Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ivašot. Při tvé poslední větě jsem se trochu zacervenala
. No, stud budu muset odhodit, ale bude to pro mně asi víc traumatuzujici… Bych se ještě na něco zeptala, ale znělo by to blbě
.
@Anonymní píše:
@ivašot. takže u urologa svlékání dolejšku být musí? Já jsem vždy myslela, že projede močák ultrazvukem, gynekologie je pro mě za trest.
Močák a ledviny projede ultrazvukem. Ale cystoskopie - tedy optické vyšetření močového měchýře - probíhá na gynekologickém křesle ![]()
@ivašot. Ok
. No, takže když přijdu k urologovi poprvé, řeknu mu svoje potíže atd, bude mě nějak víc poprvé prohlížet? Nebo bude stačit pohovor a odevzdání moče na kultivaci? A ještě se chci zeptat, jak se projevuje zúžení močové trubice? Záněty a častým močením?
@Šárka91 píše:
@ivašot. Ok. No, takže když přijdu k urologovi poprvé, řeknu mu svoje potíže atd, bude mě nějak víc poprvé prohlížet? Nebo bude stačit pohovor a odevzdání moče na kultivaci? A ještě se chci zeptat, jak se projevuje zúžení močové trubice? Záněty a častým močením?
Při první návštěvě se vyptal, udělala ultrazvuk močového měchýře a ledvin, nabral krev a moč. A objednal mě na cystoskopii a nějaké vyšetření, které hodnotí kapacitu močového měchýře.
U mě zúžená močová trubice způsobovala časté močení a záněty.
@ivašot. Děkuji. Já chodím totiž dost často, je to šílený, když jsem někde ve společnosti a jen lítám na záchod. A v noci jdu dvakrát. Nebo vypiji sklenici vody a za chvilku už letím a ještě se stejně nevyprazdnim napoprvé, tak jdu znovu. Normální to asi není, že?
@Šárka91 já mám to samé, pak mi náhodně byla udělána kultivace moče a zjištěny bakterie v moči ze střeva.
@misa.859 Mě právě při kultivaci nezjistí žádné bakterie. Mám tam vždy jen zvýšené leukocyty a erytrocyty.
@misa.859 píše:Řešilo se to dilatací močové trubice, což teda bolelo jak prase.
@ivašot. A jak se ta zúžená trubice pak řeší?
Zdravím,
Obnovuji diskuzi, jsem už zoufalá.
V neděli mě chytil zánět močáku, dostala jsem antb. Zinnat 500, první jsem měla hned v neděli v 7 večer. Už jsem ale zoufalá, bolesti se dají snést ale to nutkání na záchod.. na sebevraždu.
Mám ještě počkat na účinek, je to ještě brzo?
chce to čas, teplo a polehávat
hodně proplachuj, pij vodu, čaje-ne urologický! Ne nic sladkého a na brusinky taky zapomeň, to je tokový obecný nesmysl, kdybys měla brusinky čerstvě natrhané, pak ano, ale ty sladké ne
drž se, bolí to
@Kuhnice … asi to bude individuální, protože léky mě spasily vždycky hned. Ale i ten urologický čaj považuju za zázrak, vždycky zabere. Takže bych se prolívala ur. čajem nebo vodou a věřím, že to rychle zabere.
Při močových potížích jsem vždycky ráda, za tyhle dostupné možnosti pomoci. Žít v jiném století, tak by bylo asi po mě a umřela bych utrpením
přeju at to zabere.
@Kuhnice píše:
Zdravím,
Obnovuji diskuzi, jsem už zoufalá.
V neděli mě chytil zánět močáku, dostala jsem antb. Zinnat 500, první jsem měla hned v neděli v 7 večer. Už jsem ale zoufalá, bolesti se dají snést ale to nutkání na záchod.. na sebevraždu.
Mám ještě počkat na účinek, je to ještě brzo?
Záleží zda jsou atb dobře naordinovaná. Pokud ano, tak by účinek měl být do 72h.. mně při zánětu močáku atb nezabrala, naopak to po nich bylo ještě horší a zánět se mi rozšířil do ledvin.