Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Doktor (urolog) si myslí, že jsem blázen. A obvodní lékař pokrčil rameny.
Ted stojím u plovarny v našem městě a dívám se na lidi, jak se koupou.
Půjdu domů a zajedu si asi zase na ty hory. Nevím.
Máš to psychicky.
@Kriss Tina píše:
Nemas to spíš psychicky? Promiň tohle není normální, zánět močových cest má každý druhý člověk a za tyden se normálně funguje.
Jakože si namlouvám, že mě to bolí? To opravdu ne. Bakterie jsem tam měla prokázané. Nedodržovala jsem režimová opatření, tak se mi to vracelo. Nyní je dodržuji až moc, až se ze mě stal asi blázen. ![]()
@Anett.taa píše:
Mně pomohlo být extrémně opatrná při utírání po velké.. aby se opravdu nic zezadu nemohlo dostat dopředu.Ale pokud se to vrací, určitě bych se ještě poradila s doktorem. Pokud ti doktor není schopen dlouhodobě pomoct, tak bych ho změnila.
Ano. Já se vždy po velké sprchuji.
@Anonymní píše:
Jakože si namlouvám, že mě to bolí? To opravdu ne. Bakterie jsem tam měla prokázané. Nedodržovala jsem režimová opatření, tak se mi to vracelo. Nyní je dodržuji až moc, až se ze mě stal asi blázen.
Ano klidně si bolest můžeš vsugerovat. Doktor na to co?
@martina.se píše:
Měla jsi zánět před půl rokem a doteď silis? Nechápu
Ano, protože mě to občas bolí.
@Kriss Tina píše:
Ano klidně si bolest můžeš vsugerovat. Doktor na to co?
Byla jsem tam posledně. Moč byla čistá a koukal na mě jak na blázna. Nemám ale chuť na sex. Hnusí se mi to. Něco podobného se mi stalo už kdysi a pět let jsem nemohla mít nic s žádným mužem.
@Anonymní píše:
Jak dlouho už prosím bereš ten Uroval? Nevím, jestli jej můžu brát třeba rok v kuse…Co je prosím hodně pít na procházce? Vždy si sebou beru litr a půl vody.
Nemůžu jít na kole ani se koupat, protože cítím, že ještě nemám močové cesty zahohené. Začnou mě bolet po emocionálním vypětí a po velké námaze. Včera jsem chodila tři hodiny po horách a nevím, jestli můžu jít i dnes.
Sex jsem neměla pět měsíců. Můj přítel má svatozář.
A nemůže to být spíš vaginální zánět? Já teda nemám zánět, ale mám teď pořád pálení a sucho, používám na to vagisan hydrokrém a je to lepší. Ten uroval manosa beru už 3 roky v kuse, může se brát i v těhotenství, jsou to jen brusinky. Kdybych v tomhle horku chodila 3 hodiny venku, tak to dělám tak, že já si vezmu do batohu 1,5 l, manžel taky 1,5 l, přičemž on ale vypije tak 0,5 l a zbytek vypiju já.
Takže 2,5 l v tomhle horku a 3 h po kopcích klidně vypiju. Jo a taky musím doporučit to utírání se zepředu dozadu. Naposledy jsem měla zánět před 2 rokama, musím to zaklepat, a bojím se pořád, ale nemůžu tomu podřizovat svůj život, musím žít normálně. ![]()
Jo a ještě mi dost pomáhá psychicky nechat si před dovolenou napsat antibiotika. Moje obvoďačka mě zná a ví, že jsem na to trpívala, měla jsem i zánět ledvin s hospitalizací, tak mi je hned napíše a kdyby to na mě přišlo někde třeba u moře, tak jsem aspoň klidnější. Jednou na jachtě na moři jsem fakt zánět močáku měla a díky atb jsem to hned zachytila v začátku. Ale jinak je mám s sebou na dovolenou spíš jen pro pocit klidu.
Příspěvek upraven 21.06.21 v 13:54
@Anonymní píše:
Byla jsem tam posledně. Moč byla čistá a koukal na mě jak na blázna. Nemám ale chuť na sex. Hnusí se mi to. Něco podobného se mi stalo už kdysi a pět let jsem nemohla mít nic s žádným mužem.
Takže to je psychicky. Bys měla navštívit spíš doktora přes hlavu (a to beze srandy a bez urážky).
@Anonymní píše:
Ano, protože mě to občas bolí.
Tak to res s dr.. Není to spíš o tom, že sis něco vsugerovala? Sorry, ale pokud je zánět vylecen, problém bys mít neměla
@Kriss Tina píše:
Takže to je psychicky. Bys měla navštívit spíš doktora přes hlavu (a to beze srandy a bez urážky).
Není. Byla jsem na měření takovým přístrojem a ukázal, že mám oslabené močové cesty.
@Anonymní píše:
Tak jestli máš vyloučeny urologicky problém, tak zkus ještě vyšetření na gynekologii a když budeš i po té stránce v pořádku tak to je psychicky, na což sázím nejvíc. Mit strach se pred partnerem vyslic, ze nastydnes jako sorry to máš v hlavě.
@martina.se píše:
Tak to res s dr.. Není to spíš o tom, že sis něco vsugerovala? Sorry, ale pokud je zánět vylecen, problém bys mít neměla
Brala jsem několikrát atb a ty oslabují organismus. Nic jsem si nevsugerovala. Mám oslabené močové cesty, akorát nevím, co si můžu dovolit kvůli zátěži.
@Anonymní píše:
Brala jsem několikrát atb a ty oslabují organismus. Nic jsem si nevsugerovala. Mám oslabené močové cesty, akorát nevím, co si můžu dovolit kvůli zátěži.
U mě fakt zabírá proplachovat, proplachovat. Hodně pít, hodně čurat. I venku na tůře, prostě jdu za strom. Pít, i když nemáš žízeň. Kdysi mi říkal urolog, že by sis měla cucnout aspoň co 15 minut, ale takhle často asi nikdo nepije. ![]()
Můžeš dělat všechno, co ostatní lidi. Ale prostě proplachuj, aby se tam bakterie neusadily a nezačaly se množit.
Příspěvek upraven 21.06.21 v 14:00
@JancaS84 píše:
Tak jestli máš vyloučeny urologicky problém, tak zkus ještě vyšetření na gynekologii a když budeš i po té stránce v pořádku tak to je psychicky, na což sázím nejvíc. Mit strach se pred partnerem vyslic, ze nastydnes jako sorry to máš v hlavě.
Po gynekologicke stránce jsem v pořádku.
@Anonymní píše:
Jakože si namlouvám, že mě to bolí? To opravdu ne. Bakterie jsem tam měla prokázané. Nedodržovala jsem režimová opatření, tak se mi to vracelo. Nyní je dodržuji až moc, až se ze mě stal asi blázen.
Tak jestli si měla bakterie prokázané před půl rokem a blbneš doteď, tak je to prostě psychické.