Zamrazit těsto na cukroví?

2089
31.10.20 09:20

Zamrazit těsto na cukroví?

Hezký den, prosím mrazila jste některá těsta na cukroví? Moc by mi letos pomohlo nadělat si těsta teď a pak jen vytahovat a péct, ale nevím jestli v pohodě vydrží :nevim: děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
31.10.20 09:21

Asi jak na ktere :nevim: ale treba na linecke jsem mrazila a v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.10.20 09:25

Já si pouze dělám těsta třeba 2 dny dopředu a pak peču. Letos toho budu dělat méně, nesmíme to.

Nikdy jsem nemrazila. Ale ty s hodně tukem (linecké) by se mohly lepit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
31.10.20 09:33

Zrovna ty těsta tolik času nezaberou a v lednici vydrží :palec: nejnáročnější na čas je ta práce potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
31.10.20 09:35
@yareah píše:
Hezký den, prosím mrazila jste některá těsta na cukroví? Moc by mi letos pomohlo nadělat si těsta teď a pak jen vytahovat a péct, ale nevím jestli v pohodě vydrží :nevim: děkuju

Běžné dostávám od mamky nebo od tet kousek testa a mrazim ji :nevim: Me baví ten „rituál“, ti jak to provoní byt, zdobení perníčků s dcerou. To patří k Vánocům. Ale matlat se s testem ne. :mrgreen:

Staci mi vyrobit tak dva tři plechy. Stejně na nás navalí cukroví rodina a sladkého je všude milion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22900
31.10.20 09:36

Těsto nevim, ale zamražuji cukroví co nesníme a vytahuji na Velikonoce :mrgreen: Je ještě lepsí jak na Vánoce. Takže pokud máš teď čas, můžeš si napéct už teď a zamrazit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22900
31.10.20 09:39

@Bábrdl Od té doby, co mám robota, mi dělání těsta vůůůbec neva :jazyk: U nás je to naopak, já peču celé rodině, takže dělám x kg a hrozně mě to baví, akorát nemusím to zdobení a slepování, ono když je to pak moc, tak je to fakt otrava :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
31.10.20 09:49

Proč by ne, v obchodě to taky prodavaj z mrazáku.. :)

• Citovat
  • Upravit
12929
31.10.20 09:51

Když to tam necháš dlouho, tak je to na cukroví chuťově poznat. Jinak moc netuším, jak ti zrovna toto ušetří práci, mám udělaných cca 8 těst do 1 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
31.10.20 10:03

Děkuju za názory, tak to letos zkusím.
Jde mi o to že si tu praci rozdělím a těsta budu vytahovat jak bude čas a nebo to zvládne už manžel. Do těst se mu nechce :lol:

@lucynka25 to mi řekni prosím čím děláš tahle hutná těsta v robotu 🙈 já tam mám nástavec na šlehání, hák na kynuté a „K“ na buchtová těsta 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22900
31.10.20 10:08

@yareah mam hak a robota Bosh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
31.10.20 10:37

@lucynka25 já si lepení zjednodušila tím, že mám marmeládu v cukrářském zdobícím sáčku, je to mnoho rychlejší než mazání a jako bonus mám méně polámaného lineckého :palec:

@yareah Já párkrát těsto na cukroví mrazila a výsledek nic moc, protože těsto v mrazáku hrozně vyschlo (bylo tam cca měsíc) a ve výsledku bych měla méně práce kdybych ho udělala čerstvé (věčná sláva mému kuchyňskému robotu). Jinak já mám mrazák nastavený na - 25.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
31.10.20 10:39
@yareah píše:
Děkuju za názory, tak to letos zkusím.
Jde mi o to že si tu praci rozdělím a těsta budu vytahovat jak bude čas a nebo to zvládne už manžel. Do těst se mu nechce :lol:@lucynka25 to mi řekni prosím čím děláš tahle hutná těsta v robotu 🙈 já tam mám nástavec na šlehání, hák na kynuté a „K“ na buchtová těsta 🙈

Linecké dělám hákem na kynuté, mám Bosch Mum a už to zvládá přes 8 let včetně tak 10-15 vánoček a mazanců pro rodinu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
31.10.20 10:43
@lucynka25 píše:
Těsto nevim, ale zamražuji cukroví co nesníme a vytahuji na Velikonoce :mrgreen: Je ještě lepsí jak na Vánoce. Takže pokud máš teď čas, můžeš si napéct už teď a zamrazit ;)

S tímhle naprosto souhlasím. Třeba hotové vanilkové rohlíčky zamražené po Vánocích a vyndané na Velikonoce, jsou naprosto luxusní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
31.10.20 11:01

@lucynka25 @Heivka ty jo holky fakt to ten hák zvládne jo :-O jako kynute je jasné ale tohle by me nenapadlo že zvládne. Bála bych se že ho jen rozežene po míse. Zvládne i jiná těsta?
To s tou marmeládou v sáčku je super nápad to musím zkusit :dance:

No tak ted nevím jestli se na to mraženi nevykaslat :lol:

@Salorka ja si pamatuju jak máma vyndavala cukroví z mrazáku a nikdy mi nechutnalo bylo takové vysušené 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí