Základy háčkování

• Fotoalbum (14)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10075
3.6.13 17:48

@Pipet naše malá má obvod hlavy 49 cm a tu placku když ji dělam dle navodu tak ji má velkou a to má na 14 měsíčni holku hlavičku opravdu velkou

jinak ja si dělam placku 5-6 řad pak začinam utahovat a sedí mi to taky zalůeží na vlně, přízi atd :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.6.13 17:54

@martas22 Jasně, já mám dítko akorát 4,5 roku (a hlavu má taky těch 49-50cm :roll: ) a dvouměsíční, tak jsem se dívala do tabulky na devět měsíců.

A záleží na materiálu, jak kdo utahuje…
Když se háčkuje volně, stačí placka menší, protože to víc pruží…

Ale jako takové orientační vodítko se to dá použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
3.6.13 19:39

@Pipet děkuji :kytka: :kytka: budu počítat těch 14cm průměr, čepička začíná vypadat k světu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
3.6.13 19:39

@Pipet asi jo…musim vice utahovat i když zezačatku jedu jak se mi to zda už dost začnu ubirat a stahuju :mrgreen: pořad se člověk má co učit, ale třeba mě se moje čepky líbí, ale vím, že to nikdy nebudu mit tak dokonale jako to některe ženske mají to jako klobouk dolu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
4.6.13 00:09

Já opravdu nechápu co dělám špatně :,( hlavní placku jsem udělala průměr 14cm a už nepřidávala dvojtý sloupky a stejně se mi to rozšiřuje, ted už to mám na obvod 52cm :nevim: :nevim: ach joo, tolik hodin práce a zase špatně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.6.13 08:49

@Angelak Máš tu placku pěkně rovnou, nezvlněnou?
A jinak se to prostě musí zkoušet, no… Jak uděláš dvě, tři řady rovně, tak už vidíš, jak to vypadá… když tak ty rovné řady a jednu ještě tu rozšiřovací vypárat a zkusit s menší plackou pokračovat rovně.
Taky záleží na vzoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
4.6.13 09:30

@Pipet jo byla krásně rovná, až jsem na ni byla pyšná :mrgreen: nic, vypářu, zkusím znova ;) Já četla že u těch řad jak už nepřidávám tak mám vynechávat poslední nebo první očko v řadě, je to tak? To jsem totiž nedělala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.6.13 09:39

@Angelak Musíš dávat pozor, ať v každé řadě děláš stejný počet sloupků… takže nevynechávat, ale dávat bacha, ať nepřidáváš.
Prvních pár řad si je třeba spočítej a pak už budeš vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
29.6.13 13:44

Camilla

Ahoj, mám dotázeček trochu mimo téma, ale háčkování se to týká…: Nevíte kde v Praze prodávají přízi Camilla? V okolí jí nikde nevedou, tak abych nejezdila po celý Praze.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
26.5.14 16:03

zakončení háčkování

Ahoj, poradíte mi někdo prosím jak se zakončuje háčkovaná čepička? už jí mám hotovou jen nevím jak jí zakončit, kdyby jste věděli o nějakém videu díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
26.5.14 16:14

Zakonceni jako co s tim cancourem nakonec nebo zakonceni jako nejaky ozdobny lem? V prvem pripade proste povytahnu to posledni oko, prestrihnu ho v pulce, vytahnu klubko a ten cancour bud zatahnu hackem kamkoliv pod predchozi hackovani nebo ho navliknu do tlusty jehly a protahnu taktez.
Co se tyce ozdobnych lemu, je toho vic druhu, pro holku nebo kluka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
26.5.14 17:27

@ugluk dekuju za odpoved, mela jsem na mysli co s tim okem na konci, diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
26.5.14 19:02

@tvetinka tak snad jsi to z meho popisu pochopila :lol: