Základy háčkování

• Fotoalbum (14)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3999
1.2.13 21:44
@karla951 píše:
Ahoj, chtěla bych začít háčkovat, ale protože s tím nemám žádné zkušenosti, tak ani nevím, zda si pořídit bambusové nebo hliníkové. Které jsou dle Vás pro začátek lepší? A nějaké tipy na držátka? Aby se mi dobře držely. Docela mě zaujala jedna akce na hliníkové háčky co si o nich myslíte?

tak ty háčky v nabídce, vypadají hezky, ale myslím že pro začátečníka zbytečně moc háčků :)
jestli bambus nebo hliník…ja mam jen hliník (mozná jeste nejake jine železa)
Ohledně držátek, ani nevím že existují nejaké spešl držadla:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
1.2.13 22:00

Můžu se ještě jen zeptat, co dělám špatně když se mi to nedaří pořádně utahovat a mám tam dost mezery?? snažím se o čepičku, děkuju moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
1.2.13 22:22
@Melany86 píše:
Můžu se ještě jen zeptat, co dělám špatně když se mi to nedaří pořádně utahovat a mám tam dost mezery?? snažím se o čepičku, děkuju moc.

to je jen o cviku - neděláš žádnou chybu, jen to chce trénovat, aby se prsty naučily automaticky držet stejné napětí příze. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.2.13 22:43

@Melany86 Nebo máš moc tlustý háček…
Jinak ten dotaz na materiály je podle mě reklama :roll:
ale mám hliníkové, tenké ocelové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
1.2.13 23:05
@Pipet píše:
@Melany86 Nebo máš moc tlustý háček…
Jinak ten dotaz na materiály je podle mě reklama :roll:
ale mám hliníkové, tenké ocelové.

háček mám 3,5 mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.2.13 08:11

@Melany86 No jo, ale na jakou přízi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
2.2.13 09:04
@Pipet píše:
@Melany86 No jo, ale na jakou přízi?

Příze se jmenuje Steinbach Capri, je tam psaný háček 3 - 3,5 doporučila mi to paní ve švadlence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.2.13 09:11

@Melany86 Tak to jo, posledně někdo dělal ze Sněhurky, ta je právě tenoučká.
To asi málo utahuješ teda. No ty první pokusy jsou vždycky všelijaké, chce to cvik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
2.2.13 10:01

Tak děkuji za rady holky, asi to chce opravdu cvik, tak na tom pracuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
2.2.13 10:23
@Melany86 píše:
Tak děkuji za rady holky, asi to chce opravdu cvik, tak na tom pracuju :D

musiš háčkovat opravdu v každé volné chvilce:) ja jsem svého času dala mládě spát a hned jsem áčkovala…pořád a pořád… a mám už všechna oka stejná :) to pujde:)
Ale myslím si, že nestejná oka jsou spíše u začátečnic v pletení, ty velká oka u háčkování to bude spíš chtít tlusčí přízi, nebo tenší háček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
2.2.13 11:56

Aha..tak má hlavní chyba bude v tom, že mám háček 0 a přízi- popravdě nevím, prostě klubko, spíš asi na pletení, páč se tak nějak jakoby cuchá:D… co si mám tedy koupit a kde?:D já jen, že u nás žádnej takovej krám neni, tak se snad budu muset kouknout k vietnamčíkům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
2.2.13 13:20
@Efsheny píše:
musiš háčkovat opravdu v každé volné chvilce:) ja jsem svého času dala mládě spát a hned jsem áčkovala…pořád a pořád… a mám už všechna oka stejná :) to pujde:)
Ale myslím si, že nestejná oka jsou spíše u začátečnic v pletení, ty velká oka u háčkování to bude spíš chtít tlusčí přízi, nebo tenší háček :)

Zkusím i ten tenčí háček jestli to bude lepší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
3.2.13 01:20

Tak mi sousedka půjčila větší háček a mám uháčkovanou svoji první čepičku- velikostně na mimčo 9 měsíců cca:). modro červená.. tak uklízím do skříně a přidělávám šálu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
3.6.13 17:24

Holky prosím jsem začátečník, jaký asi rozměr bych měla mít pro půlroční miminko? Já dělám první čepičku a asi jsem moc přidávala, je velká i mě :mrgreen: Nebo spíš mi poradte kolik těch přidávacích řad mám udělat? Pak už jen jednoduché sloupky. Já tomu moc nerozumím, jestli píšu zmatky tak mě omluvte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.6.13 17:36

@Angelak Tak pokud počítám s obvodem hlavy 45cm (průměr dle růstových grafů), tak háčkuj přidávané řady až do velikosti 45/3,14=14,něco takže zhruba 14cm průměr té základní placky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat