Zánět močových cest -antibiotika

21.7.15 10:08

Zánět močových cest -antibiotika

Holky poraďte 8o včera jsem byla u doktora a ten mi předepsal prášky na zánět močových cest. Ví některá z vás kdy by měli přestat ty bolesti na pravé ledvině? :-O a má někdo zkušenost s prášky MACMIROR? Diky za odpovědi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21.7.15 10:17

No řekla jsem mu že mě bolí ta Ledvina a on už pak sám vybíral prášky atd 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
21.7.15 10:28

Já na záněty mocaku dost trpím a atb mi zabrali většinou až za týden… A zánět ledviny to taky může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
21.7.15 10:30

Záněty močáku moc dobře znám, antibiotika vždy na měsíc, což mi přijde šílený, ale vždy když mám zánět tak mám v moči prý hrozně moc střevních bakterií. Macmiror neznám, ten jsem měla jednou jen do pochvy na e coli, ale na močák mám vždy Nitrofurantoin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
21.7.15 10:43

Lidi, můžu se vás zeptat, řešíte záněty močových cest s urologem, nebo jdete k praktickému lékaři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
21.7.15 10:45

@Šárka91 K praktickému, udělá kultivaci podle toho nasadí antibiotika. Pak udělá kontrolní kultivaci a bakterie pryč. Právě když je zánět tak asi z 80% ho způsobí střevní bakterie v moči. No jenže začas je mám znova, takže už je to šílený, pořád brát antibiotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
21.7.15 10:45
@Šárka91 píše:
Lidi, můžu se vás zeptat, řešíte záněty močových cest s urologem, nebo jdete k praktickému lékaři?

Já teda normálně u obvoďáka. Udělá test z moči a podle toho se rozhodne, jestli nasadí ATB…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
21.7.15 10:50

@misa.859 @Black Cat Aha, já právě posledně přišla za obcodackou a ta mi řekla, že v moči nic nemám a přesto mi dala atb, po kterých mi bylo zle, že jsem je stejně vysadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
21.7.15 11:00

@Šárka91 Proč ti dala antibiotika, když v moči nic nebylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
21.7.15 11:19
@Šárka91 píše:

Chodím k praktickému nebo ke gynekologovi, pokud je to spojené s gynekolog. problémy. Skoro vždycky jsem měla ATB na 5-7 dní a pak už to bylo OK podle rozboru moči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
21.7.15 11:45

Já teď už chodí k urologovi a ten mi říkal, že každý kdo prodělal během života víc jak 2-3 záněty močových cest, by si měl dojít na vyšetření k urologovi. Mě přišel na zúženou močovou trubici - asi následek těžkého porodu - a tomzúženízpůsobovalo záněty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
21.7.15 15:14

@misa.859 Protože si to asi jen myslela :-D. Právě proto si říkám, jestli příště nezajit rovnou na urologiii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
21.7.15 15:23

@ivašot. Taky přemýšlím, jestli příště nezajit k urologovi, záněty mám často. Ale nějak se stydím :-D. Jak to tam probíhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
21.7.15 17:32

Narovinu řeknu, že návštěva urologa není nic moc. Cystoskopii bych přirovnala k bolestivější gynekologické prohlídce. Pro mě bylo nejhorší vyšetření na které jsem měla dorazit s plným močovým měchýřem. Nějak jsem to neodhadla a myslela jsem, že prasknu. Ale jsem ráda, že jsem to absolvovala a vím, že jsem v pořádku. Já už se po těch věčných potížích fakt docela bála, aby to nebylo něco závažnýho. Takže odhoď stud a objednej se, třeba budeš mít štěstí na urologa fešáka, jako mám já :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.15 17:47

@ivašot. takže u urologa svlékání dolejšku být musí? Já jsem vždy myslela, že projede močák ultrazvukem, gynekologie je pro mě za trest.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky