Základy háčkování

• Fotoalbum (14)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
3.10.12 16:15

@Miška8 Projdi si diskusi od začátku (8 stran není tak moc), koukni do odkazů a určitě se zorientuješ :)
Napřed zvol vzor, pak si skoč do galanterie a tam ti poradí - existuje nějaká příze Batole, ta by asi byla vhodná, ale zkušenost s ní nemám.
Velikost háčku závisí na tloušťce zvolené příze, častý bývá háček č. 3.
Pěkné návody má třeba Fizule .
Ručním pracím zdar :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
4.10.12 14:02

Račí sloupky

Prosím o radu: Chtěla jsem háčkovanou čepičku zakončit račíma sloupkama, ale nějak se mi nedaří. Zkoušela jsem to podle tohoto videa:

http://www.youtube.com/watch?…

ale nedaří se. Už teda nevím jak na to, když ani video mi nepomohlo :lol: :(
Jsem asi mimoň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.10.12 14:38

@Aja308 Asi jo :lol:
Nevím, jak jinak ještě poradit, prostě děláš krátké sloupky, jen nepícháš do očka nalevo od háčku, ale napravo…
Zkus nějak konkrétně popsat ten problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
4.10.12 16:37

Tak jsem se dokopala koupit si háček ( já už teda kdysi jeden měla, ale teď ho nemůžu najit)

časopis mne nahlodal, ale prvni čislo jsem propásla
tahle diskuze mne popostrčila o kus dál
plést jsem se naučila úplně sama, nejsem sice mistr ale svetr i ponožky upletu, tak si myslim, že se háčkovat taky naučim

ale jak ne, tak běda vám, běda vám :mrgreen: :pocitac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
4.10.12 17:56

@princeznaII co není na internetu, to v časopisu nenajdeš :mrgreen:
Myslím, že háčkování (aspoň takové to normální) je jednodušší než pletení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
4.10.12 19:46

Jojo, taky jsem to zrovna chtěla napsat, že se mi zdá háčkování jednodušší. Až na výše zmíněné „račí sloupky“ :oops: Ale vyřešila jsem to jinak, čepičku jsem zakončila obloučkama… :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
15.10.12 10:28
@Aja308 píše:
Jojo, taky jsem to zrovna chtěla napsat, že se mi zdá háčkování jednodušší. Až na výše zmíněné „račí sloupky“ :oops: Ale vyřešila jsem to jinak, čepičku jsem zakončila obloučkama… :) :D

Já klukovi obloučky nechtěla, tak jsem si sukovala ruce na račích sloupkách, zezačátku. Zjistila jsem, že jsou děsně jednoduché, jen složitě vypadaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
15.10.12 10:59

@20012004 teď jsem shlídla video…moc hezky to vypadá ti „raci“!!!Včera jsem zrovna dodelala čepičku, škoda!!
@princeznaII já jsem časopis nepropásla, přesto je v suplíku ještě nerozbalen… není času :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
15.10.12 12:00

@Efsheny já zatim bojuju s malým háčkem, musim si sehnat větši. snad to půjde lip
nemůžu se prokousat tim prvnim kolečkem a druhou řadou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
16.10.12 13:59

@20012004 Já těch račích sloupků několik i udělala, ale výsledek se mi nezdál, možná jsem měla vydržet.

Taky jsem obloučky původně nechtěla, že to bude moc načančaný, ale háčkovala jsem z „melíru“, takže celkem zanikly. Máme holky, ale na menší stejně pořád lidi mluvěj jako na chlapečka. Růžovou moc nepreferuju, takže si za to můžu vlastně sama… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
16.10.12 15:40
@Aja308 píše:
@20012004 Já těch račích sloupků několik i udělala, ale výsledek se mi nezdál, možná jsem měla vydržet.Taky jsem obloučky původně nechtěla, že to bude moc načančaný, ale háčkovala jsem z „melíru“, takže celkem zanikly. Máme holky, ale na menší stejně pořád lidi mluvěj jako na chlapečka. Růžovou moc nepreferuju, takže si za to můžu vlastně sama… :lol:

já zas první dělala několikrát, ptz. z tý silný vlny na videu to vypadalo trochu jinak.
Já mám 3 kluky, takže sukýnek, šatiček, volánků apod. si neužiju. Ale mít holku, tak růžovou taky nemá (leda darovanou), já tu barvu nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beberuska11111
17.10.12 20:30

malý otvor na hlavu u šatiček

Ahoj, odhodlala jsem se na svoje první šatičky pro dcerku. Už jsem u sukýnky a až ted jsem si uvědomila, že mám asi malý otvor na hlavu… mužu ho nějak dodatečně zvětšit…abych nemusela celé šaty párat??? je možné to prostě střihnout a obháčkovat???

• Citovat
  • Upravit
3999
17.10.12 22:22
@beberuska11111 píše:
Ahoj, odhodlala jsem se na svoje první šatičky pro dcerku. Už jsem u sukýnky a až ted jsem si uvědomila, že mám asi malý otvor na hlavu… mužu ho nějak dodatečně zvětšit…abych nemusela celé šaty párat??? je možné to prostě střihnout a obháčkovat???

tak tím si nejsem tak jistá, že to půjde… nastříhnout to muzes… ale mysslim ze se to vypáře… 8o 8o :nevim: :nevim: :cert: :cert: špíš si myslím ze to nepujde…a než to celé zničit…tak raděj vypárnout :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.10.12 06:22

Já si taky myslím, že to nepůjde ustřihnout. Bude se to párat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5284
4.11.12 21:06

A z jaké příze/vlny byste prosím háčkovaly zimní čepky? Doporučíte nějaké oblíbené a vyzkoušené? Díky moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat