Zákaz vstupu do domu

Vgzptp
26.5.24 18:31

Zakaz vstupu do domu

Potřebuji trochu poradit než se dostanu k právníkovi. Nejbližší možný termín kdy má nějaký v mé lokalitě je až za cca 12 dní.
Již zde dvě diskuze mám, tato jen jaksi pokračuje.
Pod velkým nátlakem jsem byl přinucen opustit dům rodičů mé manželky kde jsme v samostatném bytě bydleli i s dítětem. V domě mam i trvalý pobyt. Dům jsem tedy opustil tak, že jsem proste na noc chodil spat jinam. Veci jsem. néjake odvezl, vše ne, proste to nejnutnější. Do domu jsem však denně docházel za naším dítětem.
Momentálně je situace taková, že mě do domu nechtějí pouštět a já tak nemohu navštěvovat a věnovat se našemu dítěti. Manželka mi napsala nějaký rozpis kdy dítě smim vidět, ale je to ve stylu 10 minut ráno cestou do skolky, odpoledne vyzvednout že skolky a odvézt na kroužek…proste skoro žádný společný čas. O vikendech jen dopoledne na cca 3h.
Já něco takového samozřejmě neakceptuju, ale co mám dělat když jsou v domě kam ja nemohu. Když vedu dítě domů, tak me tchyně okamzite vyhodi se slovy, že tam nemám co dělat, vezme dítě a jdou do domu. Nechci dělat dusno a nějaké konflikty před dítětem, tak odejdu a na to asi spoléhají.
Chci se zeptat zda mi tedy může někdo zakázat vstup do domu a bránit mi v normálním styku s dítětem když nejsme ani rozvedení a žádné soudní nařízení take nemáme? Dále si myslim, že nemám ani žádnou povinnost tchyni dítě dát, protože ona prostě rodičem není.
Nevím zda je správné do domu jít i přes jejich odpor a dítě normálně dát do bytu a být s ním, nerad bych dítě vystavil nějakým scenam a proto mi to. pripada jako začarovaný kruh.
Právníka řeším, jen čas bez dítěte se strašně vleče a ničí me to.
Děkuji za možnost se trochu vypsat a za případné rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35909
26.5.24 18:54

Vždyť už jsme ti říkali, že máš jít ohledně styku s dítětem na Ospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vgzptp
26.5.24 19:01
@JancaS84 píše: Více

Tam jsem byl. Tam mi bylo řečeno, ze s tím nic dělat nebudou dokud nebude nějaké soudní rozhodnutí, které by nedodržovala. Právníka mam až za cca 12 dní, OSPOD nic dělat nebude. Jde o OSPOD v Litvinove. Takhle mi to tam bylo receno, když si prý postavi hlavu, tak mi dítě davat nemusí a OSPOD to resit nebude.

• Citovat
  • Upravit
35909
26.5.24 19:05
@Vgzptp píše: Více

Nesmysl. Měl si podat předběžné opatření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vgzptp
26.5.24 19:08

Na OSPODU mi bylo řečeno, že mám dát návrh na styk s dítětem na soud.Po volání na soud jsem dostal termín na konec cervna právník má termín až za 12 dní a me se proste jen nechce čekat.

• Citovat
  • Upravit
35798
26.5.24 19:18
@Vgzptp píše: Více

12 dní je za chvíli, to vydržíš. Do domu nelez, dej jí návrh kdy dítě a jak chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35909
26.5.24 20:31

Pozvi ji někam na kafe a předlož ji na papíře jak si představuješ styk. Když se bude cukat, tak ji řekni že teda OK ale budeš u soudu požadovat svěření dítěte do tvé péče (což ti asi nedají) ale můžeš ji tak nechat vycukat. Plus si schovavej veškerou konverzaci co spolu máte ohledně dítěte plus jestli máš někde konverzaci, že tě vyhodila ze společné domácnosti.
Soud v červnu je dobrý termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
26.5.24 20:32

@Vgzptp Ne, nemůže té vyhodit z rodinné domácnosti, ale je tvůj problém, že ses dobrovolně odstěhoval. A opět nemá nárok určovat, kdy můžeš být s dítětem a opět je tvůj problém, že je posloucháš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
26.5.24 21:03

Zakladateli, je mi to líto. Myslím, ze už jsem Ti také před časem psala. Hlavně je dobře, že jsi se rozhodl odejít. Pamatuji, jak jsi tady tehdy psal.
Drž se
bude lépe :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1323
26.5.24 21:15

Jsi zakonny zastupne ditete. Tudiz na dite mas pravo stejne jako ona - pokud neni soudne dany styk, coz neni. Nesmi ti do rozhodnuti soudu branit ve styku ani si nijak diktovat, kdy smis videt dite. Schovej konverzaci pro soud.
Pozor take na to, aby u soudu neotocila situaci s odstehovanim se proti tobe, ze tys odesel a kasles na ne (vidas dite jen cestou do a z skolky…). Snad to mas nekde pisemne od ni ci tchanovcu.

A v neposledni rade. Drz se a nedej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
26.5.24 21:30

Tohle se vždycky tak těžce čte. Bohužel zase jednou dítě, které bude rukojmím. Otec jsi stejně jako ona matka, nesmí ti do rozhodnutí soudu bránit ve styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.5.24 08:05

Jak staré je dítě?
Za mě, nedej se. Schovávej si všechny konverzace, nahrávej si diskuze s ženou i tchyní, jak ti brání ve styku s dítětem. Sepiš si návrh styku s dítětem, nějakou třeba asymetrickou střídavku, pokud bydlíte poblíž sebe. A úplně klidně až budeš mít dítě o víkendu doma, sděl své ženě, že tentokrát jí ho v poledne v sobotu nevrátíš, ale zůstane u tebe do neděle (příklad). Na hrubý pytel. Ze všech sil se snaž, ať se má u tebe dítě fajn. A právník za 14 dní je super, to zvládneš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí