Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mam na vas takovej dotaz. Jak probiha zanet mocaku v tehu? Jake ma priznaky? Ja mam trochu strach, protoze mi nekdy malinko unika moc a nekdy (hlavne ta prvni rano ) byva trochu zakalena. Jinak me nic neboli, teplotu nemam, ani paleni nebo rezani pri moceni. Jen mam nekdy takovej neprijemnej pocit pote, co jdu na malou.
Jsem ted 14tt, je to vymodlene mimi po tech predchozich ZT, takze se hodne bojim
.
Diky moc a zdravim vas
Smilla
Ahoj Smilllo, není nic jednoduššího než se zmínit gynekologovi, popř. praktickému doktorovi, aby se pro jistotu vyšetřila moč.
Ale zase na druhou stranu to, co popisuješ mi jako příznaky zánětu nepřipadají. Problémy, které popisuješ, můžou být spíš způsobené tím, jak mimi roste. Jediné, co můžeš udělat, je zatím pít hodně tekutin, být v teple a pokud si fakt nejsi jistá vyraž k doktorovi. Přeju pohodové těhotenství. M.
Ráno bývá moč skoro u každého tmavší, pokud nechodí v noci na záchod.
Pokud tě ale nic nesvědí a nepálí, pak to nejspíš zánět nebude. Já když měla zánět močáku, tak to pálilo při čůrání jako čert, že jsem vůbec nechtěla chodit na záchod. A taky jsem měla pocit, že pořád musím chodit na záchod… I když v těhu máš ten pocit taky pořád ![]()
Kdyžtak můžeš třeba zkusit preventivně jíst bílé jogurty a brusinky, to nikdy neuškodí.
Diky moc holky, uz jsem trochu klidnejsi. K doktorovi si zajdu, ale az v pondeli, gyndar tam dnes neni a prakticka ma na potvoru dovolenou. Snad to v pondeli bude stacit. Vyrazim do mesta koupit brusinky. Pa a diky
Mě se začínající zánět močáku někde kolem 15tt projevil tak, že mě ráno začalo píchat v podbřišku, chvílema jsem se nemohla ani narovnat. Jinak žádný pálení, řezání, ani ten pocit, že se člověk němůže „dovyčůrat“. Už jsem zánět měla několikrát dřív, před těhu, a nenapadlo mě, že by to mohlo být ono. Takže jsem v panice z toho bolení naběhla na gyndu, tam mě doktor prohmátl, zjistil, kde to přesně bolí, a řekl, že je to močák. Takže jsem dostala příkaz být v teple a pít hodně tekutin (hlavně těhotenský čaj, ne urologický!), a během dvou dnů to bylo ok.
PS.: Ale k tomu doktorovi bych si být tebou určitě došla - mě tehdy raději dělal výtěr na testy, jestli se zánět nerozšířil dál.
Opravdu je to častá těhu komplikace i mě trápila v prvním těhu. Hlavně nepij urologický čaj,ale kup si brusinkový džus a drž se v teple. Na tu moč bych si zašla, myslím že se to pozná podle těch bílkovin v moči ne?
Ahoj, mám chronický zánět močáku, takžen s příznaky mám přebohaté zkušenosti. To, co popisuješ na zánět nevypadá. Spíš to bude těhotenská inkontinence, děloha tlačí na močák atd… vřele doporučuju trénovat svaly pámevního dna. Dokud nemáš problémy při močení - pálení, bolest, řezání, nic bych neřešila. Na zánět by se přišlo kontrolou bílkovin při pravidelný prohlídce. Pak je nejlepší to zaléčit antibiotikama, obzvlášť v těhotenství jsou záněty MM celkem nebezpečný.
ahoj holky chtěla jsem se zeptat jestli některá nemáte zkušenosti s brusinkovým čajem v těhotenství. mám nachlazený močák a urologický čaj se nedoporučuje..budu ráda za každou dobrou radu ![]()
Zkus Uroval Biotic nebo Uroval Mamosa…ty obsahují extrakt z brusinek a můžou se užívat v těhu.....nebo jukni na net jestli můžeš v těhu Urinal akut…ten mi vždycky pomohl…
Jitika píše:
ahoj holky chtěla jsem se zeptat jestli některá nemáte zkušenosti s brusinkovým čajem v těhotenství. mám nachlazený močák a urologický čaj se nedoporučuje..budu ráda za každou dobrou radu
ja bych zasla k doktorovi jestli mas nachlazenej mocak kdyz si tehotna…me to nakonec sedlo na ledviny a v semym mesici sem zkoncila na kapackach ve spitalu…takze lip resit driv nez pozde…mimochodem me tam nalivali litrama urologickyho caje ze pry to nevadi ![]()
Takovouhle neslazenou brusinkovou šťávu mi doporučovala doktorka a hodně pít vodu. Je to pěkně drahé
http://www.countrylife.cz/…3-l-bio-eden
ja mela od 4tt zanet mocaku, atb nezabiraly, takze se mi to tahlo mesic!!!3 atb jsem mela, uf..ale uz je to o.k. nejdriv si nech udelat kultivaci moce, tak se objevi, jaka je to bakterie a nasadi atb primo na ni!!jinak jako prevence nebo v pocatcich se doporucuje Swiss brusinky-vygoogli si to-muzou se v tehu a i v lekarne mi rekli, ze kdyz to doberu, od mocaku budu mit klid, zadny recidivy, a vypadali fakt jiste..
Ahoj, ja mam problem se zanetem mocaku jiz nekolik tydnu, Teprve ted my vysetril gynekolog moc, driv ho to nezajimalo, jelikoz do 12tt ze ATB neda, Ja jsme ted 12+3 a odnesla jsem moc na kultivaci+obyc moc takze cekam na vysledky. Kdyz jsem byla u mudr. s moci ke ktere jsem taky sla,tak jsem dala moc na kultivaci,ale vysledky zadne , ze jsem musela udelat nejakou chybu,coz si myslim, ze vse jsem delala dobre, takze druhy pokus. Kdyz jdu na zachod, pali me to,reze a kdyz sedim a se zvednu citim hodne neprijemnou bolost, spis ze em tam neco tlaci na mocak a pali,ale neni to pokazde, nekdy je to celkem dobry a nekdy je to sileny, jako napr. dnes to em pali skoro cely den, trpim a vicemene sedim na zachode a cekam kdy to prejde, Jak to hodne pali tak se nemuzu poradne vycurat a curam casto a po troskach. Ja jen doufam, ze miminku to nejak neskodi, gynekolog rekl, ze muzu pit urologicky caj s brusinkama dam si za den treba 2, tak nevim zda vubec se to muze nebo ne, od nekoho slycham ze ano a pak zase ne. Kdyz jsem sla k mudr. s moci zkontrolovala moc a rekla slabe bilkovina to zn. slaby zanet?? U me to trva uz 8tt ale teploty, zhorseni a vytoky ani nic podobneho me netrapi, ach joo co mam delat
. Jsem tu nova a moc se tu nevyznam. Budu rada za jakoukoliv radu a nazor. Marketa ![]()
Tak jsem dnes volala na gyndu a v moci mam bakterie, ale ceka se na tu kultivaci o jakou bakterii presne jde, uz aby me nasadil ATb uz toho trapeni mam dost, halvne se bojim aby to neslo na ledviny, trapi me to skoro 8tydnu a nci jsme na to nemela tak mam z toho strach. Urologicke caje mam pit, to ze neuskodi.Zitra mam volat, uz at je vse v poradku.