Základy háčkování
- Fotoalbum (14)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Efsheny V časáku je háček č.4 a odpovídající vlna. Předpokládám, že je to psáno jako reklama na onu vlnu. Každopádně je to to plné fotonávodů, fakt jak pro blbce a to jsem si to koupila jen kvůli vlně (chtěla jsem ji vyzkoušet, háčkuju jen z Camily a Katky), ale líbí se mi to. Fakt jsem uvažovala, jestli časák nepořídit nějaké z neteří. Kromě základů ( dva způsoby držení háčku, dva způsoby vedení vlny - to jsem zjistila, že dělám špatně a proto nejsem chopná rovnoměrně utaovat apod.) jdou tam psány i typy, co dělat, když se děje to a to a co se týče návodů, tak kromě onoho čtverečku a polštářků a šály je tam právě pěkný síťovaný top (takový svetřík), který je uveden pro několik velikostí (počet ok atd.). Rozepisují tam i rozměry daných velikostí. U všeho fotky, jak dohotovit. Docela se mi ten časopis líbí. Příští číslo má být za 99Kč, k tomu růžové klubko a pak pět návodů, plus nejspíš opět nějaké vzory. tady je základní oko, krátký a dlouhý sloupek, řetízek, pevné oko, zakončení, rovné okraje. Pak taky způsob obracení a rozepsaný počet ok při načínání nové řady (oka na obrat). Prostě něco, co třeba spousta lidí považuje za základ a už se nenamáhá s tím uvádět. Takhle jsem bojovala na mimibazaru. Třeba termín pevné oko. Já ho umím, ale nevěděla jsem, jsetli je to ono. Teď už vím, že jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš Nebudeš tomu věřit, ale někde jo. Tohle jsou věci, který nekupuju přes net a galanterku tu máme jednu. Takže když něco kupuju v malém, tak prostě koupím, ať to stojí, co to stojí
Háčků je dost druhů a pokud na mě v krámě zbyl jen drahý, holt mám smůlu. Ale už jsem v životě koupila víc blbostí, než předražený háček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Efsheny Ale abys nebyla zklamaná, ke kulatý placce se ještě nedostali
Nemám v plánu kupovat další čísla, ale první mi za to stálo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amabilis77 k čemu je prosímte dobrá kulatá placka? (základ na čepici či co?)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amabilis77 Zas on stačí jeden od požadované velikosti na celý život a někdy ho ještě zdědí další generace
Nezpochybňuju, jen mě šokovala ta cena - halt jsem kupovala poslední ještě za tuhého socíku… už začínám být jak moje babička, té taky všechno přišlo drahé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš No kdybys viděla mojí přehlídku háčků, padneš
Ale problém je v tom, že já jsem nějaké sebrala svojí mamině, tamten byl můj první, oooh
(ten co jsem si koupila
). Mám i pidiháček na háčkování deček z pidipříze, ale to by mi ani nehlo
Už dva roky háčkuju čepici z příze, co jsem zabrala taktéž své mamče a to podle takového šíleně složitého návodu, kde jsem si musela půlku domyslet, páč to nebylo rozepsané pro blbce. Čepičku mám pořád rozdělanou a obávám se, že už mojí princezně stejně nebude. Chtěla jsem sem hodit návod, ale nenašla jsem, tak už je to staré ![]()
Ale narazila jsem na tohle, tak to zkusím možná na zimu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Efsheny píše:
@Amabilis77 k čemu je prosímte dobrá kulatá placka? (základ na čepici či co?)
Jojo, v nějakém dalším díle se budou zabývat kulatými polštářky. Já vždycky tu plochou placku udržuju jakýmsi záhadným způsobem, protože když už se do toho dám, tak si „vzory“ i vymýšlím. Pak od toho odběhnu a za půl roku už nevím
Jsem hrozná, ale mám moc koníčků a nestíhám.
jinak návodů na placku na čepici se dá sehnat hodně. Každopádně výpočet placky je jednoduchý - změříš obvod hlavy a vydělíš pí (stačí 3.14) a vyjde ti průměr placky, po kterou ji musíš udržet rovnou, aby ti nahoře nevznikala špička. To je nejdůležitější zásada. Zbytek už se dá „ošidit“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady jeden velmi podrobný návod z MMB na tu snad nejzákladnější čepičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky já můžu doporučit tuhle knížku
http://www.bux.cz/…-setkat.html
je tam fakt všechno, pěkné obrázky (pro blbečky - fakt se z toho dá všechno vykoukat), není tam sice žádný konkrétní návod na nějakou věc, ale toho je plný internet…
Jinak jak vybrat háček/klubko, jak začít, druhy sloupků, přidávání, ujímání, právě háčkování do kruhu - čepičky…
Mám stejnou i o pletení a i když plést a háčkovat umím odmalinka, hodně do ní čučím a hodně mě naučily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky
Tak já si včera taky koupila ten časopis a jsme hozně zklamaná ![]()
Háčkuji už několik let, naučila jsme se to přes net a čepic a ruzných tažek mám udělaných už dost. Takže si troufnu říct že háčkovat umím takže žádný problém, ale ten háček co je k tomu hrůza
a ta příze
nejšílenější příze co jsme kdy viděla, jako s toho si udělat přehoz tak ho nikdy nepoužiju, škrábalo to i při tom háčkování natož to někde mít
koupila si to i kamarádka co neumí háčkovat a byla hrozně neštastná protože to absolutně nepochopila ty návody a to pléct umí velmi dobře takže levá rozhodně není takže za mě vyhozených 39 kč.
Nechci dělat reklamu ale na mimibazaru jsou ty návody fakt nejlepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nattallia No mě ten časopis dost nadchnul. Pravda, háček je blbej a kvalita příze nic moc, ale konečně jsem se naučila háčkovat. A to za jeden den. Předtím jsem uměla jen řetízek a díky těm obrázkům jsem pochopila co a jak - to třeba u videa jsou ty pohyby na mě moc rychlé a to háčkování je pro mě nepřehledné, takže z toho se to naučit nemůžu. Teď už umím pevné oko a krátký sloupek.
Ta deka je příšerná, ale každý ten čtvereček je háčkovaný jiným způsobem, takže se přitom člověk naučí různé techniky a to se mi líbí. Takže já jsem pro. Aspoň bych koupila to první číslo, další čísla už budou dražší. Mně to pomohlo pochopit ty základy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás ve stánku ten časák neměli. Tak řeknu chlapovi až pojede z práce ať ho někde sežene, bude mít fakt radost ![]()
Holky co už háčkujete, kde sháníte vzory pro různý čepičky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vcera jste me tak navnadily, ze jsem zacala hned ![]()
Zvladla jsem prvni kolecko a zacala dalsi rady a nakonec mi vysla cepicka pro Barbinku, nejak se mi to hned zakulatilo
jeste musim nejak udrzet tu rovnou placku!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit