Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj pate, ja sice nemam zkusenost s takovyma problemama u deti, ale jen sama se sebou.
Ale jestli jsi z Prahy, zkus treba kontaktovat Urocentrum http://www.urocentrum.eu/ Nerikam, ze ti udelaji RTG primo tam, ale jsou to profici (jsem tam sledovana a naprosto spokojena) a mohli by ti aspon poradit, co dal.
Za zkousku nic nedas.
Pate první tři dny byla na jipce-beze mě
,sestřička mě říkala,že ty děti to snáší lépe bez rodičů a každé tři hodiny jsme si tam volala a ještě vzheldem k tomu,že jsme byla v 8měsíci těhotenstvi.Malá na jipce byla prý zlatá,sem tam zaplakala,ale nic prý hrozého.Měla tři vývody,dva z ledvn a jeden z močáku,ten čtvtý den po operaci jí dva vytáhli,ale ňák tím jedný co jí tam nec
hávali hnulo a šíleně brečela,že ju to bolí,tak jí to museli trochu povytáhnout a bylo to lepší,mohla i sedět,ale to ju bolelo,tak jen ležela a koukala na pohádky,byla opravdu statečná,dost se jí ty vývody ucpávali tak sem pořád to kontrolovala,tak,že jsme za ten týden byla totálně k.o.Ale sem ráda,že to máme za sebou…
Olčík to zní strašně
malá je fakt statečná ![]()
Jen doufám,že nás to nepotká ![]()
Pate,děti zvládají vše statečně a jsou fakt šikovní.A kdy jedete na tu mikci???
Olčík jdem až v půlce června do té doby ATB
Teď se jí bojím i položit doma na podlahu(máme plovoučku) aby nenastydla ![]()
Takže je nerudná,že musí být v postýlce,ale na dece nevydrží a podlaha je studená ![]()
pate a co treba koupit ty penove puzzle…krasne izolujou, takze zima by ji nemela byt. No a treba i trosku zatopit, kdyz je ted zase trosku chladneji. Nastydnout ted urcite nesmi, to by se vam zase vsechno oddalilo
yvushko když ona mi nikde nevydrží.Všude vleze a po celý místnosti to mít rozložený nemůžu.Bohužel je v tom věku,kdy ještě nechodí,ale všude vleze a povaluje se na břiše.Tak je ta postýlka asi jediný řešení ![]()
Zatopila sem,ale podlaha mi stejně přijde studená ![]()
Pate zase nemusíš mít takovej strach,my měly vlastně ten zánět ve stejném věku jako vy(my měli 9měsíců v únoru)a máme tak všude plovoučku,nakoupila jsme jí ty silnější punčošku,nebo jí dala punčochy a na to slabší tepláčky a nechala jí všude lezt to se nedá,aby se hlídala,že tam a tam nesmí…
Já vím,asi sem moc úzkostná ![]()
Máš asi pravdu…zkusím jí víc nabalit
Pate já byla taky,ale to nejde jí nechat v postýlce u nás by ju vaneska asi brzy zbořila,jasny dej punčošky a slabší teláky a bude to o.k.Jo a v nemocnici vám dávali co?Antibiotika v injekcích???
Olcik: mame reflux tez 4 stupne na jedne ledvine vlevo a nadruhy nic… jsem se sla podivat do vysledku a rozlila si bananovy dzus na sedacku
![]()
a jeste nam zjistili ze ledvina nefunguje, teda funguje ale na 5% urolog rekl ze v pripade problemu zvyseneho tlaku nebo opakovanych zanetu by sla pryc ale takhle ne… o ty plastice mluvili po roce zivota tak jsem myslela ze kdyz ho ted neposlali ze uz nepujdeme.. dle me se reflux lepsit nebude
ty fotky jsou pro me hororovy
vim ze malej by to asi zvladnul ale ja ne, ted se mi to pripomnelo radsi na to nemyslim ![]()
Nejdřív měla ATB kanylou a třetí den dostala sirup.Naštěstí ho snáší v pohodě.Bere Augmentin a pak bude mít na udržování Sumetrolim.Tak doufám,že nám bude zabírat líp než vám ![]()
K úvodnímu příspěvku…
Honzík měl zánět ledviny v jeho 11 měsících - 5 dní v nemocnici dostával ATB do žíly, pak cca měsíc a půl udržovací dávku ATB. Poté sono ledvin a rentgen. Reflux se naštěstí neprokázal, ale ještě jsme párkrát nesli na nefrologii kontrolní moč. Nyní už nikam nechodíme.
Inge taky doufám,že ten reflux mít nebude.A zánět se u vás ještě někdy opakoval?