Zaklánění hlavičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
55
16.6.06 20:40

Zaklánění hlavičky

Ahoj holky,
mam šestitýdenního chlapečka Kubíčka. Pořád se mi otáčí a snaží se dívat jakoby za sebe. Má pořád zakloněnou hlavu. Dělá mi to pořád, když leží, ale i třeba, když ho koupu nebo nosím na rukách. Nemáte náhodou některá z Vás s tím zkušenosti? Myslíte, že je to normální? Díky moc za odpovědi. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
89
16.6.06 20:44

Ahoj Tracy,

asi to normální je, mě to Pepi dělal taky a vlastně to dělá doteď. Jen bych dávala bacha aby to nedělal moc často, kvůli páteři.
 Renys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
16.6.06 20:52

Ahojka Tracy. Já si taky myslím, že je to normál, ale teď půjdete na 6týdení prohlídku, tak se raději zeptej, ze to nic nedáš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
16.6.06 21:07

může to být známka zvýšené dráždivosti. Ale nemusí. Ta se projevuje ještě i dalšími příznaky. Měla by ses o tom zmínit dr. a ta posoudí, zda je to OK anebo vás pošle na neurologii pro klid duše. Neboj, nic to není:)
Vítek mi to taky hodně dělal, pořád se díval jakoby dozadu za sebe, pak to dělal i ve chvílích, kdy ho trápily prdíky a taky když se vztekal (to dělá dodnes :))) Dr. mi tehdy řekla na můj dotaz, že to sice může být znakem zvýšené dráždivosti, ale u něj to není, že je to zdravé dítě. Kolem 4měsíců to už přestal dělat, jak se naučil otáčet na břicho a měl přehled. Naopak zas vím o několika holkách od nás z deníčku, které jejich dr. poslaly se záklonem hlavy na neurologii, některé vyfásly Vojtovku…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
16.6.06 21:24

Nechci strašit, ale přesně tohle nám dělala Amálka i Bořík. Akorát Bořík tak významně, že se skoro nedal přebalit. Pořád jsem se ptala Dr. a ta, že se to srovná, nakonec jsem si řekla o žádanku na rehabilitaci (až ve 2,5m) a biju se, že jsem se nechala ukecat a nešla tam dřív. Dostali jsme Vojtu, cvičili 4× denně. Není to žádná tragedie, teď nám to po 3 měsících zakázali, že se postavil na všechny čtyři a je moc napřed, jak je namakanej :)

Včera jsem na plovárně potkala maminku, která má syna se stejnou diagnozou, ale Ti to nerozcvičili a ve 4letech byl na operaci, natahovali mu šlachy..

Zajděte, i když asi někdy rádi cvičí i kvůli prkotinám asi je to lepší a neublíží to.

cifka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
16.6.06 21:33

Vilík to taky jako mimi dělal, zašla jsem s ním na neurolku a dr mě tam naučila grify jak ho nosit, zvedat…, abych mu v tom zabránila. Pak přestal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
16.6.06 21:51

Holky moc děkuji, jsem ráda, že nejsem sama s těmito problémy. Určitě to řeknu lékaři. Kubík mi to dělá, když je v klidu. Položím si ho třeba v obýváku na sedačku tak, že má výhled na celý pokoj, může sledovat třeba mě v kuchyni, ale on radši zakloní hlavu a dívá se třeba do zdi. Fakt to nechápu.
Zatím moc díky a přeji hezký večer
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
17.6.06 08:42

Ahoj Tracy,
me to moje prdolka dela taky.Je schopna v kocaru takto prolezet skoro celou prochazku a to koukani do zdi je u nas taky velmi caste.Jsem rada, ze jsi tady nadhodila tenhle dotaz, uz me to zacinalo trapit.Preju krasne slunecne dny s mimiskem.Monys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
17.6.06 09:08

Ahoj,

tak mě tohle Míša dělával taky už od narození. Prohnul se jako luk a studoval kachlíky v koupelně, zeď apod. Kdesi jsem četla, že by to děti neměly dělat (Kiedroňová - Něžná náruč rodičů), ale Míša v této pozici nebyl naštěstí pořád a brzo se z toho vyvinulo pasení koníků (na břiše je mu odjakživa nejlíp), takže jsem to pustila z hlavy. Ale ještě teď v této poloze s oblibou usíná… Pokud to tvůj malý dělá opravdu pořád, taky bych se radši poradila s dr., ať se něco nezanedbá :P

Mějte se!

Monika + Michal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
17.6.06 13:55

ahojky

michal měl predilekci doprava (preferoval pravou stranu hlavu furt vyvrácenou doprava, a občas i prohnutej doprava jako by do luku) začal to dělat víc a víc, tak jsem si u dr vyžádala prohlídku u neurologa a civčili jsme vojtovku..... vlastně jsme k tomu neurologovi chodili až doposud a jsem docela ráda…

takže být tebou tak bych tam zašla… při té predilekci jsme vlastně cvičili jen 5× denně - po 1× minutě ma¨čkání prsního reflexního bodu, male když jsem si s ním povídala tak neřval.. žádná trága. taky nám řekli ať dáváme všechny podněty z té nepreferované strany… aby byl nucenej tu hlavu i ototči doleva:o)

tak hodně štěstí, ale myslím že tohleto má většina miminek… u některých to přejde samo u některých je třeba cvíčo:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.06 17:54

ahojik tak si to tak procitam sice mame nestejny problem ale je podobny…pomuze mi nekdo?????nas malej se porad nataci doprava!!!!!!jsou mu tri mesice, v noci nebo kdyz spinka se snazime ho pretacet, podepirat davat mu tam zavazi, hracky proste se snazime ho rpesmerovavat a lakat na levo ale on proste ne!!!!!!kouka bud pred sebe nebo doprava, pokud se snazime mu pomoct tak rve jako pavian!!!!!!!nevydrzi tak dele jak par minut a to s pomoci sam ne!!!!!uz am slezelou hlavicku!!!!!nerada bych aby nmel nejak zkraceny vaz nebo neco…nepomaha nic…mame i nejake tipy jak ho drzet ale nic!!!!rve jako tarzan…pomuze nam nekdo?????dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
17.6.06 22:02

Ahoj Kocicko,

jestli mrňous preferuje čistě pravou stranu, vypadá to na predilekci a patrně nebude jiná možnost, než návštěva neurologa a cvičení Vojtovky. Rozhodně to nezanedbejte.

K původnímu dotazu - to zaklánění se jmenuje opistotonus, jak už psala Krista od nás (Květňátek 2005), nemusí jít v prvních třech měsících života dítěte o nic závažného (nervový systém je prostě ještě nezralý), ale taky bych zvážila návštěvu neurologa - já tam přesně z tohoto důvodu s Aničkou skončila v jejích dvou a půl měsících. O nic nejde, prostě tam jednou za několik měsíců zajdeme, z evidence nás vyřadí, až Anička bude chodit. Myslím si, že za tu jistotu, že dítě se vyvíjí, jak má, to stojí.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
22.6.06 22:55

Mě doktorka říkala, že vadí hlavně to, když se v tomhle věku na tu hlavičku staví - tj. zakloní jí a opře se o ní (prohne se do luku nebo udělá jako most). Samotné zaklánění by snad vadit nemělo. Ale určitě bych se na to zeptala - za to nic nedáš a budeš mít klid. Mě se malej začal stavět na hlavičku teď v půl roce (vypadá to strašně), ale to prý už je v pohodě a naopak to ukazuje na dostatečně vyvinuté šíjové svaly (ale podporovat ho v tom nemám).

Ahoj Bubinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
30.7.06 22:32

Jsem moc ráda za tuto diskuzi, naše malá taky hodně natáčela hlavičku na jednu stranu a dívala se často za sebe, ale pak jsme jí hračky daly na druhou stranu, my jsme chodili k postýlce také z té druhé strany a už nám to nedělá, ale začala se zase prohýbat do luku, hlavně na bříšku a pak v náručí, pokud si má odříhnout, tak se nikdy nedokáže opřít hlavičkou o moje rameno a zaklání se. Řekla jsem to Dr., sama si to zkusila a poslala nás na rehabilitaci, a měla jsem z toho docela strach, protože jsem slyšela jak děti pláčí u cvičení Vojtovou metodou, ale když jsem si přečetla příspěvky od vás, tak vím že to pro malou bude asi to nejlepší, než něco zanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
30.7.06 22:45

Ahoj, nám to taky dělal, tak jsme hodně nosili v klubíčku a v šátku a na noc jsem mu dávala takovou „podkovu“ z deky (ale tak, aby se nedostal pod ní), o kterou se při zaklánění jakoby zarazil a ta pomohla asi nejvíc. V době, kdy už byl dost silný, aby ji „prorazil“, tak už to dělat přestal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí