Základy háčkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
20.9.12 16:03

@jankee jo, tarantule je výstižná :) jak se sejde dohromady větší počet jehlic, tak jsou strašně zákeřný.
Magic Loop jsem letmo zahlédla, ale musím napřed u našich zkusit zabavit kruhové jehlice po babičce.
Zatím teda na ponožkách neujíždím, spíš se tak nějak začátečnicky potácím, ale podle těch videí je to oblast velkých možností - třeba pletení dvou ponožek stereo na kruhových jehlicích mě fascinuje (zatím teda čistě teoreticky). A líbí se mi pletení od špičky, přijde mi takové logičtější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
20.9.12 21:05

@Knihomyš no, koukni, jaké ty jehlice po babičce budou, ale na magic loop jsou třeba dost kvalitní kruhové jehlice (aby měly hladký spoj mezi jehlicí a kabelem a ten kabel co nejpoddajnější, jinak se ti ta očka budou špatně posouvat).

Jo, 2 najednou a od špičky jsem taky okukovala, ale pak jsem to zavrhla - hrozně dlouho mi trvalo, než jsem si přizpůsobila klasický postup odshora dolů na svou nohu (mám vysoký nárt a pletu pravou a levou zvlášť), tak se mi nechce to podstupovat znovu. Fuseklím zdar - od podzimu do jara už jiné než své pletené nenosím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
21.9.12 07:59

Takže holky, podle tohoto http://www.youtube.com/watch?… jsem zvládla začátek čepičky. No, ale co dál? Pojedu zase stejně další řadu? A přidává se u každý řady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.9.12 08:04

http://www.mimibazar.cz/navod.php?… tady pěkně popsáno… myslím, že to je i ten odkaz z titulku ve videu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
21.9.12 10:49

@Pipet děkuju :kytka:

takže když už jsem pochopila návod a jakštakš bych háčkovala tak jsem zjistila že nepoznám konec řady!!!Asi to fakt nebude pro mě :,( Ale ještě to nevzdávám, baví mě to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
21.9.12 10:50

@jankee To jsi dobrá. Taky mám vysoký nárt, ale doufám, že přizpůsobovat nebudu muset :think: Pleteš je z ponožkové příze nebo z čeho? A jak dlouho ti vydrží? Okukovala jsem Sportissimo Unipo, nemáš zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.9.12 11:20

@MarkyM Poznáš přece… když na začátku každé řady je „zoubek“, jak ty dlouhé sloupky jsou… no dlouhé :lol:
Případně jestli nevíš, kam píchnout, tak ta paní to tam má pěkně popsané a nakreslené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
21.9.12 11:31

@MarkyM Konec řady poznáš podle toho, že místo sloupku uvidíš 3 řetízková oka.
Zkus si pustit tohle video - to je v podstatě dlouhý pohled na konec řady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
21.9.12 12:02

Jo holky, už to vidim, problém byl ve vlně, musela jsem si vzít tlustější vlnu :lol:

Budu si muset koupit nějakou pořádnou, tyhle jsem našla na půdě a není to nic moc. jedna je chlupatá, druhá tenká a já to pak pořádně nevidim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.9.12 12:26

@MarkyM Jojo, nejlepší jsou nechlupaté… z chlupatých nerada háčkuju, do toho brejlím pod lampou a stejně to jde blbě vidět :roll:
Když budeš kupovat klubíčko, tak na té papírové pásce je vždycky i napsáno, jaké číslo jehlic k tomu, tak háčky mají stejné číslo (krom těch tenounkých na kraječky…), pro začátek bych brala tak č.3… Na zimní i 4 klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
21.9.12 12:30

@Pipet

a vlnu merino? nebo z jaký se dobře dělá? Je mi jasný že čepičku ještě neudělám, ale aby se mi to dobře trénovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.9.12 12:36

@MarkyM Merino mi přijde na pokusy moc drahé :mrgreen:
POkud chceš jen na vyzkoušení, tak je to celkem jedno.
Bavlněné (Katka, Camilla), jsou spíš na jarní čepice, ale jsou dokonale nechlupaté, na naučení fajn.
Akryl (plno druhů) je na ty zimní, plno druhů od chlupatějších po méně chlupaté - uvidíš, co bude v nabídce.
klubko přímo se jménem „Merino“ je myslím 50%akryl a 50%merino vlna, taky je mám, moc příjemné na nošení…
To musíš si osahat a vyzkoušet :nevim:
Tady v galanterce mají většinou od téhle firmy
http://www.vlnika.cz/
tak mrkni, ony všechny mají podobnou nabídku.

Taková „obyčejná“, na všechno, třeba Elian Klasik…
Ale to uvidíš, co bude v obchodě zrovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.9.12 13:29

Tak jsem narazila na jedno pěkné video.

http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
21.9.12 13:57

@Lynette Říká ti něco výraz „začátečník“? :D Ale video pěkný a ten japonský komentář je takový uklidňující…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.9.12 14:02

@Knihomyš :lol: No já začátečník jsem. Ale přijde mi to i takový celkem srozumitelný - ale ještě jsem to podle toho nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat