Zánět močových cest a zvýšená teplota během těhotenství

Sindarela
23.10.06 14:31

Zánět močových cest

Ahoj holky.
Jsem ve 33 týdnu. Už dva týdny se potýkám s nachlazením nebo něčmu tomu podobným. Moje obvodní doktorka řekla, že mi stejně nic předepsat nemůže, tak jsem jen paralenovala a léčila se doma. Dokonce jsem i trochu zakrvácela. Sice jen jednou, ale projistotu jsem jela do porodnice na kontrolu. Byl totiž pátek odpoledne a můj gynekolog už měl zavřeno. Všechna vyšetření dopadla dobře. Víkend jsem proležela, manžel se staral o starší dítě a když jsem si myslela, že už jsem v pořádku, jsem šla na chvíli ven. Po návratu domů mi ale bylo příšerně zle a začala jsem litovat, že jsem někam chodila. Při návštěvě WC (na malou) mě šíleně rozbolel močový měchýř, má nálada se dostatla na bod mrazu a nemyslela jsem na nic jinýho, jen aby to dobře dopadlo. Napustila jsem si teplou vanu a trochu se mi ulevilo. Šla jsem spát už v 20.00 zároveň s dcerkou a manžilek si liboval, jak budu odpočinutá, že už jsem nešla dlouho takhle brzy spát. Po půlnoci jsem se ale vzbudila se zvýšenou teplotou a bylo mi hrozně. Táhlo mě v tříslech, nechtělo se mi ležet, po chvíli ani sedět, nevěděla jsem, jestli mám chodit a nechtěla jsem nic promarnit. Vydala jsem se kolem 4.00 opět do porodnice. To už byl další pátek. Opět mě udělali vyšetření a vše je prý v pořádku, ale mám být opatrná. Když jsem doktorovi říkala o tom močovém měchýři, řekl, že to může být, když jsem nachlazená. Sestra řekla, že na monitoru bylo vše v pořádku, že ty třísla bolí z toho, jestli kašlu. No, poslední dobou jsem kašlala pořád. Ale teplotu jsem měla pořád. Tak mi dr. doporučil, ať si zajdu ke svému gynekologovi. A protože byl pátek, zase před víkendem, raději jsem tam hned ráno šla.
Můj doktor řekl, že se mu to nelíbí, že to není obyčejné nachlazení, sem tam s teplotou, sem tam ne, řekl, že se za tím může skrývat i jiný zánět nebo tak, třeba močový měchýř apod. A to už jsem mu řekla o svém problému z předchozího dne. Nekompromisně řekl, že tu není co řešit a okamžitě mi napsal antibiotika, že to je menší zlo, než kdybysme s tím nedělali vůbec nic. Tak dnes je pondělí, teplotu už nemám, o víkendu mě ještě trochu pobolívaly ledviny. Mám se jít ve čtvrtek ukázat. Jsem ráda, že se mnou konečně někdo něco udělal. Jen jsem na sebe teď hodně opatrná a vím, že nelze brát nic na lehkou váhu. Polehávám a skoro počítám týdny, kdy už bude mimi donošené a případný předčasný porod by mu neublížil.
Máte někdo podobnou zkušenost s nachlazením a těhotenstvím? Díky Sindarela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
23.10.06 14:36

Jestli se nepletu, tak Vega měla potíže s ledvinami? Tak jí zkus kontaktovat SZ.
Jinak s tím žádná sranda, fakt si to hlídej.

Sama teď válčím s ledvinama a to těhu nejsem…

Gabča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.06 16:31

ahoj,
já měla problémy s ledvinou-malý mi kolem 30. tt přilehl močovou cestu a neodtýkala mi moč s ledviny a museli mi udělat hadičku z ledviny.
ale to je něco jinýho.
Jestli si opravdu myslíš, že je to močák tak zkus třeba Urinal, můžou ho i těhule a já když mě bolel, tak jsem si ho brala a za 2 dny bylo po bolesti.HOdně taky pij ať se v něm nedrží bakterie. Přeji ti ať máš zbytek těhotenství v klídku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
23.10.06 20:06

Já měla zánět moč. cest u prvního dítěte taky ve 33. týdnu, teď, když čekám druhé, tak v 16. týdnu. Zajdi si k urologovi, nepotřebuješ žádné doporučení. V obou případech jsem dostala antibiotika, které mimino nijak neohrozí a brzy mi bylo dobře. Zánět moč. cest je prý proti zánětu ledvin banalita, jak říkal urolog, takže bych na tvém místě nemeškala a zašla si tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
24.10.06 12:53

Holky, děkuji za Vaše názory. Jsem teď jen doma a hlavně v posteli, na kontrolu ke gyn. jdu ve čtvrtek, kdyby bylo hůř, šla bych hned a toho urologa nevylučuji. Děkuji moc za podporu. Sindarela.

• Citovat
  • Upravit
2923
24.10.06 13:11

Sindarelo , se zzánětem močového měchýře jsem se poprvé potýkala v šestinedělí. POrodní asistentka mi doporučila urologický čaj + výtažek z brusinek(nemůžu si teď přesně vzpomenout jak se jmenoval - Max Brusinky?) a můžu říct, že to opravdu zabralo. Zánět jsem pak měla později ještě asi dvakrát( před porodem nikdy ani náznak) a tahle léčba mi vždy zabrala.
přeju rychlé vyléčení, protože vím, jak je to bolestivé…

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.10 13:54

urologický čaj

S tím čajem bych mněla strach. Teď jsem na jiných stránkách četla že v těhotenství v žádném případě, že to může vyvolat i předčasný porod. Teď se s tím potýkám a nevím, co dělat. Ten čaj mě připadal taky dobý a neškodný.

• Citovat
  • Upravit
Ptáčík
29.4.13 20:33

Ahoj všem,

momentálně mám zánět močáku a dostala jsem atb Unidrox 600mg, jedna tableta, co se bude uvolňovat pár dní. Chci se zeptat, jaké s tímhle atb máte zkušenosti? Mám zánět močáku poprvé a fakt mě to děsí :oops: jsem hroznej hypochondr :(
CRP jsem měla 21, prý to není tak hrozný, ale pořád mám pocit natlakovanýho močáku, nemám chuť k jídlu, mám zácpu, píchá mě v bříšku a celkově je mi docela bídně :,( Není to nějaká extrémní bolest, spíš je to jako pocit, že v tom močáku furt něco je a nechce to ven a ani to nemůžu vyčůrat :,(

• Citovat
  • Upravit
Imane
29.4.13 20:44
@Ptáčík píše:
Ahoj všem,momentálně mám zánět močáku a dostala jsem atb Unidrox 600mg, jedna tableta, co se bude uvolňovat pár dní. Chci se zeptat, jaké s tímhle atb máte zkušenosti? Mám zánět močáku poprvé a fakt mě to děsí :oops: jsem hroznej hypochondr :(
CRP jsem měla 21, prý to není tak hrozný, ale pořád mám pocit natlakovanýho močáku, nemám chuť k jídlu, mám zácpu, píchá mě v bříšku a celkově je mi docela bídně :,( Není to nějaká extrémní bolest, spíš je to jako pocit, že v tom močáku furt něco je a nechce to ven a ani to nemůžu vyčůrat :,(

Zažila asi tak „1000 krát“ :zed:. Ta ATB zaberou velmi rychle a bude to dobré. Hlavně opravdu hodně pij a také pomáhá, pokud se naložíš do horké vany, uvolňuje tělo od bolesti. ;)

• Citovat
  • Upravit
Ptáčík
29.4.13 20:53

Díky! Já mám na tohle atb poprvé a samozřejmě je to nezvyk… o zánětu močových cest jsem dosud akorát slyšela horory a možná proto se toho teď taky tolik bojím :zed: Jen si říkám, jak jsem to mohla chytit? :nevim: Od pátku byl sex dvakrát každou noc (ale s kondomem), včera jsem prochladla a od rána až asi do pěti jsem skoro vůbec nepila, možná jsem něco mohla chytnout na záchodě? :nevim: ráda bych na to přišla, abych věděla, čemu se vyhnout.
ach jo

• Citovat
  • Upravit
Imane
29.4.13 20:58
@Ptáčík píše:
Díky! Já mám na tohle atb poprvé a samozřejmě je to nezvyk… o zánětu močových cest jsem dosud akorát slyšela horory a možná proto se toho teď taky tolik bojím :zed: Jen si říkám, jak jsem to mohla chytit? :nevim: Od pátku byl sex dvakrát každou noc (ale s kondomem), včera jsem prochladla a od rána až asi do pěti jsem skoro vůbec nepila, možná jsem něco mohla chytnout na záchodě? :nevim: ráda bych na to přišla, abych věděla, čemu se vyhnout.
ach jo

Zánět močových cest způsobují konkrétní bakterie, které se prostě jen přemnoží a je to, chytnout si to mohla všemi Tebou popsanými způsoby :mrgreen:. Fakt to bude za chvíli v pohodě. Vážně s Tebou soucítím :kytka:, je to strašný, strašný, strašný :zed:. A jak říkám - PIJ PIJ PIJ!!! Jinak budou ATB na nic.

• Citovat
  • Upravit
Ptáčík
29.4.13 21:36

Piju hodně moc… ale čůrám málo :? piju tak, až se mi zvedá žaludek, ale říkám si, kde se ta voda ve mně skladuje, když toho vyčůrám tak málo :,( no možná z toho dělám děsný drama, ale ted jsem si zalezla do postele, je mi jako při teplotě, skoro jsem usnula a zpotila se jak prase (po půl litru urologickýho čaje). ach jo, co když mi to vleze na ledviny? :,(

• Citovat
  • Upravit
1110
29.4.13 21:54
@yum-yum26 píše:
Zažila asi tak „1000 krát“ :zed:. Ta ATB zaberou velmi rychle a bude to dobré. Hlavně opravdu hodně pij a také pomáhá, pokud se naložíš do horké vany, uvolňuje tělo od bolesti. ;)
@Ptáčík píše:
Piju hodně moc… ale čůrám málo :? piju tak, až se mi zvedá žaludek, ale říkám si, kde se ta voda ve mně skladuje, když toho vyčůrám tak málo :,( no možná z toho dělám děsný drama, ale ted jsem si zalezla do postele, je mi jako při teplotě, skoro jsem usnula a zpotila se jak prase (po půl litru urologickýho čaje). ach jo, co když mi to vleze na ledviny? :,(

NO HLAVNĚ NELEZ DO VANY! to je to nejhorší, co můžeš udělat. řekne ti to každej urolog! horká voda zhoršuje všechny záněty v těle. můžeš si na to dát suché teplo: nahřívací polštářky atd., dej si brusinky, hodně pij, pokud máš léky, tak to to do ledvin nevyleze a to bys asi i poznala, to bolí jako čert. ono se to za den dva všechno uvolní, ale pokud by to přetrvalo - to, že nemůžeš pořádně čůrat, tak není špatné vycévkování. nemusíš mít strach, nebolí to. ale moc přijemný to není…trpím na to od útlého dětství, takže vím, že je to otrava :hug: neboj. přejde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ptáčík
29.4.13 22:19

Do vany bych nevlezla ani za nic, já to nemám ani ráda :)
Slyšela jsem ale, že i urologickej čaj se nemá moc pít, páč dráždí.
A kafe prej taky ne - ale to nepřežiju, páč v práci bez kafe bejt nemůžu :pocitac: ale když to budu kompenzovat tak, že budu pít hodně vody?
A mám strašně plný bříško, nevím teď jestli je to plný vody nebo je to moje nehybný střevo?

Asi moc vyvádím… ale tohle mám poprvé a je to děs  :,(

• Citovat
  • Upravit
Ptáčík
30.4.13 15:24

A ještě jedna věc… včera jsem si vzala ten Unidrox, jedna depotní tableta to byla… dneska a trochu i včera mám strašnej pocit v břiše, jako bych tam měla cihlu :( od pátku jsem nebyla tento a v nejbližších dnech to taky nevypadá, že se něco chystá, veškerá peristaltika je utlumená a mně je čím dál víc blbě, ani jíst nemůžu, hned jsem plná a zvedá se mi žaludek. Myslíte, že s tím mám jít na první pomoc? :( Četla jsem v příbalovým letáku, že ten Unidrox může způsobit všelijaký gastrointestinální poruchy, který nekončívají dobře :( :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky