Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mile snazilky, tehulky a stastne maminky,
rada bych vas poprosila o radu. S manzelem se snazime o miminko uz vice nez 6 mesicu a stale nic. V minulosti jsem prodelala nekolik nelecenych chronickych zanetu mocovych cest a zajima mne, jestli to muze mit negativni dopad na moznost otehotneni?
Uzivam kyselinu listovou a nevim, jestli mam jit na nejake podrobnejsi gynekologicke vysetreni?!
Nemate s timto nektera z vas zkusenosti?
Mockrat dekuji a vsem preji hodne stesti, //, krasne tehotenstvi a zdrava miminka ! ![]()
Adela
Ahoj Adelo,
ja na zanety mocoveho mechyre hodne trpela minuly rok. Sice jsem se lecila, ale presto mi pak laparoskopií zjistily, ze mam v brise spoustu srustu, pravdepodobne z tech zanetu. A ty by otehotneni vadit mohly. Nevim jestli ti muzu poradne poradit, nejsem doktor, ale ja bych to na tvem miste gynekologovi rekla a zeptala se ho jaka vysetreni vy ti mohl udelat. POdle me to negativni dopad mit muze.
Hodne stesti a brzo //
LUJA
Ahoj Lujo,
mockrat dekuji za odpoved. Cetla jsem o srustech, ale tajne jsem stale doufala, ze to otehotneni vyjde. Rikala jsem si, ze je jeste cas a ze se jeste laparoskopii podrobit nemusim. Po precteni tve odpovedi jsem se ale objednala.
Jeste jednou mockrat dekuju.
Jestli jsi take snazilka, preji ti hodne stesti.
Adela
Adelo, urcite jsi udelala dobre. Laparoskopie sice neni nic prijemneho, ale taky to neni zadny horor. A hlavne, kdyz uz se do toho pusti, vsechno vevnitr pekne zkontroluji, tak pak budes mit jistotu. Me u toho takhle jeste nasli lozisko endometriozy. Nijak jsem se na to nelecila, pry jen kdybych nemohla rok otehotnet. Nastesti se to po 3/4 roce povedlo, tak jsem ted tehulka. Tak at to dobre dopadne. Kde ti to budou delat??
Luja
Mila Lujo,
ja bydlim v USA a tak mi to budou delat tady. Nevim, jestli to u vas v CR cele hradi pojistovna, ale tady budu muset cast zaplatit a proto jsem se tomu doted vyhybala. Myslela jsem si, ze to jeste nebude tak vazne. Rada bych vedela co a jak a v pripade nejakeho problemu se muzu hned zacit lecit. Potesila jsi me zpravou o svem tehotenstvi - po tech peripetiich se ti to podarilo a tak si rikam, ze i u mne se to snad povede. Nadeje umira jako posledni. Kdy mas termin porodu?
Adela
Ahoj Adélo,
moc Tě zdravím. Já jsme lepidlo na záněty močového měchýře a cest. Vše se zhoršilo, když jsem si našla zaměstnání, kde se stojí celou prac. dobu na dlažbě a tudíš je tam pekelná zima. Během 2 let před otěhotněním jsem prodělala nejméně 10 zánětů, které se opakovaně vracely, polovina byla léčena antibiotiky, urolog mi říkal, že si nedovede představit jak to budu řešit až otěhotním.
Chci tě potěšit, otěhotněla jsem okamžitě jakmile jsme se začali snažit, dokonce se záněty přestaly objevovat …jsem doma v teple na mateřské, nestresuji se a je mi fajn.
Určitě je, ale dobré záněty urolog. aparátu nepodceňovat a léčit je, dle závažnosti, třeba i nemocenskou, vyplatí se to!!!
Moc, moc držím palce a přeji co nejdřív // čárky.
Zuzka
Ahoj Zuzko,
mockrat Ti dekuji za odpoved. Trochu jsem se uklidnila, prestanu se stresovat a myslet na to. Taky bych zustala doma v teple, ale musim do prace.
Na vysetreni pujdu i tak, ale necham vse na nahode.
Moc Ti preji krasny zbytek materske dovolene a hlavne zdrave miminko ! ![]()
Adela
Ahoj Adelo,
termin mam 5.3.. Jasne, ze se vam to povede, hlavne se zbytecne nestresuj, ze to trva dele nez by sis prala. Psychika je nejhorsi. Ja otehotnela, az kdyz jsem se uklidnila a prestala se stresovat, pred tim jsem porad jancila, ze to nejde, proc to nejde atd…
Luja
Ahoj Adélo,
záněty močových cest a s tím spojená léčba antibiotiky, potom plisňová infekce a to celé stále kolem dokola, to je i moje parketa. Měla jsem také velký strach z problémů s otěhotněním, nicméně otěhotněla jsem ihned po vysazení HA a jsem v 21 tt. Během těhotenství jsem měla infekci močových cest zatím dvakrát (bez příznaků, nalezeno v moči). Nejdůležitější je podle mě prevence, tzn. žádné těsné škrtící kalhoty, bavlněné prádlo, hoooodně pít a hlídat se abys nenastydla, protože infekce močových cest může být v těhu dost nebezpečná. Přeju ti hodně stěstí.
Binisi
Ahoj holčinky,
Chtela jsem se Vas zeptat jesli jste nektera nemela u toho zanetu krev v moči.
Ja ted chodim kazdou chvilku na malou a jeste ke vsemu nekdy i s krvi.
Tak jsem se jenom chtela zeptat jestli s tim nektera nemate zkusenost.
Diky Petra
Ahoj Peto,
krev v moči jsem nikdy neměla, ale radila bych ti hned zítra si zavolat nebo zajít k lékaři.
Binisi
Petro,
neváhej a zajdi co nejdřív k Dr. krev v moči jsem měla asi u 2 zánětů a objevila se tehdy, když jsem to procházela a něšla k lékaři. nevím jak ty, ale já se nemohla vymočit nebo velmi bolestivě, takže nejpozději ráno zajdi ihned k Dr. já s tím jela pohotovost.
Může se jednat „jen“ o zánět, nebo o moč. písek, které dráždí stěny měchýře, ale nepředbíhejme.
Moc držím palce.
Zuzka
Ahoj Binisi,
tak jsi z dalsi z holek, co se jim to povedlo, tak ted uz se vubec nebojim !
Ja zanety netrpim casto, ani nejsou silne, jen jsem je v minulosti prechodila. Vzdycky mi na to pomaha hodne tekutin, nicmene jsem presvedcena, ze je lepsi s tim zajit k doktorovi.
Preji ti, aby uz zbytek tehotenstvi probehl bez problemu a hlavne bez infekci!
Adela
Mila Lujo,
myslim, ze jsme asi vsechny stejne !
Budeme bezduvodne jancit tak dlouho, dokud se to nepovede.
Adela
Ahoj Petro,
s krvi v moci zkusenost nemam, ale pripojim se k ostatnim a radim ti, aby jsi zasla co nejdrive k lekari. Radsi hned, aby to potom neprerostlo v neco vaznejsiho.
Preji ti, at ti to dobre dopadne !!!
Adela