Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den. Moje přítelkyně (cizinka) si nechala dělat daně u zaměstnavatele. Všechny potřebné dokumenty jako je domicium jsme vyřídili a odevzdali zaměstnavateli. Zaměstnavatel však nepřiznal dceru k daňím (nevíme jak je to vůbec možné
jsme velmi naštvaní…). Zaměstnavatel nepřizná chybu… Nějaká dobrá rada co můžeme dělat? Děkuji za jakoukoliv dobrou radu pomoc
Dceru si může dát do daní i druhý rodič. Pokud zaměstnavatel neměl „čestné prohlášení“ od tatínka, že dceru „nepoužil“ on v DP, tak ji tam prostě nedal.
@Ivan PPZ píše:
Dceru si může dát do daní i druhý rodič. Pokud zaměstnavatel neměl „čestné prohlášení“ od tatínka, že dceru „nepoužil“ on v DP, tak ji tam prostě nedal.
Pokud je tatinek zamestnamy, tak nestaci čestné prohlášení, ale musi byt papir od jeho zamestnavatele. Plus tedy maminka musela mit v prohlášení poplatnika to dite vyplněné.
@Ivan PPZ píše:
Opravné daňové přiznání?
Tezko mohou podavat opravme, když zadne radnw nepodali… Ale jinak jo, da se to vyresit tim, ze podaji to řádné.
Hlavně zaměstnavatel není povinný zpracovávat daňové přiznání svých zaměstnanců, takže nemáš být na co naštvaný. ![]()
No, pod „nechala dělat daně“ se může skrýt ledasco… Dokonce ani ono „zaměstnavatel“ nemusí být jisté…
@Bobule321 píše:
Hlavně zaměstnavatel není povinný zpracovávat daňové přiznání svých zaměstnanců, takže nemáš být na co naštvaný.
Tak proc to teda delaji. Mne dela danove priznani (ruzovy papir) vzdy zamestnavatel, manzelovi taky.
@Ivan PPZ píše:
Tatínek nežije v Česku. Tatínka teď dělám v podstatě já. Zaměstnavatel podal daňové přiznání ale prostě bez udání dítěte… Dívali jsme se na ně jako na deb*** s prominutím. Ale prostě to nedává moc smysl. Jinak děkuji moc za radu od všech o opravném daňovém přiznání. To stačí když přijdu na finanční úřad a poprosím o formulář ohledně daní nebo musím za specifickou speciální úřední osobou. Děkuji mnohokrát
@j.a.n.i1 tak bych tipla, že zaměstnavatel nepodal žádné. Mne se to stalo jako studentce, do oči mi účetní řekla, že mi dane udela, a vykaslala se na to a já přišla o několik tisíc. Tak od té doby si dělám sama, mám aspoň přehled. Je to jednoduché.
@Bobule321 píše:
Hlavně zaměstnavatel není povinný zpracovávat daňové přiznání svých zaměstnanců, takže nemáš být na co naštvaný.
Tak on taky nikde nepíše, ze mu delali danove priznani, ale spis zuctovani dani a to povinni udelat jsou.
@vokishka píše:
Tak proc to teda delaji. Mne dela danove priznani (ruzovy papir) vzdy zamestnavatel, manzelovi taky.
Růžových papíru je víc, jeden růžový se týká děti, ale Dánové přiznání to není ![]()
@Semtex píše:
Růžových papíru je víc, jeden růžový se týká děti, ale Dánové přiznání to není
Tyka se vsech odpisu. Je to to bezne, co podepisuje i treba student. Kdo ma neco na „odepsani“, tak to donese ucetni a zapisou to tam. Stejne jako treba prave deti.
Formuláře jsou na webu, nikam bych nechodil. Jde to vyplnit i online třeba do pdf. (datovou schránku nepředpokládám), pak vytisknout a to buď poslat poštou doporučeně, nebo odnést na příslušný FÚ. Ale shánět podklady pro řádné vyplnění DP coby zaměstnanec…