Zánět močových cest -antibiotika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
647
21.7.15 18:14

@ivašot. Při tvé poslední větě jsem se trochu zacervenala :-D. No, stud budu muset odhodit, ale bude to pro mně asi víc traumatuzujici… Bych se ještě na něco zeptala, ale znělo by to blbě :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
21.7.15 23:11
@Anonymní píše:
@ivašot. takže u urologa svlékání dolejšku být musí? Já jsem vždy myslela, že projede močák ultrazvukem, gynekologie je pro mě za trest.

Močák a ledviny projede ultrazvukem. Ale cystoskopie - tedy optické vyšetření močového měchýře - probíhá na gynekologickém křesle :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
21.7.15 23:12

@Šárka91 Jen se klidně zeptej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
22.7.15 08:43

@ivašot. Ok :-D. No, takže když přijdu k urologovi poprvé, řeknu mu svoje potíže atd, bude mě nějak víc poprvé prohlížet? Nebo bude stačit pohovor a odevzdání moče na kultivaci? A ještě se chci zeptat, jak se projevuje zúžení močové trubice? Záněty a častým močením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
22.7.15 08:46
@Šárka91 píše:
@ivašot. Ok :-D. No, takže když přijdu k urologovi poprvé, řeknu mu svoje potíže atd, bude mě nějak víc poprvé prohlížet? Nebo bude stačit pohovor a odevzdání moče na kultivaci? A ještě se chci zeptat, jak se projevuje zúžení močové trubice? Záněty a častým močením?

Při první návštěvě se vyptal, udělala ultrazvuk močového měchýře a ledvin, nabral krev a moč. A objednal mě na cystoskopii a nějaké vyšetření, které hodnotí kapacitu močového měchýře.
U mě zúžená močová trubice způsobovala časté močení a záněty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
22.7.15 08:51

@ivašot. A jak se ta zúžená trubice pak řeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
22.7.15 09:20

@ivašot. Děkuji. Já chodím totiž dost často, je to šílený, když jsem někde ve společnosti a jen lítám na záchod. A v noci jdu dvakrát. Nebo vypiji sklenici vody a za chvilku už letím a ještě se stejně nevyprazdnim napoprvé, tak jdu znovu. Normální to asi není, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
22.7.15 09:57

@Šárka91 já mám to samé, pak mi náhodně byla udělána kultivace moče a zjištěny bakterie v moči ze střeva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
22.7.15 10:04

@misa.859 Mě právě při kultivaci nezjistí žádné bakterie. Mám tam vždy jen zvýšené leukocyty a erytrocyty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
22.7.15 11:42
@misa.859 píše:
@ivašot. A jak se ta zúžená trubice pak řeší?
Řešilo se to dilatací močové trubice, což teda bolelo jak prase.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.20 17:37

@Šárka91 zjistili Vám něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
2.8.23 18:21

Za jak dlouho zaberou antibiotika?

Zdravím,
Obnovuji diskuzi, jsem už zoufalá.
V neděli mě chytil zánět močáku, dostala jsem antb. Zinnat 500, první jsem měla hned v neděli v 7 večer. Už jsem ale zoufalá, bolesti se dají snést ale to nutkání na záchod.. na sebevraždu.
Mám ještě počkat na účinek, je to ještě brzo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
2.8.23 18:36

@Kuhnice

chce to čas, teplo a polehávat

hodně proplachuj, pij vodu, čaje-ne urologický! Ne nic sladkého a na brusinky taky zapomeň, to je tokový obecný nesmysl, kdybys měla brusinky čerstvě natrhané, pak ano, ale ty sladké ne

drž se, bolí to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
2.8.23 18:41

@Kuhnice … asi to bude individuální, protože léky mě spasily vždycky hned. Ale i ten urologický čaj považuju za zázrak, vždycky zabere. Takže bych se prolívala ur. čajem nebo vodou a věřím, že to rychle zabere.
Při močových potížích jsem vždycky ráda, za tyhle dostupné možnosti pomoci. Žít v jiném století, tak by bylo asi po mě a umřela bych utrpením :lol: přeju at to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
2.8.23 18:43
@Kuhnice píše:
Zdravím,
Obnovuji diskuzi, jsem už zoufalá.
V neděli mě chytil zánět močáku, dostala jsem antb. Zinnat 500, první jsem měla hned v neděli v 7 večer. Už jsem ale zoufalá, bolesti se dají snést ale to nutkání na záchod.. na sebevraždu.
Mám ještě počkat na účinek, je to ještě brzo?

Záleží zda jsou atb dobře naordinovaná. Pokud ano, tak by účinek měl být do 72h.. mně při zánětu močáku atb nezabrala, naopak to po nich bylo ještě horší a zánět se mi rozšířil do ledvin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí