Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hezký den, prosím mrazila jste některá těsta na cukroví? Moc by mi letos pomohlo nadělat si těsta teď a pak jen vytahovat a péct, ale nevím jestli v pohodě vydrží
děkuju
Asi jak na ktere
ale treba na linecke jsem mrazila a v pohode.
Já si pouze dělám těsta třeba 2 dny dopředu a pak peču. Letos toho budu dělat méně, nesmíme to.
Nikdy jsem nemrazila. Ale ty s hodně tukem (linecké) by se mohly lepit.
Zrovna ty těsta tolik času nezaberou a v lednici vydrží
nejnáročnější na čas je ta práce potom.
@yareah píše:
Hezký den, prosím mrazila jste některá těsta na cukroví? Moc by mi letos pomohlo nadělat si těsta teď a pak jen vytahovat a péct, ale nevím jestli v pohodě vydržíděkuju
Běžné dostávám od mamky nebo od tet kousek testa a mrazim ji
Me baví ten „rituál“, ti jak to provoní byt, zdobení perníčků s dcerou. To patří k Vánocům. Ale matlat se s testem ne. ![]()
Staci mi vyrobit tak dva tři plechy. Stejně na nás navalí cukroví rodina a sladkého je všude milion.
Těsto nevim, ale zamražuji cukroví co nesníme a vytahuji na Velikonoce
Je ještě lepsí jak na Vánoce. Takže pokud máš teď čas, můžeš si napéct už teď a zamrazit ![]()
@Bábrdl Od té doby, co mám robota, mi dělání těsta vůůůbec neva
U nás je to naopak, já peču celé rodině, takže dělám x kg a hrozně mě to baví, akorát nemusím to zdobení a slepování, ono když je to pak moc, tak je to fakt otrava ![]()
Když to tam necháš dlouho, tak je to na cukroví chuťově poznat. Jinak moc netuším, jak ti zrovna toto ušetří práci, mám udělaných cca 8 těst do 1 hodiny.
Děkuju za názory, tak to letos zkusím.
Jde mi o to že si tu praci rozdělím a těsta budu vytahovat jak bude čas a nebo to zvládne už manžel. Do těst se mu nechce ![]()
@lucynka25 to mi řekni prosím čím děláš tahle hutná těsta v robotu 🙈 já tam mám nástavec na šlehání, hák na kynuté a „K“ na buchtová těsta 🙈
@lucynka25 já si lepení zjednodušila tím, že mám marmeládu v cukrářském zdobícím sáčku, je to mnoho rychlejší než mazání a jako bonus mám méně polámaného lineckého ![]()
@yareah Já párkrát těsto na cukroví mrazila a výsledek nic moc, protože těsto v mrazáku hrozně vyschlo (bylo tam cca měsíc) a ve výsledku bych měla méně práce kdybych ho udělala čerstvé (věčná sláva mému kuchyňskému robotu). Jinak já mám mrazák nastavený na - 25.
@yareah píše:
Děkuju za názory, tak to letos zkusím.
Jde mi o to že si tu praci rozdělím a těsta budu vytahovat jak bude čas a nebo to zvládne už manžel. Do těst se mu nechce@lucynka25 to mi řekni prosím čím děláš tahle hutná těsta v robotu 🙈 já tam mám nástavec na šlehání, hák na kynuté a „K“ na buchtová těsta 🙈
Linecké dělám hákem na kynuté, mám Bosch Mum a už to zvládá přes 8 let včetně tak 10-15 vánoček a mazanců pro rodinu ![]()
@lucynka25 píše:
Těsto nevim, ale zamražuji cukroví co nesníme a vytahuji na VelikonoceJe ještě lepsí jak na Vánoce. Takže pokud máš teď čas, můžeš si napéct už teď a zamrazit
S tímhle naprosto souhlasím. Třeba hotové vanilkové rohlíčky zamražené po Vánocích a vyndané na Velikonoce, jsou naprosto luxusní!
@lucynka25 @Heivka ty jo holky fakt to ten hák zvládne jo
jako kynute je jasné ale tohle by me nenapadlo že zvládne. Bála bych se že ho jen rozežene po míse. Zvládne i jiná těsta?
To s tou marmeládou v sáčku je super nápad to musím zkusit ![]()
No tak ted nevím jestli se na to mraženi nevykaslat ![]()
@Salorka ja si pamatuju jak máma vyndavala cukroví z mrazáku a nikdy mi nechutnalo bylo takové vysušené 🙈