Zaměstnaná, ale na dobu určitou

225
22.11.11 13:03

Zaměstnaná ale na dobu určitou...

Ahoj!
Mám dotaz,od srpna jsem zaměstnaná u mé známe.V září jsem jí dala neschopenku, a 27.ledna mám rodit. Pracovní úvazek mám na dobu určitou do února.Chtěla jsem se zeptat, co budu pobírat, a kolik…já už totiž ničemu nerozumím..:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
22.11.11 13:10

Jestli až do února a porodíš dokonce dřív, tak snad máš nárok na všecko, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.11.11 13:13

a co předtím? Pracovala jsi? Máš odpracováno 270dní? Jestli ne, tak myslím, že na MD nárok mít nebudeš, ale dostaneš od porodu RD. Počítám, že smlouvu ti už neprodlouží, takže pak budeš nezaměstnaná. Porodní - záleží na tom, kolikáté to je dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
22.11.11 13:15

Záleží na tom jestli si již předtím pracovala :wink: musíš mit splněný počet odpracovaných dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
22.11.11 13:16
ynax píše:
a co předtím? Pracovala jsi? Máš odpracováno 270dní? Jestli ne, tak myslím, že na MD nárok mít nebudeš, ale dostaneš od porodu RD. Počítám, že smlouvu ti už neprodlouží, takže pak budeš nezaměstnaná. Porodní - záleží na tom, kolikáté to je dítě…

no před tím, jsem byla na nástavbě..ale musela jsem to ukojčit, pač dálkové studium nevedli..tudíš odpracováno nemám to je ten problém..:-( Takže jsem zaměstnána uplně k prdu..nene smlouvu mi už neprodlouží, tkže od února bych měla jít na pracák.. No to je moje první dítě, ale bydlíme s manželem o jeho rodiču takže si myslím že na porodné nárok ani nemám.. nebo jo..??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
22.11.11 13:16
hofka píše:
Jestli až do února a porodíš dokonce dřív, tak snad máš nárok na všecko, ne?

no, to bych ráda ale asi to tak není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
22.11.11 13:19

Pokud je to tvoje první dítě tak máš nárok na porodné. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
22.11.11 13:20

Neves hlavu.
Od Noveho roku staci, aby na materskou mel narok alespon jeden z rodicu. Ty si potom muzes zvolit, jakou chces variantu rodicovske, pri kazde dostanes stejne penez, budes si moct zvolit vysi davek a kazde tri mesice se to bude moci menit.
Teda snad nekecam… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
22.11.11 13:21

Jinak je mi líto na mateřskou nárok nebudeš mít a budeš dostávat hned rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
22.11.11 13:22
katyca píše:
Pokud je to tvoje první dítě tak máš nárok na porodné. :wink:

to sice je, ale četla jsem že je nějaké životní minimum, a jestliže bydlíme o manželovo rodiču, a ty normálně pracují.. tak bochybuji že mám nárok.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
Barca12345 píše:
Neves hlavu.
Od Noveho roku staci, aby na materskou mel narok alespon jeden z rodicu. Ty si potom muzes zvolit, jakou chces variantu rodicovske, pri kazde dostanes stejne penez, budes si moct zvolit vysi davek a kazde tri mesice se to bude moci menit.
Teda snad nekecam… :think:

To je tedy novinka to jsem neslyšela, asi jsem pozadu :think: nevíš o tom víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
Barca12345 píše:
Neves hlavu.

takže stačí když má odpracováno manžel..??no to je super… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
22.11.11 13:25
Michaela0312 píše:
Barca12345 píše:
Neves hlavu.
takže stačí když má odpracováno manžel..??no to je super… :-)

Ano, to je pravda, jenom když nebudeš mít nárok na PPM, musíš těch 220000 počítat už od porodu, když bereš PPM, tak je začínáš čerpat až cca 5 měsíců po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15111
22.11.11 13:25

Máš nárok na všechno ,jako když máš smlouvu na dobu neurčitou.Jen ti prostě tu smlouvu neprodlouží a nemusí tě po třech letech vzít zpět.Pokud máte ve firmě účetní zajdi za ní se domluvit.Některá je ochotná zařídit vše sama,jiná ti alespon poradí kam jít.Například papír na rodičák si asi budeš muset vyžádat sama,ale to není žádný problém.Až ho budeš mít zajdeš si na sociálku a je to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
22.11.11 13:26
Michaela0312 píše:
katyca píše:
Pokud je to tvoje první dítě tak máš nárok na porodné. :wink:
to sice je, ale četla jsem že je nějaké životní minimum, a jestliže bydlíme o manželovo rodiču, a ty normálně pracují.. tak bochybuji že mám nárok.. :-?
že by zase nějaká změna 8-o vím, že prvorodičky mají nárok na porodné, ale pokud píšeš, že záleží na tom kolik máte? No a vy bydlíte ve společné domácnosti nebo v RD?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat