Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, nesetkaly jste se některá se zánětem močáku na dovolené? Nevím, zda v Egyptě budou mít něco jako brusinky nebo urologický čaj? Doma mi pomáhá to i to, jen jsem si to zapomněla vzít s sebou, kdyby náhodou
![]()
Tak nějak to egyptské ženy také určitě léčí, něco na močák tam prodávat musí. ![]()
Když jsem trpívala na tyto problémy, vozila jsem na dovolenou tabletky Rowatinex. V lékárně tam určitě seženeš nějakou jejich variantu. V nejhorším případě si zavoláš lékaře a on ti léky předepíše.
Prosím tě nestresuj, v lékárně ti tam poradí a bude to i levnější než v česku… klid
Na dovolenou jsem si vždy vozila antibiotika, měla jsem problémy, že se mi často záněty opakovaly a takové záněty, které nešly vydržet bolestí (vždy jsem čůrala krev) a brusinky by mi byly k ničemu
@pavla.souku : resim neco podobneho, ale kde sehnat antibiotika? Doktor mi je jen tak nepredepise
@PupuP píše:
@pavla.souku : resim neco podobneho, ale kde sehnat antibiotika? Doktor mi je jen tak nepredepise
No být tebou tak nenervuju, když ještě problémy nemáš a snažím se o prevenci. Jinak bych se zkusila zeptat u někoho v zájezdu, pokud tam jsi s cestovkou. Já si třeba atb nechávám psát tady, takové ty na tři dny. V případě nouze je beru. Ale chtělo na to myslet doma no ![]()
Představ si, že v egyptě mají lékárny a doktory úplně jako tady…
Pokud ještě nic nenastalo, tak protě hodně pij a převléket hned ze studenných a mokrých plavek.
Mne doktorka i lékárnice jednotně tvrdily, že je stejně jedno co piješ, ale je potřeba prostě hodně pít. Pokud už to dojde že se čůrá krev, tak antibiotika.
Hold by jsi musela někam k doktorovi. V hotelu jistě nějaký kontakt bude.
@PupuP píše:
tak zkusit za jiným, mě doktorka předepsala bez problémů.
@pavla.souku píše:
tak zkusit za jiným, mě doktorka předepsala bez problémů.
Taky to tak mám. Nemá problém s těmi třídenními. Platím si je. Je to záhul pro tělo, ale když není zbytí. Zatím jsem je potřebovala jenom jednou. A volala jsem před nasazením.
@Doe_Jane píše:
Prosím tě nestresuj, v lékárně ti tam poradí a bude to i levnější než v česku… klid
Tak tohle bohuzel musim vyvratit, jsme v Egypte ted a uz jsem v lekarne nechala pres 1500Kc za tri veci
(anonym kvuli neodtajneni prezdivky znamym)
@Anonymní píše:
Tak tohle bohuzel musim vyvratit, jsme v Egypte ted a uz jsem v lekarne nechala pres 1500Kc za tri veci(anonym kvuli neodtajneni prezdivky znamym)
tak jsi asi málo smlouvala
vzhledem k tomu, že průměrný plat nějakého číšníka v egyptě je v přepočtu asi 3000 Kč co jsem se s nimi bavila, tak to by pro ně bylo opravdu přes čáru platit tolik za léky… ale je fakt že antinal, který normálně stojí dva dolary jsou schopní prodat i za 20 dolarů, když někdo nesmlouvá
@P4ja : díky, já ještě na dovolené nejsem, ale řeším to každoročně, protože každou druhou dovolenou mě to ze stresu chytne a brusinky na mě už nezabírají… s cestovkou nejezdíme, takže třeba nevím, jak na malém řeckém ostrůvku bych ty ATB sehnala. doktor mi je jen tak prostě nenapíše, tak jsem zvědavá, jak letos ![]()