Základy háčkování
- Fotoalbum (14)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Miška8 Projdi si diskusi od začátku (8 stran není tak moc), koukni do odkazů a určitě se zorientuješ ![]()
Napřed zvol vzor, pak si skoč do galanterie a tam ti poradí - existuje nějaká příze Batole, ta by asi byla vhodná, ale zkušenost s ní nemám.
Velikost háčku závisí na tloušťce zvolené příze, častý bývá háček č. 3.
Pěkné návody má třeba Fizule .
Ručním pracím zdar ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Račí sloupky
Prosím o radu: Chtěla jsem háčkovanou čepičku zakončit račíma sloupkama, ale nějak se mi nedaří. Zkoušela jsem to podle tohoto videa:
http://www.youtube.com/watch?…
ale nedaří se. Už teda nevím jak na to, když ani video mi nepomohlo
![]()
Jsem asi mimoň
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aja308 Asi jo ![]()
Nevím, jak jinak ještě poradit, prostě děláš krátké sloupky, jen nepícháš do očka nalevo od háčku, ale napravo…
Zkus nějak konkrétně popsat ten problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem se dokopala koupit si háček ( já už teda kdysi jeden měla, ale teď ho nemůžu najit)
časopis mne nahlodal, ale prvni čislo jsem propásla
tahle diskuze mne popostrčila o kus dál
plést jsem se naučila úplně sama, nejsem sice mistr ale svetr i ponožky upletu, tak si myslim, že se háčkovat taky naučim
ale jak ne, tak běda vám, běda vám
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@princeznaII co není na internetu, to v časopisu nenajdeš ![]()
Myslím, že háčkování (aspoň takové to normální) je jednodušší než pletení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, taky jsem to zrovna chtěla napsat, že se mi zdá háčkování jednodušší. Až na výše zmíněné „račí sloupky“
Ale vyřešila jsem to jinak, čepičku jsem zakončila obloučkama…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aja308 píše:
Jojo, taky jsem to zrovna chtěla napsat, že se mi zdá háčkování jednodušší. Až na výše zmíněné „račí sloupky“Ale vyřešila jsem to jinak, čepičku jsem zakončila obloučkama…
![]()
Já klukovi obloučky nechtěla, tak jsem si sukovala ruce na račích sloupkách, zezačátku. Zjistila jsem, že jsou děsně jednoduché, jen složitě vypadaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@20012004 teď jsem shlídla video…moc hezky to vypadá ti „raci“!!!Včera jsem zrovna dodelala čepičku, škoda!!
@princeznaII já jsem časopis nepropásla, přesto je v suplíku ještě nerozbalen… není času ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Efsheny já zatim bojuju s malým háčkem, musim si sehnat větši. snad to půjde lip
nemůžu se prokousat tim prvnim kolečkem a druhou řadou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@20012004 Já těch račích sloupků několik i udělala, ale výsledek se mi nezdál, možná jsem měla vydržet.
Taky jsem obloučky původně nechtěla, že to bude moc načančaný, ale háčkovala jsem z „melíru“, takže celkem zanikly. Máme holky, ale na menší stejně pořád lidi mluvěj jako na chlapečka. Růžovou moc nepreferuju, takže si za to můžu vlastně sama… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aja308 píše:
@20012004 Já těch račích sloupků několik i udělala, ale výsledek se mi nezdál, možná jsem měla vydržet.Taky jsem obloučky původně nechtěla, že to bude moc načančaný, ale háčkovala jsem z „melíru“, takže celkem zanikly. Máme holky, ale na menší stejně pořád lidi mluvěj jako na chlapečka. Růžovou moc nepreferuju, takže si za to můžu vlastně sama…
já zas první dělala několikrát, ptz. z tý silný vlny na videu to vypadalo trochu jinak.
Já mám 3 kluky, takže sukýnek, šatiček, volánků apod. si neužiju. Ale mít holku, tak růžovou taky nemá (leda darovanou), já tu barvu nemusím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
malý otvor na hlavu u šatiček
Ahoj, odhodlala jsem se na svoje první šatičky pro dcerku. Už jsem u sukýnky a až ted jsem si uvědomila, že mám asi malý otvor na hlavu… mužu ho nějak dodatečně zvětšit…abych nemusela celé šaty párat??? je možné to prostě střihnout a obháčkovat???
- Citovat
- Upravit
@beberuska11111 píše:
Ahoj, odhodlala jsem se na svoje první šatičky pro dcerku. Už jsem u sukýnky a až ted jsem si uvědomila, že mám asi malý otvor na hlavu… mužu ho nějak dodatečně zvětšit…abych nemusela celé šaty párat??? je možné to prostě střihnout a obháčkovat???
tak tím si nejsem tak jistá, že to půjde… nastříhnout to muzes… ale mysslim ze se to vypáře…
špíš si myslím ze to nepujde…a než to celé zničit…tak raděj vypárnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si taky myslím, že to nepůjde ustřihnout. Bude se to párat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A z jaké příze/vlny byste prosím háčkovaly zimní čepky? Doporučíte nějaké oblíbené a vyzkoušené? Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit