Zaměstnavatel udělal chybu v daních

8.5.23 21:02

Zaměstnavatel udělal chybu v daňích!!!

Dobrý den. Moje přítelkyně (cizinka) si nechala dělat daně u zaměstnavatele. Všechny potřebné dokumenty jako je domicium jsme vyřídili a odevzdali zaměstnavateli. Zaměstnavatel však nepřiznal dceru k daňím (nevíme jak je to vůbec možné :zed: :pocitac: jsme velmi naštvaní…). Zaměstnavatel nepřizná chybu… Nějaká dobrá rada co můžeme dělat? Děkuji za jakoukoliv dobrou radu pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
8.5.23 21:11

Opravné daňové přiznání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
8.5.23 21:15

Podat opravné DP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
8.5.23 21:20

Dceru si může dát do daní i druhý rodič. Pokud zaměstnavatel neměl „čestné prohlášení“ od tatínka, že dceru „nepoužil“ on v DP, tak ji tam prostě nedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101729
8.5.23 21:52
@Ivan PPZ píše:
Dceru si může dát do daní i druhý rodič. Pokud zaměstnavatel neměl „čestné prohlášení“ od tatínka, že dceru „nepoužil“ on v DP, tak ji tam prostě nedal.

Pokud je tatinek zamestnamy, tak nestaci čestné prohlášení, ale musi byt papir od jeho zamestnavatele. Plus tedy maminka musela mit v prohlášení poplatnika to dite vyplněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101729
8.5.23 21:53
@Ivan PPZ píše:
Opravné daňové přiznání?

Tezko mohou podavat opravme, když zadne radnw nepodali… Ale jinak jo, da se to vyresit tim, ze podaji to řádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
8.5.23 21:55

Hlavně zaměstnavatel není povinný zpracovávat daňové přiznání svých zaměstnanců, takže nemáš být na co naštvaný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
8.5.23 21:55

No, pod „nechala dělat daně“ se může skrýt ledasco… Dokonce ani ono „zaměstnavatel“ nemusí být jisté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65240
8.5.23 21:59
@Bobule321 píše:
Hlavně zaměstnavatel není povinný zpracovávat daňové přiznání svých zaměstnanců, takže nemáš být na co naštvaný. :nevim:

Tak proc to teda delaji. Mne dela danove priznani (ruzovy papir) vzdy zamestnavatel, manzelovi taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.23 22:01
@Ivan PPZ píše:
Dceru si může dát do daní i druhý rodič. Pokud zaměstnavatel neměl „čestné prohlášení“ od tatínka, že dceru „nepoužil“ on v DP, tak ji tam prostě nedal.

Tatínek nežije v Česku. Tatínka teď dělám v podstatě já. Zaměstnavatel podal daňové přiznání ale prostě bez udání dítěte… Dívali jsme se na ně jako na deb*** s prominutím. Ale prostě to nedává moc smysl. Jinak děkuji moc za radu od všech o opravném daňovém přiznání. To stačí když přijdu na finanční úřad a poprosím o formulář ohledně daní nebo musím za specifickou speciální úřední osobou. Děkuji mnohokrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
8.5.23 22:01

@j.a.n.i1 tak bych tipla, že zaměstnavatel nepodal žádné. Mne se to stalo jako studentce, do oči mi účetní řekla, že mi dane udela, a vykaslala se na to a já přišla o několik tisíc. Tak od té doby si dělám sama, mám aspoň přehled. Je to jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101729
8.5.23 22:02
@Bobule321 píše:
Hlavně zaměstnavatel není povinný zpracovávat daňové přiznání svých zaměstnanců, takže nemáš být na co naštvaný. :nevim:

Tak on taky nikde nepíše, ze mu delali danove priznani, ale spis zuctovani dani a to povinni udelat jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
8.5.23 22:03
@vokishka píše:
Tak proc to teda delaji. Mne dela danove priznani (ruzovy papir) vzdy zamestnavatel, manzelovi taky.

Růžových papíru je víc, jeden růžový se týká děti, ale Dánové přiznání to není :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65240
8.5.23 22:05
@Semtex píše:
Růžových papíru je víc, jeden růžový se týká děti, ale Dánové přiznání to není :lol:

Tyka se vsech odpisu. Je to to bezne, co podepisuje i treba student. Kdo ma neco na „odepsani“, tak to donese ucetni a zapisou to tam. Stejne jako treba prave deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
8.5.23 22:07

Formuláře jsou na webu, nikam bych nechodil. Jde to vyplnit i online třeba do pdf. (datovou schránku nepředpokládám), pak vytisknout a to buď poslat poštou doporučeně, nebo odnést na příslušný FÚ. Ale shánět podklady pro řádné vyplnění DP coby zaměstnanec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák