Zánět močových cest-REFLUX

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5903
15.9.08 19:55

Ahoj kači tak jak se máte jak ste dopadli????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
28.1.09 21:40

Ahoj koukám že to tu sice moc nežije, ale přidám se. Můj syn má reflux 5°, za 4 týdny ho čeká operace v Olomouci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.09 22:59

Ahoj holky,

jsem tu mooooocdlouho nebyla.

Koukám, že je to tu samý Olomouc a předpokládám, že všechny operuje dr Šmakal.

My jsme byli teď v prosinci u něj na kontrole po roce (jinak chodíme k nám do Přerova na moč a utz) a on mu zase jen udělal utz a ptal se jak čůrá…

Jinak v dubnu loňského roku přestal Míša brát antibiotika a samozřejmě že se mu to hned zhoršilo. Na utz měl zase takové výsledky jako před operací. Ale aspoň, že žádnou IMC neměl. Jinak by se to zhoršilo víc a rychleji.

No jinak na kontrolu jdeme zase za rok (do té doby zase prav. návštěvy u nás v Přerově) a pak mu budou dělat opět ta vyšetření.
Tak jsem zvědavá, jak ho tam pak udržíme- konkrétně na tom MCUG (rentgenu).
Na tom MAG3 bude určitě tvrdě spát, ale na tom rentgenu byl spíš jen takový oblblý.
A hlavně už z toho bude mít rozum, protože to mu pak bude kolem 3 roků.

Holky, to je taková paráda, že už budou teď malýmu 2 roky. Pamatuju si, jak jsem měla strach, že nepřežije..........a je tu s námi :-) :-) :-) :-)

To je paráda.

No jinak Petrasku80 - jak ses ptala na to zda čekáme holčičku- tak jojo, čekali jsme holčičku a už je tu s námi od 10.září :-) :-) :-)
Jmenuje se Nicol.
Bylo to neplánované i plánvané- chtěli jsme další, ale až zase tak za ty 3,5 roku- no bůh nám jí nadělil poněkud dříve. Takže jsem kojila a u toho čekala další :-)
Je zdravá- tedy doufám. Taky jí po narození dělali utz ledvin (jako všem miminkům) a nic tam naštěstí nezjistili. Dělali jí i utz mozku, protože v těhu mi u ní zjistili nějaké cysty v hlavičce (její), ale to naštěstí vymizelo. Tak by mělo být vše OK

Míša jí teď dává občas dudlíka, nebo chrastítko......ze začátku teda žárlil, ale to se asi dalo očekávat. protože je ještě malý a najednou k nám zavítal někdo další, kdo se dělí o moji pozornost. Ale už je to v pohodě. trvalo to asi ty 3 měsíce. To se u nás projevovalo tak, že by umrčený, nechtěl chodit večer spávat a pořád plakal než usnul, se mnou moc být nechtěl, jen pořád tata, tata…no asi si prostě myslel, že jsem si našla náhradu a když viděl, že to tak není, tak se uklidnil a je zase takový jaký byl. Teda vzhledem k věku. Teď už se zase vzteká- to je to období kolem toho 2. roku věku.
S Petříkem se hádaj a občas i perou, ale není to nic nebezpečného naštěstí.

Jinak na pokoji jsme byli vždycky s někým, jen po té operaci jsme byli sami (prý to tak ale dělaj, aby měli děti a maminky klid na sebe a na léčbu).

S bazénem ani nevím jestli už budeme moct, protože jsme se jaksi zapoměli zeptat. No měli jsme tam být v 10:30 (byli jsme objednaní už rok), ale na řadu jsme nakonec přišli až po 13. hodině- hrůza teda.
To před tím rokem jsme sice taky čekali, ale tak asi půl hodiny- hodinu- přesně už si nepamatuju.

Ralelo - budeme ti všichni držet palečky, tedy hlavně tvému synovi. Odkud jste?

Tak pa všem.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
29.1.09 09:34

Ahoj holčiny!

martinko-předem moooc gratuůluju k narozeni určo krásné a zdravé holčičky!!!!moc ste mě potěšili holky že ste pisli,my jedem do Olomouce ted v unoru jen na kontrolu a v dubnu ležet zas na ty vyšetření,no já si myslím že snad je zas uspí,mě minule malého uspávali takže prospal obě vyšetření!!!tak uvidíme!jinak my sme taky bez antibiotik a naštěstí bez infekcí naposledy měl zánět po operaci v červnu,ale už dobré a jak sme byli v olomouci v srpnu tak nám dr. Šmakal předepsal nějaké prášky na čůrání ale maléj měl alergickou reakci,celý nám opuchl a nemohl chodit,přestal vidět,tak okamžitě s emu to vysazovalo a že se to nechá na přírodě do unora,no a ted se uvidí co sním budou dělat :cry: snad nic!
stím jak maléj žárlí,tak my chcem brzo taky druhé mimi a už malého na to připravujem tak že sestra má ted miminko tak ho dost často hlídáme,je nemocná-má rozkroušenou sklerozu a stav se po porodu zhoršil,tak si ho berem my a mléj žárlil jen chvili a už ho semnou opečovává,ale je to aj tím že ví že teta ze strejdou si ho opět odvezou,u brášky či sestřičky to bude jiné:))si dobrá že to zvládáš a je super že ty naše dětičky už budou mít 2 roky:)))už se dá snima krapet dorozumět:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
29.1.09 09:39

Ralelo-je mi to moc líto a skama si?neboj určo bude líp a operoval nás dr. Šmakala je to opravdu kapacita!a jaký ste měli průběh a kolik má???8 měsíců zda čtu dobře?tak my byli v 10 měsícech,neboj bude doře,nejhorší je jika,a ta operace jak čekáš,ale neboj určo vše dopadne tak jak má!!!!!!já 3 dny plakala na pokoji jak byl malý na jibce,spala sem dole na mateřském pokoji a byla sním jen co to šlo!držte se a dej pak vědět jak ste dopadli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
29.1.09 16:30

Ahoj
jsem z Opavska, a operovat nás bude dr. Šmakal. Napíšu něco víc o Matym. Ve 20tt mi zjistili že má dilatace na ledvinách a velký moč. měchýř. Od té doby jsme jezdili pravidelně na UZ do Ostravy. V 34+něco se jim ale už nelíbil nález a tak se rozhodli že pro jistotu vyvolají porod. Nakonec mě ale z Ostravy vezli do Olomouce, protože neměli pro Matyho volný inkubátor a narodil se 34+5. Naštěstí byl dost veliký, vážil 2990g. V porodnici mu dělali několikrát UZ ledvin, nález nic moc, pak se rozhodli pro cystografii a ta ukázala reflux 5°. Navíc se u toho nevyčůral, tak měli podezření že má špatně průchodnou moč. trubici. Rozhodli se tedy že mu zavedou epicistostomii(vývod přes bříško z moč. měchýře).Pak bylo vše relativně v pořádku, ve 2 měsících mu dělali vyšetření na funkci ledvin, tak levá ledvina funguje na 45% a pravá na 55%, což je hodně slušné.Ve 3 měsících mu dělali cystoskopii, při níž zjistili že moč. trubice je v pořádku, udělali i znovu cystografii, ten opět prokázal reflux, ale malý se i vyčůral a rozhodli se zrušit vývod a na:,–(ili zoxon, pro lepší funkci moč. měchýře.V prosinci jsme byli na ko u dr. Šmakala, byl hodně překvapený zlepšením, pravá ledvina je skoro v pořádku, levá je trošku lepší, ale operace je prý nutná, takže termín je 24.2.. Minulý týden měl malý teploty, tak jsem vezla moč na nefro a bohužel byla pozitivní, takže jsme byli od pátku do středy v nemocnici, dostával ATB v kapačkách. Teď je ještě i nachlazený, tak doufám že se z toho co nejdřív dostane, aby se nemusela operace odložit. Jinak do teď bral sumetrolin, teď to má změněné na verceft.

Petrasek a jak jste to potom zvládali po operaci? Netahal si malý za hadičky? Z toho mám největší strach, on je hrozný raubíř, nevydrží v klidu, plazí se a pomalu se snaží sedat.Na zádech vůbec není, v jednom kuse je na břiše. Na mateřském pokoji určo budu taky, pořád kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
29.1.09 20:11

Ralelo-tak to uplně hledím že ti to řekli už v těhu,mě to v olmiku řekli taky že to měli už vidět na ultrazvuku,ale nic:(
ale aspon sem se nenervovala,měla sme dost problému a furt ležela na kapačkách skoro celé těhu!maléj se dral furt dříve na svět!!!!!!!

Jinak k operaci,chceš napišu to jak to probíhalo u nás,nevím možná sem to už psala!v pondělí sme nastoupili,a nic snáma nedělali,jen vlastně od noci nesměl pít,bylo to na houby že sme šli na řadu až poslední ,mělo tobýt nejdřív od nejmladšího,ale nikdo tam na tak složitou operaci nebyl,tak udělali nejdříve ty menší a pak nás,tak malý mi řval,hlady a žízní!a brali ho nějak po 10 hodině a já mohla jet snim tam sanitkou,ale u operačního sálu mi ho vzali a já musela naspátek pěšky,řvala sme jak blbá takže to pro mě bylo aj dobré,provětrala sme se a procházela,aj kdybych seděla u toho sálu a operace by skončila,tak by mě kněmu nepustili a ani do sanitky naspátek nevzali!tak sem čekala na pokoji a byla sem domluvená ze sestřičkou že mi dojde říct jak ho dovezou!tak pak po 1 došla a říkala jak to proběhlo a že za 2 hodky za ním budu moc jít na jibku,tak sem tam pak šla,no řeknu ti připrav si nervy obal si je,nebot já málem sebou sekla,jak sem ho viděla bobka ležet a přikurtovaného s hadičkama no hrůza!ale spinkal a byli tam hodné sestry,nechali mě tam až do večera,když kojíš tak stejnak ti to nedovolí 2 dny,pak začnou čajíčkem a teprve skoro 3 dne dovolí kojit!takže jak usne večer(oni říkaj že to dítě furt spí,ale po té operaci sme ho měla vzhůru,akorát byl takový oblblý takže vždy usnul tak na půl hodky,chvilinku byl vzhůru a tak dokola!a večer jak sme ho uspala kolem Půl í sem šla dole,a sestře sme nechala můj mobil pokud bude tak hodná a maléj bude plakat at mě zavolá(ale nezavolala dali mu uspávací inekci jako všem dětem:((()na každého pacienta je tam jedna sestra,a další den ho přemístili jinam na pokoj a tam taky spinkal a na 3 dne mě sestra zavolala dříve že mě furt volal a byl to 3 dne tak sem ho mohla dostat dole na pokoj tak neměl oblováky!já měla hrozný strach stoho že si to bude tahat ale ne!měl 3 vývody,jeden mu sundali na jibce že byl dobrý a po 10 dnech druhý aby začal čůrat a ten třetí 12 den a 14 sme jeli domů
a jak sme byli na pokoji spolu(já mám taky velkého roštáka,jak dr říká hiperaktivní tak sem měla strach)ale překvapil jak sestry a doktory tak aj mě!měla sem mu přivázané nožičky,ručičky nechala na volno at si hraje s hračkama,a měla ho přikryteho peřinou po pas aby to neviděl a bv klidu ani si toho nevšiml!párkrát měl chut se otočit a lézt,ale řekla sem ne že nemůže a po chvili to pochopil!!!!!!!!!!no a byl hrizně usměvavý každý si chodil pro usměv:)))ale jedna věc byla blbá u nás že se sekl v čůrání jak mu vidělali ten vývod, tak aj dr šmakal se divil jak to museli ho 3 x cevkovat!ale pak se rozčůral:)
jinak on říkal že to u něho viděl při operaci že bude mít stím čůráním problémy!!!!!!tak snad už bude jen líp
na vás moc budem moooc myslet a uvidíš vše zvládneš,jak to třeba ode mě slyšíš tak se ti to zdá špatné,ale přežila sem to já a aj jinítak aj ty!maléj za to stojí!!!!drž se moooc!!!!!!!!!!jsou tam hodní!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
29.1.09 20:50

hele tady mám fotečku jak Ludik krmí pejska od kámošky:)))ještě s kamarádem

http://lh3.ggpht.com/…IMG_1618.JPG

http://lh3.ggpht.com/…IMG_1596.JPG

a tady je s kamarádem Jiříkem ,narodil se den po něm a byli sme spolu v porodnici:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
30.1.09 15:30

Petrasku děkuji, jsem to už ořvala. Manža mi nadává, že nemám nic zjišťovat, ale já jsem ráda, aspoň vím do čeho jdem a můžu se na to připravit. Ještě mi prosím napiš, když už jste byli na normálním pokoji, musel malý pořád ležet? Nebo mohl i sedět a být mimo postýlku? Případně povozit v kočárku po chodbě?(myslím že tam nějaké kočárky mají).

V pondělí jede do Olomouce kamarádka se synem, taky na operaci. Její malý má jen jednu ledvinu a na ní má taky reflux 5°.Tak mi taky potom poreferuje, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
30.1.09 15:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
31.1.09 09:12

maléj je krásnéj
Ralelo-nic si stoho neděléj mě taky chlap nadával proč se informuju že je lepší nevědět do čeho jdeš,ale já byla ráda za každou informaci,jen sem mu je už pak neříkala :lol:

jinak na pokud nebude mít horečky tak 3 den ho pustí z jibky a pak na svojem pokoji,bohužel tě nepotěším,nesmí sedět,lozit otáčet se nic!pokud by se mu vyrvala hadička šel by znova na operaci!tak proto sem měla přivázané nožičky k postýlce,aby pochopil že musí jen ležet!až ti vydělaj ten 2 vývod a začne čůrat,tak mohl si už krapet sednout ,dala sem si ho i do kočárku a jezdila po chodbě a ven(ale my měli teplo :cry: vy asi nebudete nikam moc!a bylo to bohužel po 11 dnech dřív musí jen ležet!!!!šak jak budeš na pokoji jak vás přeloží tak se sester zeptéj a bacha na jibce sestry ti řeknou něco jiného než dole!tak proto se informuj aj dole u sestřiček co a jak,maj uplně jiné požadavky a hlavně musí hodně pít,budeš to tam zapisovat pokud nebude mít kapačky,pokud bńevypije to množství co má dostane kapačku!musí to hlídat kvůlli té ledvině!at se čistí,my nemuseli mít nebot malý je velký piják!!!!vypije moc,aj oni se divili jaký je čajař:)) :lol: :lol:

ale neboj zvládneš to jen si vem hodně časopisů,nebot jak si sama na pokoji a ůpříjde jen občas sestřička tak je to na palici jen s malým být plenky ti stačí vzít jen jedny,vlastně 10 dní ti nečůrá až pak,ale zas stejnak musí mít plenku kdyby kakal,no já vím že sem měla jeden velký balík pemprsek jambo pack a druhé nějaké malé baléní a půlku sem si vezla domů!tak uvidíš!!!!!!jinak sem si vzala dost triček(pyžamo měl jen večer,kdyby zvracel,třeba Ludik nezvracel,ale kámoška co měla dítě tak chudák furt po té operaci :cry: :cry: tak uvidíš!hlavně ti přeju at je bez teplot!!!!!!!!!!!!!po operaci,v tu dobu ajks em tam byla já tak řádilo cosi a žádné dítě nepřešlo operaci aniž by pak onemocnělo bud neštovicama a nebo prý šestou nemocí! no my sme byli jediní!!!!!!a malého budou operovat hned na další den?vím že operují ut a čt tak mě fascinuje že nastupujete 24 my tam vlastně jedem 25 :lol: to ale zrovna bobeček bude na operaci budeme na vás moooc myslet!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
31.1.09 13:43

petrasku operace je 24., nástup je 23. No jsem zvědavá jak budu zapisovat kojení. Teď jak jsme byli v nemocnici jsem se pokoušela vážit kojení, ale moc to nešlo, protože sebou na váze vždycky mlel tak nešlo pořádně nic zvážit. Ale čajíčky pije taky dost, nemluvě o tom že v Olmíku mají čaje dost sladké, tak z toho nemám moc strach. A že budu sama - to mi taky nevadí.
jinak ještě jednou dík :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
31.1.09 18:01

já sem měla čaj svůj,ale aj tam mají jak ty píšeš!tak to je fajn,oni si ho budou kdyžtak vážit samy šak uvidíš!budeš chytřejší až an místě!tak pa pa a ozvi se ještě než pojdete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
2.2.09 16:55

Tak mi psala kamarádka co měli mít zítra operaci, že dojeli do Olomouce a Malý dostal teplotu. Tak je poslali domů :? . Jen jsem si to přečetla tak mi volala dr. z Olomouce, že jim na zítra vypadlo dítko na operaci, jestli by jsme nemohli nahonem přijet :D . No ale Matýsek má rýmu, takže nic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
2.2.09 17:51

Tak to je smůla,my měli jít taky až v červnu,ale onemocnělo tam ditě tak nám volali hned 14 po tom co sme stama byli doma že se jim taky uvolnilo místo,maléj byl nachlazený ale jen krapet na operaci podle nich normál!tak sme jeli aspon sme to měli dřív za sebou!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek