Snažení o miminko a zánět močových cest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1376
26.10.04 23:18

Zapaly mocovych ciest

Ahojte pripajam sa k Vam, ja som mala chron. zapal moc. ciest od 15 rokov, niekedy bolo lepsie, niekedy som mala bolesti aj rok vkuse, najhorsie bolo, ze mi lekari nevedeli zistit z coho, a casto mi nezistili ani ziadny zapal, gynekolog mi poradil otehotniet, ze to zvykne pomoct. Nakolko sme babo uz aj planovali, tak sme sa pokusili a o dva mesiace sme boli tehu ( a to som predtym vybrala antibiotika, lebo som mala zapal po vysetreni moc. ciest.) A potesim ta makovka, pocas tehotenstva som nebrala antibiotika ani raz! Parkrat som mala nabeh na zapal, ale vzdy som to riesila Kvantom vody a brusnicami, bud kompot, alebo pripravok Candilac od Geriatricu, ten zabera aj na zapaly moc. ciest aj na kvasinky. Je volne predajny a moze sa aj v tehu. Akurat sa hrozim toho, ci sa mi to nejak nepokasle po porode, alebo pri porode a to sa mi uz blizi, zajtra mam 1. termin. Takze na tvojom mieste by som sa moc nebala, poznam kopu bab, co otehotneli v pohode, v tehu nemali problemy, a po porode im to uplne vymizlo. A este som pocula, ze zabera aj homeopatia. Neviem ja som bola snad na vsetkych vysetreniach co sa robia a ziadny doktor mi nevravel, ze zapal moc.mechura, vyvolava zrasty(vystriedala som ich asi 5), ale urcite nezaskodi sa dat vysetrit :)
Drz sa, a urcite uz za chvilu ohlasis //
A zabudla som, brala si Urovaxom? Je to liek na podporu imunity moc. mechura, berie sa 3 mesiace, predpisuje ho Urolog, alebo Imunolog, v tehu sa nemoze, ale keby si ho brala teraz, tak by urcite pomohol.
A este take bezne veci, po kazdej stolici sa umyvam antibakterialnym mydlom, nohavicky periem bez avivaze, len v Lovele, nepouzivam ziadne sprchove gely, pred a po sexe sa umyvam a vymocim, pijem minimalne 3 litre nebublinkovej vody za den.-to su take zakladne pravidla, na boj s touto hnusnou chorobou, tak vyskusaj, mozno nieco pomoze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.10.04 16:18

Mila Gothic,
mockrat Ti dekuju za vsechny tvoje rady a tipy. Odepisuju Ti a Ty uz mas mozna v naruci sve miminko !!! :D Doufam, ze se Ti uz zanety po porode nevrati a budes si jen uzivat materske dovolene.
Urovaxom jsem nikdy neuzivala, ale mam doma brusinky, urologicky caj a tabletky, ktere jsem si koupila v lekarne.
Prestoze se snazim vsemu predchazet, jsem v teple a hodne piju, zatim se nam nedari otehotnet. Nicmene, nam to urcite taky vyjde a tesim se, az ohlasim ty svoje // !

Preji Ti hodne stesti a krasne a zdrave mimi !
Jeste jednou mockrat dekuji.

Makovka

• Citovat
  • Upravit
1754
28.10.04 17:45

Ahoj holky,

rada bych napsala svych par zkusenosti se zanety mocovych cest, protoze je to moje nocni mura. Pred nekolika lety jsem pracovala u jedne rodiny v zahranici jako Au Pair a dostala poprve v zivote zanet mocovych cest. Byla jsem u nich katce a strasne jsem se stydela jim to rict, navic jsem to v cizi reci ani neumela. Tak jsem ho prechodila. Po par dnech byl pryc. Asi za tyden jsem dostala vysoke horecky, to uz se tajit nedalo a navic to nebylo tak choulostive, tak mi zavolali doktora. Ten konstatoval, ze to bude chripka. Dostala jsem nejake prasky a po par dnech byla v pohode. Jen me divne bolela zada, jako kdybych mela menstruaci. Do neceleho tydne prisly horecky znovu. Krome nich mi nebylo vubec nic, takze dalsi leceni na chripku. Kdyz jsem je asi za 4 dny po vyleceni dostala znovu a byly to skoro ctyricitky, tak me v noci rodina dovezla napul mrtvou do nemocnice. Strasne me bolela hlava, zvracela jsem a ty zada byly priserne. Nebyla jsem schopna si sama ani sednout nebo lehnout. Celou noc mi delali vsemozna vysetreni a zjistili, ze jsem prechodila zanet mocovych cest a dostala zanet ledvin a take mi nasly ledvinove kameny, o kterych jsem pred tim nemela ani tuseni. Rodina pochopila, ze jsem zanet zatajila, ze jsem proste s cizimi lidmi nechtela mluvit o problemech s mocenim. Nekolik dni jsem prolezela v nemocnici ve strasnych bolestech, neschopna se s nimkym domluvit, svoji rodinu jsem mela na jinem kontinentu a neustale jsem dostavala tekutiny a vyzivu v kapackach. Kdyz me propustili z nemocnice, tak jsem dostala leky, ktere jsem mela pravidelne uzivat. Jenze mi po nich bylo priserne, neustale jsem zvracela, tak s me vzali zase zpatky do nemocnice. Po dalsich par dnech me propustili s tim, ze musim hodne pit, abych z ledvin dostala ty akmeny moci, jinak budu muset na operaci. Tak jsem se bala nemocnice a dalsich problemu, ze jsem byla schopna vypit i 10 lirtu tekutin denne a tim jsem se uzdravila. Prisahala jsem tenkrat, ze dasli zanet uz neprechodim.
Kdyz jsem se rozhodla za nekolik let na to otehotnet a vy:,–(ila antikoncepci, tak se mi asi zblaznili hormony a ja dostavala znovu tyto zanety. Uz jsem je poznala a tak hned pri prvnich priznacich jsem utaikala k doktorovi. Tesne pred otehotnenim jsem dostala zanet vajecniku. Nic prijemneho, kdyz se snazite otehotnet. Drzela jsem se vzdy rad doktoru a ted jsem ve 12 TT a od zacatku tehotenstvi jsem zadny zanet nemela. Uz 3 mesice a to je u me vykon. Zacala jsem dodrzovat velmi prisnou hygienu - snazim se nepouzivat verejne zachody a kdyz uz musim, tak si ho napred umyji. V kabelce mam neustale malou lahvicku s tekutym mydlem a papirove kapesniky, kterymi zachod umyvam. Potom si jej oblozim toaletnim papirem. Fakt je, ze mi to potom trva a lide, kteri cekaji ve fronte na zachod nebyvaji prijemni, ale ja vim co delam.
Jeste jedna rada - jednou mi gynekolog poradil, ze kdyz citim, ze zacina nejaky zanet nebo treba jenom svedeni mam pit aktimel nebo jist hosne jogurtu. Sktimel je silnejsi, tak staci 1 - 2 denne, jogurtu musi byt vetsi mnozstvi. Je v tom ziva kultura, ktera se dokaze poprat s temi bakteriemi, ktere zpusobuji vsechny ty problemy. Ale musite to podchytit hned prvni nebo druhy den, potom uz je pozde. Ale i kdyz se to nepovede doporucuji to a zacnete brat antibiotika doporucuji jist hodne zive kultury, fakt to pomaha.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
28.10.04 18:27

Makovka-nie je za co, som rada, ak som ti aspon trochu pomohla. Vcera som pozerala diskusiu o homeopatikach na rodine a tam tiez jedna holka hovorila, ze uz nad nou lekari „lamali hul“, vyliecila sa homeopatikami a je v 4.mesiaci. :-)) A napadlo ma k tym zrastom. ja co viem, tak zrasty sposobuje zapal vajecnikov, nie moc. ciest. Ja som tych zap. moc. ciest mala fakt neskutocne vela, ale nikdy som nemala zapal vajecnikov, a nemam ziadne zrasty. Ja som mala zase opacnu skusenost s horm. antikonc. ja ked som ju brala, tak sa mi zapaly zhorsovali. Neviem ako dlho sa snazis otehotniet, ale ak si nemavala zapaly vajecnikov, tak ja by som s laparo asi pockala. Predsa len je to invazivne vysetrenie. Ako si na tom s MS? Mne trvalo 2 roky, kym som po vy:,–(eni HA, nadobudla ako-taku pravidelnost, tak ci to nie je skor s toho. Mne Dr, tvrdili, ze zapal moc. ciest nesuvisi, so schopnostou otehotniet, len moze v tehotenstve sposobovat problemy.
Lenka, to je fakt dost hrozna skusenost, nezavidim ti. ja som nastastie zapal ladvin nemala, davaj na seba pozor a skus ten Candilac, moze sa aj v tehotenstve, su to brusnice a lactobacilom a ja ked som citila bolesti, hned som si ho dala a preslo to. A na to, co si myslia ludia na zachode sa vykasli, teraz je dolezite tvoje zdravie.
Drz sa, nech ta zapaly obchadzaju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.10.04 19:24

Mila Lenko a Gothic,

Leni, ani si nedovedu predstavit, cim jsi prosla. Musi to byt strasne, kdyz jsi daleko od rodiny a je ti tak zle. Jeste ze jsi nemusela jit na operaci !Me nastesti prechozeny zanet nepresel v zanet ledvin. Tukam na drevo. Jsem rada, ze jsi se uzdravila a snad uz te tak hrozna zkusenost nepotka. Ja osobne chodim na verejne zachody velmi nerada a NIKDY si nesedam. Na tvem miste by mi bylo jedno, jak jsou lide nevrli, hlavne ze nedostanes infekci. Ted na sebe musis davat pozor !!!!!!! :D Ja doufam, ze jeste stihnu byt tehotna s tebou ! :wink: Dekuji za rady o jogurtech a aktimelu (ten se u nas bezne v obchode bohuzel neprodava), ale poohlidnu se. Jak se citis jako tehotna?

Gothic, copak ty nejsi na porodnim sale? 8O Ja osobne jsem si u sebe nevsimla, ze by se mi zanety zhorsovaly po vysazeni HA (kveten 2004). Od te doby se snazime otehotnet, zatim bezuspesne. Menstruace si po vysazeni delala co chtela, minuly mesic jsem ji mela poprve zase po 28 dnech, dnes jsem 29 DC a jeste nic. Rikam si, treba se nam zadarilo, ale nechci uspechavat zadne testy a jeste pockam. Ani nemam priznaky menstruace, jake mivam normalne. Bolesti zad, bricha i prsou. Tento mesic citim jen krize a nic vic. Uz jsem se zarekla, ze na to nebudu myslet a davam si do jara cas a treba se to povede. Mam ted novou praci a s tim naval stresu, coz mi zabranuje na mimi neustale myslet. Ikdyz moje pravidelne cteni techto stranek k tomu „nemysleni“ neprispiva. :wink: Jeste k tem zanetum - ja jsem gynekologicky zanet s bolestmi nikdy nemela, tak snad ty srusty mit nebudu. K doktorce jsem objednana a myslim si, ze kdyby tam duvod na laparoskopii nebyl, zbytecne ji delat nebudou.

Tak holcinky, jedne z vas preji brzky a snadny porod, druhe krasne proziti tehotenstvi a sama sobe uz konecne ty // !

Adela

• Citovat
  • Upravit
1376
29.10.04 18:55

Ahoj Adelka, este nerodime, ale cakame kazdu chvilu. termin mam 6.11., takze este ma chvilu cas. No nechcem robit plane nadeje, ale mne to tiez vyslo az ked som mala 1.x 28 dnovy cyklus, tiez som cakala MS a uz som sa nedockala, tak drzim peste, aby to vyslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.10.04 19:58

Mila Gothic !

Nedelala jsi mi plane nadeje - predstav si, ze jsem to nevydrzela a udelala si TT Clerblue a vysly oba pozitivni !!!!!!!!!! Asi se zblaznim radosti, nevim, co driv. Myslis, ze je to „na tuty“ nebo mam radeji jit jeste na krevni testy, nez to reknu manzelovi?

Myslim na tebe, at to u tebe vse probehne hladce - uz se urcite nemuzes dockat ! :D

A.

• Citovat
  • Upravit
1376
30.10.04 09:09

Tieto testy su dost spolahlive, a ked vysli dva, tak je to istotka, ja som nikdy namala falosne pozitivny test. Zacni papat kyselinu listovu, ta je dolezita, hned od zaciatku. Ja som to nevydrzala a povedala som to hned, ale asi je krajsie, ked mu das povedzme teh.test, alebo fotku zo sona do obalky, alebo take nieco, ale da sa to vydrzat, len tazko. :-)). Drzim palce, aby to dobre dopadlo, je super, ze si sa nakoniec vyhla tej laparo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
4.11.04 20:24

Ahoj Gothic,
uz mas miminko? :D Ja jsem ode dneska doktorem potvrzena tehulka a udajne je vsechno v poradku a mam se jit objednat na ultrazvuk pristi tyden.
Takove je to zvlastni, tobe to konci a me ta dlouha cesta ke zdarnemu konci zacina. Moc se tesim.
Ozvi se, jestli uz to mas za sebou nebo stale na mimi cekas az se mu bude chtit ven?! :lol:
 Adela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
4.11.04 21:16

No, stale este cakame. Dr. to vidi tak 3-8 dni. Hlavicka uz nalieha, porodne cesty meknu, rozmery zodpovedaju 40tt, akurat hlavicka je dost velka, tak uz sa tesim, ako ho budem tlacit. Dnes som sa popalila so zehlickou asi 10cm, tak tam mam pluzgier, no veselo. Som rada, ze u teba je vsetko ok. Kamoska mi teraz tiez pisala, po 7 mes, snazenia, ze je tehu 8tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
4.11.04 21:28

Ahoj Petro,
krev v moči to je na doktora, nesmíš to zanedbat, infekce by mohla stoupnout až do ledvin. Ale mně dr. naordinovala citrogrep kapky, místo antibiotik. Taky bych se záněty měla problémy, ale od té rady už vůbec ne. Jak se necítím, hned si dám pár dnů kapky a je to. Tehdy ten můj zánět nešel přeléčit šetrnými antibiotiky, tak nebyla jiná možnost a jsem ráda. Konečně jsem vystoupila ze svého kolotoče - zánět močáku a cest - ledvin - gynekologický zánět po antibiotikách a tak furt dokolečka. Už nevím co to je. Taky že to radím pořád a každýmu na potkání :-). Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
5.11.04 11:04

Taky přispěju do klubu Močáků:-)

Taky jsem hodně let trpívala na záněty, naštěstí to byly vždycky jen dolní partie. Několikrát ATB, frekvence zánětů tak 3-5 do roka, občas i s krví v moči.
Moje postřehy-po vysazení HA ani jeden další zánět, ani náběh!
A to jsem typ, který neumí vypít ani dva litry denně…

• při zánětu dostatek tekutin, voda, jednou denně urologický čajík
  • brusinky jsou zázrak, volně prodejné v lékárně
  • vitamín C
  • teplo
  • k intimní hygieně nic jiného, jen čistá voda

Teď jsem v 17.tt a zatím taky v pohodě, i když mi první měsíce opět dělalo potíže vypít aspoň litr. Takže věřím, že HA měla největší podíl…

Jazzi+Vetřelec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
5.11.04 11:15

Ahoj Petro,
nechci tě děsit, ale rozhodně by jsi měla o tom říci svému lékaři. Krev v moči může značit nedoléčený zanět močového měchýře. Já s tímto bojuji už 5 let. Začalo to mikroskopickým nálezem krve v moči, doktoka nevěděla co semnou a poslala mě na kontrolu ledvin, kde mi zkistili zánět ledvinových klubiček. Doktoři mi toho moc neřekli, tak jsem ji informace hledala sama. Nakonec jsem došla k jedné studii, kde popisovali, že chronické onemocnění ledvin může být způsobeno nedoléčeným močákem. U tebe to možná nebude tak drastické, ale rozhodně to nenechávej na později, také to může být způsobeno pískem v močáku nebo kamínky, které se vyplavují. Snad jsem tě moc nevyplašila. My se o miminko snažíme zatím 2 měsíce, doufám, že to vyjde a tobě držím palce. :D
Ahoj Jeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
5.11.04 12:51

Ahoj vsem,
Moc Vam dekuji za rady,tak jsem sla ke sve doktorce,ta kdyz jsem ji dala moc (cervena)tak se zhrozila,hodnoty pry nebyly ani meritelne,tak mi predepsala antibiotika(Nolicin)a hodne pit a byt v teple.To jsem taky dodrzovala a za pet dni me uz ani ledviny nebolely ani mocak,ale silene me bolely klouby,pri dalsi kontrole moč byla v poradku,tak mi napsala jeste neco
protizanetlivyho na klouby.
Tak se holky mejte a budte na sebe opatrne,obzvlast tehulky,ale nejenom ty. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
22.7.14 15:18

Mela bych dotaz ohledne zanetu mocovych cest, je mozne aby vubec nepalil?
Poboliva me bricho pri vymoceni tak jsem si myslela ze muzu mit zanet mocovych cest ale vsude ctu ze by to melo palit ale me to nepali, myslite ze i pres to to muze byt ono?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí