zákaz styku dítěte s otcem

162
6.12.07 23:20

zákaz styku dítěte s otcem

Ahoj holky, řešíme teď doma docela větší manžokrizi a jelikož mi manžel dost ublížil na duši i na srdíčku,začínám zvažovat různé varianty řešení a to jak ústupové,tak radikální.
Asi jsem posera,protože se prostě neumim zbalit a jít.Hlavně nemám kam,nemám peníze(jsem na RD,máme veliké výdaje,takže naspořeno 0 a vlastně nás manžel živí) a co víc ,máme 20m.dceru,o kterou mi jde.
Manžel jí miluje,ona jeho.To že ubližuje mě se ale odráží v mém chování a malá to musí cítit.Teď blbne při usínání,pláče tak moc,že brečím vedle.Může to být z nervů,ale taky ne.Snažíme se před ní být v poho,ale občas vybuchneme i tak,hlavně tedy já. Řeším teď v hlavě variantu,že pokud se rozhodnu zpakovat si kufry,tak i s malou a odejít co nejdál.Je možné zakázat otci styk s jeho dítětem?Prostě mu jí vzít?
PS:asi je to kravina,co.On je její táta bez ohledu na to,co udělal mě.Je to z mé strany tak trochu vydírání,ale z mého pohledu s ním není možná domluva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6597
6.12.07 23:41

Nemám s tím absolutní zkušenost, tak ze strany laika, jo.
Musela by jsi dle mýho názoru prokázat, že v jeho přítomnosti pláče, bojí se ho, nebo, že ON jí ubližuje. Podle toho, co jsi psala, tak bych spíš řekla, že je nervózní z tvé přítomnosti, protože ty se složíš. Nevím, ale pokuď mezi dcerou a otcem vztah klape…nevidím, na co by jsi to uhrála, nehledě na to ( přomiň, neznám fakt tvou situaci ) že se mi nelíbí, proč by jsi mu jí měla brát, když to neklape mezi tebou a jím, ona za vaše neshody přeci nemůže :? Aby jsi si ještě víc neublížila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.12.07 23:41

Stepiku,

v létě jsem si prošla něčím podobným, akorátže mám děti dvě-dnes je jim 3,5roku a druhému 10měs.Manžel se pobláznil a řešili jsme rozchod.Starší syn to nesl hodně špatně, začal dost zlobit, víc mě ochraňoval, byl lítostivý. A to jsme před ním nic neřešili-snažili jsme se fungovat jako rodiče, hlavně sme ho pořád ujišťovali, že ho máme moc rádi. Bylo to velice náročné obdob-jako zlý sen. Děti vycítí mnohem víc, než si my dospělí dokážeme představit. U nás to naštěstí dopadlo tak,že manžel procitl-pravda-bylo to až po té,co jsem skončila v nemocnici nejdřív já, a pár dní na to s mladším synkem, kterého tam vystřídal ten starší. Nicméně hned první den, co vše „ruplo“ jsme se dohodli, že má na kluky stejné právo jako já a hlavně kluci mají právo na svého otce. I když bych se nejradši sbalila a odjela z repuliky, těm klukům bych to nemohla udělat-vždyt komu by to nejvíc ublížilo-dětem, hlavně, že mě by se ulevilo:hurá, dala jsem manželovi za vyučenou. …To nedělej. U nás to také bylo tak,že s manželem nebyla žádná řeč-on prostě nemluvil, nespal doma-přijel po práci v 18h, pohrál si se starším synem, ten mladší ho tou dobou nějak extra nezajímal, a když šel synek spát, manžel se sbalil a odjel. Takto to trvalo několik měsíců. Také jsme měli a máme vysoké výdaje, že jsme na nule a není možné platit v Pze dva pronájmy, k tomu všechny naše závazky, ale já jsem si slíbila, že se nějak postarám-je spousta jiných žen, které to zvládnou a já to musím zvládnout kvůli klukům. Zadstiučinění mi bylo to, že kluci se jednoho dne budou ptát op tatínkovi a to,že muž opustí ženu, navíc ještě s takto malými dětmi, tak toto děti neodpouští, takže jsem věděla, že ty boží mlýny semelou každého. Bohužel jsem netušila, že to půjde až tak daleko, že skončíme v nemocnici.Ale vpodstatě když to vezmu, tak v okamžiku ,kdy jsem se vnitřně srovnala s tím, že se o nás postarám sama, což on si byl jist, že ho potřebujeme a bez něj ani ránu, tak mu docvaklo, že to asi myslím vážně a začal uvažovat…
Držím palce, aby vše dopadlo dobře po všechny. Nepřihlášená Laura

• Citovat
  • Upravit
216
7.12.07 13:34

Ahoj,když byl synovi rok,rozešla jsem se s (tedˇ už bývalým) partnerem.Syna si brával jednou za 14 dní na víkend,nebránila jsem mu ve styku.Bere si ho na dovolenou v létě na týden,stalo se,že malej bláznil,že chce za tátou(vyloženě po dovolené).Dobře mi to nedělalo,ale tedˇ už má skoro 8 let a sám už vnímá,že když je u táty,že si ho nevšímá.Nikam ho nevezme atd.Už ani neříká,že jede za tátou,těší se za tetou(bývaleho partnerka)…
A jak psala Anonymní o božích mlýnech,tak to je pravda.
Vím,že můj syn už brzo pochopí,kdo o něj má opravdu zájem a kdo ne…
Zákazem styku bys nic nevyřešila,ty děti jednou na všechno dojdou sami a zařídí se podle toho,to se neboj…
Přeju hlavně pevné nervy,oni si chlapi myslí,že je máme asi ze železa totiž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
7.12.07 14:11

Ahoj, z odborného právního hlediska ti můžu říct, že soudy zákaz styku - i když je upraven v zákoně o rodině - téměř nepoužívají. A to ani pokud se jedná třeba o otce, který spáchal nějaký tr. čin ( nemyslím proti dítěti, ale třeba krádež, podvod atp.). Takže si nemyslím, že by zrovna tvému návrhu pro běžné manželské neshody vyhověl. Dítě má právo na oba rodiče a tak to soudy berou, pokud nejde o nějakou výjimku (např. sex. zneužívání dítěte).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
7.12.07 18:21

Zakázat styk nejde, šlo by to pouze v případech jako např. kdyby byl otec feťák, alkoholik, spáchal nějaký těžký trestný čin apod. Píšeš že s dcerou má hezký vztah takže není žádný důvod mu ho zakazovat a mstít se přes dítě je největší hloupost, Vy máte problém a dítě za to nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
7.12.07 19:11

Ono je to komplikované i v případě, že je otec alkoholik. Otec mého syna byl právě kvůli alkoholismu odejit, když byly Vilíkovi 4 měsíce. Téměř rok jsem mu ho nepravidelně dávala na krátké prcházky (pokud přišel střízlivý). Pak se to vymstilo, malému byl rok a čtvrt, když ho 15.12.05 vysypal z kočáru (neoblečeného, bez bot, bez čepky) do bláta, kde se s ním pak válel s asi 4promile alkoholu v krvi. Vše bylo zdokumentováno, nahlášeno úplně všude… a přesto mi hlavní soc. pracovnice řekla, že by to v žádném případě u případného soudu nestačilo k omezení styku s dítětem. A to i z důvodu, že k soudu by došlo nejdříve po půl roce, já bych mu mezitím dítě samožřejmě nedala a u soudu bych byla za špatnou já, neb jsem já nedodržela a nerespektovala předešlý verdikt. A on by byl za napraveného, neb by se minimálně půl roku nic špatného nestalo :roll: . To, že by se nestalo nic špatného jen díky tomu, že bych zabránila jejich kontaktu už by bylo druhořadé. A tak tu žijem…
Mmch, je to tvoje věc, ale nedá mi to nenapsat, že otec má na dítě stejný nárok jako matka a dítě má právo na oba rodiče. Mi osobně to příjde strašně sobecké používat dítě jako zbraň. To se ti opravdu může vymstít. A je to nefér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
7.12.07 20:33

Stát se může cokoli, lidi se mění, zlé se může obrátit v dobré…
Brácha si před osmi lety jen tak nabrnknul „novou vílu“, ta záhy otěhotněla, půl roku spolu žili, ještě před porodem neteře se rozešli (bylo to dramatické, nikdo nebyl bez viny a každý měl svou pravdu a bylo lepší být každý sám ). Oba ale projevili tolik zralosti (tehdy staří 26 a 23 let), že se o dítě byli schopni oba starat, brácha si malou bral pravidelně od jejích tří měsíců, švagrová nedělala problémy, nevydírala, nepomlouvala, dokonce tvrdila, že jako partnera nechce bráchu ani náhodou, je to špatný člověk, ale výborný táta.
Tak to šlo pět let, neteř si pěkně užívala množství babiček, dědečků a tet…no a teď už dva roky žijí zase spolu, pokouší se o další mimi a dobře vědí, že velkorysost, trpělivost a chladná hlava se vyplácí.
Nemyslím, že je nutné udržovat za každou cenu nefunkční vztah jen kvůli dětem (ale musí to být opravdu nefunkční), lámat se a vysílat na děti svoje depky a záchvaty, ale určitě nepoužívej dítě jako nástroj pomsty, otočí se to proti tobě a odskáče to nejvíc dítě.
Nech si to projít hlavou a věř, lidi se mění (z nevěrného polofeťáka bez peněz se může stát solidní podnikatel, co veškerý volný čas věnuje rodině, z hysterické nesvéprávné kravky prima finančně nezávislá ženská co ctí a vyžaduje prostor toho druhého…).
Pěkný advent.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
7.12.07 21:06

Nechci nějak teda soudit když nevím k čemu mezi váma došlo. Ale děvče uvědom si že dítě není tvůj majetek. Jakým právem je chceš od sebe oddělit? Hlavně v tom psychickém stavu, který popisuješ, kde bereš tu jistotu že táta dítěte nezažádá třeba o střídavou péči a nebude mu vyhověno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3235
8.12.07 22:50

stepik, to co napíšu bude znít teda možná trochu drsně, ale zkus si představit, že by to samé napadlo tátu vašeho společného dítěte? že by ho prostě chtěl do péče on a myslel by si, že tobě zabrání v kontaktu? dovedeš si to vůbec představit? vím, že máš na něj vztek, ale takhle to řešit fakt nejde......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
10.12.07 15:12

Stepiku, nezlob se na mně, ale ty plánuješ, že svému muži dceru prakticky ukradneš a vůbec nemyslíš na následky. Nenapadlo tě, že nejhůře to ponese ta maličká? Sama píšeš že otce miluje a i přesto riskneš to, že s tebou třeba potom vůbec nebude chtít být. Chápu, že máš problémy s manželem, i když jsi je blíže nespecifikovala, ale netahej do toho dítě. Ona přeci nemůže za to, že máte neshody a potřebuje vás oba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
10.3.08 13:42

Stepiku, promiň, ale mě to přijde, že se chceš tímto pomstít manželovi. je to strašná hloupost, které budeš později strašně moc litovat. Co kdyby jsi se radši snažila ten vztah nějk zachránit, než tím, že tady budeš řešit, jestli jde vzít otci dítě a zakázat mu přístup k dítěti. To je opravdu od tebe zlí. Já osobně to teď taky nemám lehký,jsem těhotná a zrovna řeším rozvod, protože jsem zjistila, že mě manžel podvádí a taky sama nevím jak to bude dál, ale dítě mu nezakážu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rendula30
22.1.10 13:11

Je to hrozné,ale zrovna vám říkám styku nezabráníte.Naše zákony jsou šílené.Mám 17-ti letou dceru a 10-ti letého syna.Manžel mně týral a po rozvodu začal fyzicky napadat děti.Mám potvrzení od psychyatra,návrh od policie a stejně styk nezrušili.Když si bývalý manžel vezme syna,trnu doma hrůzou v jakém stavu přijede domů.V tomto státě se řeší všechno co není podstatné,ale to co by je mělo zajímat je jim úplně jedno. :cry:

• Citovat
  • Upravit
1897
22.1.10 14:51
:nevim:

Příspěvek upraven 19.08.11 v 16:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44355
22.1.10 15:00

Stepiku,nečetla jsem odpovědi přede mnou,odpovídám sama za sebe..Co jsi to za matku?Proč bys měla zakazovat dítěti styk s otcem?Ubližuje jí?Bije ji?Pije?Nevěnuje se ji?Nezlob se,ale toto je podle mě vydírání a vyřizování si účtů přes dítě..Jsi v úzkých,nemáš kam jít a nemáš ani peníze.Jednáš tímto podlým způsobem.Dva dospělí lidé se přece dohodnou jinak.

To,že je dcerka nervozní a pláče není jen vina otce,ale vina vás obou.Vy dva máte problém.Píšeš,že není možná domluva.A jaká domluva?Aby všechno klapalo podle Tvých pravidel?Aby sám přistoupil na to,že dcerku uvidí jednou za 14dní na pár hodin,protože si ji Ty chceš usurpovat pro sebe?Jak by bylo Tobě?

To dítě je stejně tak jeho jako Tvoje.Dcera má na otce právo a on na ni,stejně jako máš na malou právo Ty a ona na Tebe.

Pokud bezdůvodně zakážeš otci styk s dcerou,jednou se to obrátí proti Tobě,proti němu a i proti vám všem.Nejvíc to odnese to dítě.Takový případ máme v rodině a nechtěla bych být v kůži matky dnes už dospělé dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí