Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky poraďte
včera jsem byla u doktora a ten mi předepsal prášky na zánět močových cest. Ví některá z vás kdy by měli přestat ty bolesti na pravé ledvině?
a má někdo zkušenost s prášky MACMIROR? Diky za odpovědi ![]()
No řekla jsem mu že mě bolí ta Ledvina a on už pak sám vybíral prášky atd ![]()
Já na záněty mocaku dost trpím a atb mi zabrali většinou až za týden… A zánět ledviny to taky může být.
Záněty močáku moc dobře znám, antibiotika vždy na měsíc, což mi přijde šílený, ale vždy když mám zánět tak mám v moči prý hrozně moc střevních bakterií. Macmiror neznám, ten jsem měla jednou jen do pochvy na e coli, ale na močák mám vždy Nitrofurantoin
Lidi, můžu se vás zeptat, řešíte záněty močových cest s urologem, nebo jdete k praktickému lékaři?
@Šárka91 K praktickému, udělá kultivaci podle toho nasadí antibiotika. Pak udělá kontrolní kultivaci a bakterie pryč. Právě když je zánět tak asi z 80% ho způsobí střevní bakterie v moči. No jenže začas je mám znova, takže už je to šílený, pořád brát antibiotika
@Šárka91 píše:
Lidi, můžu se vás zeptat, řešíte záněty močových cest s urologem, nebo jdete k praktickému lékaři?
Já teda normálně u obvoďáka. Udělá test z moči a podle toho se rozhodne, jestli nasadí ATB…
@misa.859 @Black Cat Aha, já právě posledně přišla za obcodackou a ta mi řekla, že v moči nic nemám a přesto mi dala atb, po kterých mi bylo zle, že jsem je stejně vysadila.
@Šárka91 píše:
Chodím k praktickému nebo ke gynekologovi, pokud je to spojené s gynekolog. problémy. Skoro vždycky jsem měla ATB na 5-7 dní a pak už to bylo OK podle rozboru moči.
Já teď už chodí k urologovi a ten mi říkal, že každý kdo prodělal během života víc jak 2-3 záněty močových cest, by si měl dojít na vyšetření k urologovi. Mě přišel na zúženou močovou trubici - asi následek těžkého porodu - a tomzúženízpůsobovalo záněty.
@misa.859 Protože si to asi jen myslela
. Právě proto si říkám, jestli příště nezajit rovnou na urologiii…
@ivašot. Taky přemýšlím, jestli příště nezajit k urologovi, záněty mám často. Ale nějak se stydím
. Jak to tam probíhá?
Narovinu řeknu, že návštěva urologa není nic moc. Cystoskopii bych přirovnala k bolestivější gynekologické prohlídce. Pro mě bylo nejhorší vyšetření na které jsem měla dorazit s plným močovým měchýřem. Nějak jsem to neodhadla a myslela jsem, že prasknu. Ale jsem ráda, že jsem to absolvovala a vím, že jsem v pořádku. Já už se po těch věčných potížích fakt docela bála, aby to nebylo něco závažnýho. Takže odhoď stud a objednej se, třeba budeš mít štěstí na urologa fešáka, jako mám já
.
@ivašot. takže u urologa svlékání dolejšku být musí? Já jsem vždy myslela, že projede močák ultrazvukem, gynekologie je pro mě za trest.