Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli se nepletu, tak Vega měla potíže s ledvinami? Tak jí zkus kontaktovat SZ.
Jinak s tím žádná sranda, fakt si to hlídej.
Sama teď válčím s ledvinama a to těhu nejsem…
Gabča
ahoj,
já měla problémy s ledvinou-malý mi kolem 30. tt přilehl močovou cestu a neodtýkala mi moč s ledviny a museli mi udělat hadičku z ledviny.
ale to je něco jinýho.
Jestli si opravdu myslíš, že je to močák tak zkus třeba Urinal, můžou ho i těhule a já když mě bolel, tak jsem si ho brala a za 2 dny bylo po bolesti.HOdně taky pij ať se v něm nedrží bakterie. Přeji ti ať máš zbytek těhotenství v klídku ![]()
Já měla zánět moč. cest u prvního dítěte taky ve 33. týdnu, teď, když čekám druhé, tak v 16. týdnu. Zajdi si k urologovi, nepotřebuješ žádné doporučení. V obou případech jsem dostala antibiotika, které mimino nijak neohrozí a brzy mi bylo dobře. Zánět moč. cest je prý proti zánětu ledvin banalita, jak říkal urolog, takže bych na tvém místě nemeškala a zašla si tam.
Holky, děkuji za Vaše názory. Jsem teď jen doma a hlavně v posteli, na kontrolu ke gyn. jdu ve čtvrtek, kdyby bylo hůř, šla bych hned a toho urologa nevylučuji. Děkuji moc za podporu. Sindarela.
Sindarelo , se zzánětem močového měchýře jsem se poprvé potýkala v šestinedělí. POrodní asistentka mi doporučila urologický čaj + výtažek z brusinek(nemůžu si teď přesně vzpomenout jak se jmenoval - Max Brusinky?) a můžu říct, že to opravdu zabralo. Zánět jsem pak měla později ještě asi dvakrát( před porodem nikdy ani náznak) a tahle léčba mi vždy zabrala.
přeju rychlé vyléčení, protože vím, jak je to bolestivé…
Veru
S tím čajem bych mněla strach. Teď jsem na jiných stránkách četla že v těhotenství v žádném případě, že to může vyvolat i předčasný porod. Teď se s tím potýkám a nevím, co dělat. Ten čaj mě připadal taky dobý a neškodný.
Ahoj všem,
momentálně mám zánět močáku a dostala jsem atb Unidrox 600mg, jedna tableta, co se bude uvolňovat pár dní. Chci se zeptat, jaké s tímhle atb máte zkušenosti? Mám zánět močáku poprvé a fakt mě to děsí
jsem hroznej hypochondr ![]()
CRP jsem měla 21, prý to není tak hrozný, ale pořád mám pocit natlakovanýho močáku, nemám chuť k jídlu, mám zácpu, píchá mě v bříšku a celkově je mi docela bídně
Není to nějaká extrémní bolest, spíš je to jako pocit, že v tom močáku furt něco je a nechce to ven a ani to nemůžu vyčůrat ![]()
@Ptáčík píše:
Ahoj všem,momentálně mám zánět močáku a dostala jsem atb Unidrox 600mg, jedna tableta, co se bude uvolňovat pár dní. Chci se zeptat, jaké s tímhle atb máte zkušenosti? Mám zánět močáku poprvé a fakt mě to děsíjsem hroznej hypochondr
CRP jsem měla 21, prý to není tak hrozný, ale pořád mám pocit natlakovanýho močáku, nemám chuť k jídlu, mám zácpu, píchá mě v bříšku a celkově je mi docela bídněNení to nějaká extrémní bolest, spíš je to jako pocit, že v tom močáku furt něco je a nechce to ven a ani to nemůžu vyčůrat
Zažila asi tak „1000 krát“
. Ta ATB zaberou velmi rychle a bude to dobré. Hlavně opravdu hodně pij a také pomáhá, pokud se naložíš do horké vany, uvolňuje tělo od bolesti. ![]()
Díky! Já mám na tohle atb poprvé a samozřejmě je to nezvyk… o zánětu močových cest jsem dosud akorát slyšela horory a možná proto se toho teď taky tolik bojím
Jen si říkám, jak jsem to mohla chytit?
Od pátku byl sex dvakrát každou noc (ale s kondomem), včera jsem prochladla a od rána až asi do pěti jsem skoro vůbec nepila, možná jsem něco mohla chytnout na záchodě?
ráda bych na to přišla, abych věděla, čemu se vyhnout.
ach jo
@Ptáčík píše:
Díky! Já mám na tohle atb poprvé a samozřejmě je to nezvyk… o zánětu močových cest jsem dosud akorát slyšela horory a možná proto se toho teď taky tolik bojímJen si říkám, jak jsem to mohla chytit?
Od pátku byl sex dvakrát každou noc (ale s kondomem), včera jsem prochladla a od rána až asi do pěti jsem skoro vůbec nepila, možná jsem něco mohla chytnout na záchodě?
ráda bych na to přišla, abych věděla, čemu se vyhnout.
ach jo
Zánět močových cest způsobují konkrétní bakterie, které se prostě jen přemnoží a je to, chytnout si to mohla všemi Tebou popsanými způsoby
. Fakt to bude za chvíli v pohodě. Vážně s Tebou soucítím
, je to strašný, strašný, strašný
. A jak říkám - PIJ PIJ PIJ!!! Jinak budou ATB na nic.
Piju hodně moc… ale čůrám málo
piju tak, až se mi zvedá žaludek, ale říkám si, kde se ta voda ve mně skladuje, když toho vyčůrám tak málo
no možná z toho dělám děsný drama, ale ted jsem si zalezla do postele, je mi jako při teplotě, skoro jsem usnula a zpotila se jak prase (po půl litru urologickýho čaje). ach jo, co když mi to vleze na ledviny? ![]()
@yum-yum26 píše:
Zažila asi tak „1000 krát“. Ta ATB zaberou velmi rychle a bude to dobré. Hlavně opravdu hodně pij a také pomáhá, pokud se naložíš do horké vany, uvolňuje tělo od bolesti.
@Ptáčík píše:
Piju hodně moc… ale čůrám málopiju tak, až se mi zvedá žaludek, ale říkám si, kde se ta voda ve mně skladuje, když toho vyčůrám tak málo
no možná z toho dělám děsný drama, ale ted jsem si zalezla do postele, je mi jako při teplotě, skoro jsem usnula a zpotila se jak prase (po půl litru urologickýho čaje). ach jo, co když mi to vleze na ledviny?
NO HLAVNĚ NELEZ DO VANY! to je to nejhorší, co můžeš udělat. řekne ti to každej urolog! horká voda zhoršuje všechny záněty v těle. můžeš si na to dát suché teplo: nahřívací polštářky atd., dej si brusinky, hodně pij, pokud máš léky, tak to to do ledvin nevyleze a to bys asi i poznala, to bolí jako čert. ono se to za den dva všechno uvolní, ale pokud by to přetrvalo - to, že nemůžeš pořádně čůrat, tak není špatné vycévkování. nemusíš mít strach, nebolí to. ale moc přijemný to není…trpím na to od útlého dětství, takže vím, že je to otrava
neboj. přejde to
Do vany bych nevlezla ani za nic, já to nemám ani ráda ![]()
Slyšela jsem ale, že i urologickej čaj se nemá moc pít, páč dráždí.
A kafe prej taky ne - ale to nepřežiju, páč v práci bez kafe bejt nemůžu
ale když to budu kompenzovat tak, že budu pít hodně vody?
A mám strašně plný bříško, nevím teď jestli je to plný vody nebo je to moje nehybný střevo?
Asi moc vyvádím… ale tohle mám poprvé a je to děs ![]()
A ještě jedna věc… včera jsem si vzala ten Unidrox, jedna depotní tableta to byla… dneska a trochu i včera mám strašnej pocit v břiše, jako bych tam měla cihlu
od pátku jsem nebyla tento a v nejbližších dnech to taky nevypadá, že se něco chystá, veškerá peristaltika je utlumená a mně je čím dál víc blbě, ani jíst nemůžu, hned jsem plná a zvedá se mi žaludek. Myslíte, že s tím mám jít na první pomoc?
Četla jsem v příbalovým letáku, že ten Unidrox může způsobit všelijaký gastrointestinální poruchy, který nekončívají dobře
![]()
Ahoj holky.
Jsem ve 33 týdnu. Už dva týdny se potýkám s nachlazením nebo něčmu tomu podobným. Moje obvodní doktorka řekla, že mi stejně nic předepsat nemůže, tak jsem jen paralenovala a léčila se doma. Dokonce jsem i trochu zakrvácela. Sice jen jednou, ale projistotu jsem jela do porodnice na kontrolu. Byl totiž pátek odpoledne a můj gynekolog už měl zavřeno. Všechna vyšetření dopadla dobře. Víkend jsem proležela, manžel se staral o starší dítě a když jsem si myslela, že už jsem v pořádku, jsem šla na chvíli ven. Po návratu domů mi ale bylo příšerně zle a začala jsem litovat, že jsem někam chodila. Při návštěvě WC (na malou) mě šíleně rozbolel močový měchýř, má nálada se dostatla na bod mrazu a nemyslela jsem na nic jinýho, jen aby to dobře dopadlo. Napustila jsem si teplou vanu a trochu se mi ulevilo. Šla jsem spát už v 20.00 zároveň s dcerkou a manžilek si liboval, jak budu odpočinutá, že už jsem nešla dlouho takhle brzy spát. Po půlnoci jsem se ale vzbudila se zvýšenou teplotou a bylo mi hrozně. Táhlo mě v tříslech, nechtělo se mi ležet, po chvíli ani sedět, nevěděla jsem, jestli mám chodit a nechtěla jsem nic promarnit. Vydala jsem se kolem 4.00 opět do porodnice. To už byl další pátek. Opět mě udělali vyšetření a vše je prý v pořádku, ale mám být opatrná. Když jsem doktorovi říkala o tom močovém měchýři, řekl, že to může být, když jsem nachlazená. Sestra řekla, že na monitoru bylo vše v pořádku, že ty třísla bolí z toho, jestli kašlu. No, poslední dobou jsem kašlala pořád. Ale teplotu jsem měla pořád. Tak mi dr. doporučil, ať si zajdu ke svému gynekologovi. A protože byl pátek, zase před víkendem, raději jsem tam hned ráno šla.
Můj doktor řekl, že se mu to nelíbí, že to není obyčejné nachlazení, sem tam s teplotou, sem tam ne, řekl, že se za tím může skrývat i jiný zánět nebo tak, třeba močový měchýř apod. A to už jsem mu řekla o svém problému z předchozího dne. Nekompromisně řekl, že tu není co řešit a okamžitě mi napsal antibiotika, že to je menší zlo, než kdybysme s tím nedělali vůbec nic. Tak dnes je pondělí, teplotu už nemám, o víkendu mě ještě trochu pobolívaly ledviny. Mám se jít ve čtvrtek ukázat. Jsem ráda, že se mnou konečně někdo něco udělal. Jen jsem na sebe teď hodně opatrná a vím, že nelze brát nic na lehkou váhu. Polehávám a skoro počítám týdny, kdy už bude mimi donošené a případný předčasný porod by mu neublížil.
Máte někdo podobnou zkušenost s nachlazením a těhotenstvím? Díky Sindarela