papal suprově až na příkrmy,ale to už mě tak netrápí. je to asi 3 dny co skoro vůbec nechce jíst,je třeba i 8 hodin bez jídla a jen pije čaj,když mu chci dát papaní tak hned začně zavírat pusinku a strašně se vztekat. Přitom papal kažké 3 hodiny. Včera jsem zjistila,že mu vyrostl zoubek,opravdu to může být tím? Jinak je totiž opravdu moc hodný,není protivný a ani mrzutý. předem moc děkuji každé mamince která mi napíše.
jasně, že to můžou být zoubky
Hlavně ať má dostatek tekutin
Držím palce, ať růst zoubků proběhne hladce ![]()
Děkuju. Každý mi totiž říká,že až mu budou růst zoubky tak to poznám,že bude hodně plakat,bude mrzutý a bude mít teploty a ono nic z toho (tuky tuky na zuby) a tady jsem se dočetla,že některé děti nepapají.
To je u každého dítka jinak. U některého to ani nepoznáš a některé je protivné, teplotuje, nejí a jen pláče. To, že málo jí určitě nevadí, pokud např. nezvrací, neprůjmuje ale hlavně ať má dostatek tekutin. Však on se zase brzy rozpapá…uvidíš ![]()
Jojo, tohle přesně dělá, když mu rostou zoubky. Nejvíc jsem měla strach, jak byly vedra a on nechtěl ani pít - bolelo ho sání, ale po lžičce si dal. Vždy to trvá pár dní, pak se to spraví a do čtrnácti dnů mu vylezly další zuby. Teď čekáme už sedmý a osmý.
Takhle se u nás přesně projevuje růst zoubků. Ani kojit se moc nechce, protože při sání ho to samozřejmě pekelně bolí. O přírkmy taky moc nestojí a špatně spinká, budí se s pláčem.
Asi jsem to dneska zakřikla,ted mi tady Patriček před spaním hodinu plakal a každých 15 min se budí s obrovským pláčem
Můžu mu nějak pomoct? existuje něco na to bolení?
No naše doktorka mi radila, abych mu normálně dala Nurofen (sama si taky beru ibuprofen proti boleti, tak proč bych to nedala děcku?). Když moc pláče, dám mu Nurofen a před kojením potírám calgelem (ono to působí jen chvilku, ale nají se)
ahojky, me malej taky vubec neji, kdyz mu letou zoubky, hodne pije caj! kdyz nechce jist, tak mu zkousim dat aspon mlicko,aby se trosku najedl… ne, vzdy to pomuze ![]()