Partner workoholik

105
3.12.07 19:56

partner workoholik

Ahoj, chtěla bych nadhodit tohle téma a dozvědět se, jak to děláte s chlapy, kteří jsou totální workoholici. Přítel pracuje od rána do večera a to často i o víkendech a když už je doma, tak zas pracuje u baráku. Připadám si jako svobodná matka, už si ani nepamatuju, kdy jsme spolu někde byli. Navíc, upřednostňuje práci pro známé a kamarády než něco udělá doma a to nemluvím o tom něco po něm chtít, to je nemyslitelné. Naštěstí jsem docela technický typ, takže si spoustu věcí umím udělat sama. Přítel taky není vůbec rodinný typ, na děti už vůbec nemá náladu a když je po práci doma, tak si chce odpočinout a děti ho hrozně znervozňují, je strašný cholerik. Máte někdo doma něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3.12.07 20:14

Tak především s chlapem, který není rodinný typ a děti ho znervozňují bych zcela určitě nebyla, zvlášť, když ty máš dvě.
A můj muž taky pořád pracuje, když ne v práci, tak doma na počítači, ale já to celkem chápu, protože vydělává penízky, které jsou potřeba.
Vždy máme na vybranou. Buď manžela doma a škudlit každou korunu, nebo manžela, který je v práci a máme alespoň něco.
Ale abych mu nekřivdila, tak jsou chvíle, kdy si na NÁS čas najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
3.12.07 21:32

No, Certiku-bertiku, ja bych to nevidela tak jednoduse. Me pripada, ze tenhle chlap dela moc rad, ale ne jen pro penize, kdyz casto pomaha znamym. Na znamostech totiz zas tak moc nevydela, pokud se nepletu. Muj muz taky rad pracuje, ale jednou za cas si sam dokaze rict, ze nas zanedbaval a do prace pak moc nechodi. Kdyz je ale potreba, tak je tam cele dny i noci. Ted pracuje v rodinne firme, za kterou citi zodpovednost, takze to chapu. Zaroven se modlim, at si najde nejakou normalni praci.

Horte - pokud se vam ale vubec nevenuje a deti ho rusi pri odpocinku, nechapu nac ho teda mas. Nebyla bys klidnejsi sama??? Muj muz, i kdyz to nekdy s praci prehani, vzdy dobrovolne vstaval k detem az do ctyr do rana, abych se vyspala. Deti chtel a o deti se umi kompletne a rad postarat. Takhle mi to pripada, ze jsi jen jeho sluzka, aby mel doma pohodli…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
3.12.07 21:32

Ahoj, já mám taky doma workoholika, pracuje na baráku, u kamaráda v zámečnický dílně, dělá lidem elektřinu, opravuje el.spotřebiče (doma), bratrancovi zemědělský stroje, navíc chodí do zaměstnání, prostě Ferda Mravenec. Přijede z práce, je doma tak max.20 minut a přijede večer většinou až když malej spí. Ale taky když řeknu dopředu mi pohlídá, jedeme spolu nakoupit, sednout si večer, malýmu se věnuje…Jeho by ani nebavilo sedět doma, válet se na gauči a koukat na TV. Musí pořád něco dělat. Jsem na to zvyklá a ani mi to moc nevadí. Je to i tak akorát, aby jsme si doma nelezli na nervy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.12.07 07:50

workholik

Můj manžel je taky workholik - ale samo,že on tvrdí,že ne :lol: Když ale řeknu včas předem, tak si volno udělá, na mrňouska se těší a snaží se přijít z práce tak,aby ho stihl ještě než půjde spát.

Horte - mužskýho, kterého jeho vlastní děti obtěžují bych doma nechtěla. Nemám ve zvyku dělat někomu služku.
Honem něco dělej, protože jednou ti to vadit začne, a na změnu už bude pozdě !!!

• Citovat
  • Upravit
105
4.12.07 13:51

Holky, já vím že žít s někým, kdo není vyloženě rodinný typ je pro někoho asi blbost. Ono to tak není úplně pořád, občas má záblesky, že se dětem věnuje, obzvlášť malé, je to holka a k těm tátové tíhnou. Já nechci trhat rodinu, když k tomu není nějaký závažný důvod, např. nevěra, alkoholismus, týrání apod. A ono žít sama s dvěma dětmi v rozestavěným baráku, kterej musí někdo financovat taky není zrovna nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
4.12.07 13:55

Ahoj, asi budu opakovat, co už tu psaly holky. Doma mám chlapa, který je schopen pracovat denně pozdě do noci (buď u sebe v kanceláři nebo doma na počítači), i když dlužno přiznat, že si rád pospí a do „práce“ chodí až na 9tou :). Když se nevěnuje svojí profesi tak pracuje pro rodinu jinde (nejen pro nás, ale i pro svoje nebo moje rodiče a prarodiče) prostě nerad jen tak sedí a lelkuje. Když odpočívat tak nejlépe prospat celý den :D :roll:
Na druhou stranu si na nás umí udělat čas a jezdíme docela často do hor a podobně. Když jsem v létě dodělávala diplomku a dělala státnice tak byl s Kubíkem parkrát sám na víkend pryč, přičemž jsem mohla být klidná, protože je schopný se o malého skvěle postarat. A když mi teď bylo ze začátku těhotenství špatně tak i když měl moc práce stejně každý večer přijel aby malého vykoupal a uložil.

Horte:takového chlapa jak popisuješ jsem zažila na vlastní kůži, přesně takhle jsme vadily my se sestrou našemu tátovi. Když přišel z práce tak k televizi a nikdo mě nerušte, my jsme samozřejmě byly temperamentní děti a naše hry nebyly nijak tiché takže jsme to kolikrát odskákaly nejen my, ale i máma, že si s námi neumí udělat pořádek :( Až co se rodiče rozvedli si „asi“ uvědomil,že mu chybíme a udělal si na nás o víkendu čas a bylo to vždycky super. Táta nás má rád a máme s ním skvělý vztah, asi opravdu taky nebyl „stavěný“ na rodinný život a chtěl mít svůj klid :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
4.12.07 14:00

Horte:
napsala jsi zrovna, když jsem psala odpověď :D
Náš tatínek si s námi samozřejmě taky občas hrál, ale většinou chtěl ten svůj klid. A taky jsem nenapsala, že rodiče se rozvedli z jiných důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
4.12.07 14:37

Ono se to jinému snadno říká, že by s takovým chlapem nebyl, když mají doma úplný opak. Já jsem si jako mladší taky říkala, že bych chtěla chlapa, kterej pro rodinu udělá první poslední a bude pomáhat, starat se o děti a tak, jenže člověk míní a příroda mění… Prostě takových chlapů je málo, anebo jsem se pohybovala ve „špatných vodách“, já nevím. Nakonec jsem byla ráda, že jsem ulovila aspoň toho mého:). Tím ale nechci říct, že ulovit kohokoliv je lepší než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silvie7
14.9.12 09:47

nesouhlasím

Tak to já si vybrat nemůžu, manžel je v práci 16 hod denně i v sobotu a stejně musím obracet každou korunu. Nevím, kam ty prachy dává, ale pořád má nějaké dluhy a já musím dohlížet aby splácel a nepřišel k nám exekutor. Nedává si pozor, co má kde platit, ani nečete poštu. :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.13 19:32

Obnovuji diskusi a doufam, ze tu bude nekdo kdo je na tom podobne jako já, my :roll:

Mám chlapa vylozene workoholika. Uz nevim co s nim. Jednu dobu, jsem ho i podezrivala, ze snad ma jeste jednu rodinu :oops: :lol: Pracuje od po-ne.Do prace jezdi na 6rano prijizdi v 22.00. Dnes treba jel na sest a prijede az zitra v sest :roll: Povolanim je kuchar, vydelek opravdu neni nic, co by bylo na vyhazovani. Uz nekolikrat jsem mu rikala, at zamestnani zmeni, ze s nim,,sef" vytira jen podlahu.Vse sam organizuje, jeste vari, jeste lita po place :roll: Fakt uz me to stve. Ano jsem rada, ze je pracovity a nelezi doma na gauci(mmch to byl muj prvni muz), ale prijde mi, ze se proste dre pro par šupů :zed: Mate to nektera podobne? :kytka:

prosim o zachovani anonymity :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.13 19:33

Jo jeste bych chtela napsat, ze jednou za tyden ma den volna. Ktery vetsinou prospi. :?

• Citovat
  • Upravit
11117
30.11.13 20:50

Tak manzel pracuje fakt hodne a rad, za 10 let, co jsme spolu, tak neprestal pracovat ani na jedine dovolene. ale zas on resi spoustu veci po mobilu a u pocitace, takze neni nutne porad mimo domov a aspon nedeli tak v pulce pripadu drzi :D
hlavne on tou praci slusne vydela, takze to ma smysl. kdyby z toho nebyly penize, tak bych teda nadavala daleko vic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.G12
30.11.13 22:46

Taky jsem workoholik, ale pak tomu odpovídá i ten výdělek. Je třeba srovnat to, co tomu obětuje a co získá

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
1.12.13 10:31

A k čemu jsou peníze, když je člověk nemá čas utrácet…workoholika bych mít nemohla, peníze jsou sice potřeba, ale nepotřebuju je přehazovat vidlema, mnohem podstatnější je pro mě společně strávený čas s mými bližními. Nic se nemá přehánět a neumím si představit, že by přítel dělal od nevidim do nevidim a viděla bych ho jen jeden den v týdnu a to ještě z rychlíku a už vůbec si to neumim představit teď, když máme děti..taky potřebujou tátu, ne jen jeho peníze. Jsem ráda, že žijeme tak jak žijeme, neměnila bych za žádný prachy :* :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky