Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Můžeš vincentku - prodává se jako sprej do nosu i tablety na cucání.
Výborný byl Septilen, který se mohl v těhotenství. Ale nevím, jestli se ještě dělá.
No a vydržet…
Ahoj Teda to je naprd
já měla teď chřipku, z toho zanet prudusek a dutin a atb takže to mi pomohlo, crp ti dělali?? Když jsem bya těhotná a chytly mě dutiny tak na orl mi řekla jen Sterimar CU…to je fakt
pak to přešlo no… ale teď po té chripce Teda nevím jak bych se bez atb z toho dostala
do toho jsem měla mommox do nosu a cleranise proti otoku abych to vysmrkala
Zítra bych zašla na ORL, oni ti poradí. Už to bylo teda ke konci těhotenství, ale na zánět dutin jsem normálně dostala antibiotika. Některá se můžou a asi to je lepší, než zánět v těle.
Možná ti doporučí i ten Sinupret, nejsou známy žádné negativní účinky, jen na to není studie atd. takže se v příbaláku samozřejmě píše, že těhotné ho nesmí…
A máš horečku? Ty bolesti jsou jen na jedné straně? Pokud ano, tak je to nejspíše bakteriální infekce nasedlá na oslabenou sliznici po rýmě. A pak pomohou antibiotika. Pokud Tě bolí všechny dutiny, tak to může být i virové a tam bych zkusila nějaký uvolňující kapky do nosu, event. lokální kortikoidy do nosu.
Děkuju holky, zašla jsem si na orl a mudr. mi chtěla dát atb, ale pak zjistila,.že jsem na nějakou ze složek alergická, tak prý nemá atb které by mi teď mohla dát. Dala mi mommox a pamycon, zatim tedy beze změny. Boli me polovina obliceje, dasne, oko, cela tvar.. Do toho je mi z tehu hodne spatne, je mi na zvraceni cely den a jsem unavena. Je mi fakt hrozne. ![]()
Zitra si koupim tu konvicku a zkusim vyplachovat.
@Anonymní píše:
Děkuju holky, zašla jsem si na orl a mudr. mi chtěla dát atb, ale pak zjistila,.že jsem na nějakou ze složek alergická, tak prý nemá atb které by mi teď mohla dát. Dala mi mommox a pamycon, zatim tedy beze změny. Boli me polovina obliceje, dasne, oko, cela tvar.. Do toho je mi z tehu hodne spatne, je mi na zvraceni cely den a jsem unavena. Je mi fakt hrozne.
Zitra si koupim tu konvicku a zkusim vyplachovat.
a na co jsi alergická?
Jako jestli Ty bolesti jsou jednostranné tak to vypadá na bakteriální infekci. Určitě existují ATB která můžeš.
Když jsem brala před lety atb Duomox, tak jsem se po celém těle osypala, mohlo to být ale i jako příznak mé jedné vzacné ne moc prozkoumané nemoci-sarkoidoze a kožní moc nevěděla, tak mi do centrálního systému zapsala, že mam na ten duomox alergii a už to tam mam.
Já si taky říkám, že bych mohla mít určitě jiné, mudr. včera koukala asi 10min do její knížky, kde se snažila nějaké vymyslet a pak řekla, že zkusíme bez nich. ![]()
Kdybych neměla k tomu alespon ty nevolnosti, nevim z čeho je mi hůř..
@Anonymní píše:
Když jsem brala před lety atb Duomox, tak jsem se po celém těle osypala, mohlo to být ale i jako příznak mé jedné vzacné ne moc prozkoumané nemoci-sarkoidoze a kožní moc nevěděla, tak mi do centrálního systému zapsala, že mam na ten duomox alergii a už to tam mam.
Já si taky říkám, že bych mohla mít určitě jiné, mudr. včera koukala asi 10min do její knížky, kde se snažila nějaké vymyslet a pak řekla, že zkusíme bez nich.
Kdybych neměla k tomu alespon ty nevolnosti, nevim z čeho je mi hůř..
normálně můžeš cefalosporiny - tedy např. duracef, nebo Zinnat.
Holky pár dní jsem měla rýmu. Beru léky na alergii a do nosu Awamys. Včera večer mě začaly bolet dutiny leva strana a ucho. Celkove se cítím jak u chřipky. Ted ráno jsem si vzala Erdomed. Smrkam hnisavy
Rozchodim to s Erdomedem?. Nebo zase budu muset k dr pro Atb?
Mam pred operaci za 3 tyfny. Musim byt ok.Tece mi i z očí, dávám kapky.
@zmrzlik píše:
Holky pár dní jsem měla rýmu. Beru léky na alergii a do nosu Awamys. Včera večer mě začaly bolet dutiny leva strana a ucho. Celkove se cítím jak u chřipky. Ted ráno jsem si vzala Erdomed. Smrkam hnisavyRozchodim to s Erdomedem?. Nebo zase budu muset k dr pro Atb?
@Lucka 1111
@zmrzlik píše:
Holky pár dní jsem měla rýmu. Beru léky na alergii a do nosu Awamys. Včera večer mě začaly bolet dutiny leva strana a ucho. Celkove se cítím jak u chřipky. Ted ráno jsem si vzala Erdomed. Smrkam hnisavyRozchodim to s Erdomedem?. Nebo zase budu muset k dr pro Atb?
jak se daří, už je to lepší? Máš k tomu horečku nebo ne? Jestli nemáš horečku a bolesti nějak moc velké, tak bych vyčkala. Pokud se to nezlepší tak v úterý k lékaři. Pokud bys měla horečku a bolesti té tváře a ucha nějak velké tak na pohotovost. Pokud by dominovaly hlavně bolesti ucha, tak raději na ORL.
@Lucka1111 píše:
jak se daří, už je to lepší? Máš k tomu horečku nebo ne? Jestli nemáš horečku a bolesti nějak moc velké, tak bych vyčkala. Pokud se to nezlepší tak v úterý k lékaři. Pokud bys měla horečku a bolesti té tváře a ucha nějak velké tak na pohotovost. Pokud by dominovaly hlavně bolesti ucha, tak raději na ORL.
Blbě. Jo mám horečku a ještě mi to sedlo na průdušky. Kdyz kychnu a nebo zakaslu, to bolí hodně. Hlava jak střelp.
Ucho jen tlak z tě vedlejší n dutiny.Jo v úterý opět dr
Chtěla, sem se vyhnout ATB, ale z nosu vysmrkam vnisavý.
Teď tu mrcim jak malý dítě.
Ahoj holky,
Jsem teď 5tt( po dvou potratech). Jsem po chřipce a velké rýmě mám teď pořádnej zanět dutin. Bolí mě hlava, tvář, zuby.. Do toho je mi těhu špatně. Nevím jak tomu ulevit, napařovala jsem ale žádná změna. Léky nemůžu, vzala jsem si asi 2× paralen, ale nechci to s nim přehánět a ani moc nepomáhá. Všichni mi radí Sinupet, ale oni neví, že jsem těhotná a nemůžu ho. Je něco co bych mohla jiného vzít v těhu?