Zánět prsu?

Iko
20
16.7.06 21:43

Zánět prsu?

Ráda bych poprosila o radu. Po měsíci naprosto bezbolestného kojení mě začalo při kojení (i mimo ně) v prsu bodat a pálit. Zároveň mi i trochu víc naběhlo a směrem k podpaždí hmatám ztvrdlá místa, ale pověstnou červenou skvrnu nemám. Mám najednou i citlivou bradavku a na její špičce výrazně bílou skvrnu, vypadá to jako miniaturní aft. Nevíte, co se s tím dá dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1045
16.7.06 21:52

IKO
s naprostou jistotou se jedná o ucpaný mlékovod. Mohlo by pomoci nahřívání postižené části prsu třeba teplým ročníkem, před kojením, jemná, jakoby ťukavá masáž a časté přikládání miminka tak, aby balo buď bradou, nebo nosem k postižené části prsu. Saje tak nějintenzivněji z toho místa, kde je brada nebo nos. Můžeš také zkoušet odstříkat a odsát. Zkrátka - to bílé, co kouká je sražené mléko, které ucpalo mlékovod a to musíš nějak dostat pyač. Držím palce. Mickie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
16.7.06 21:54

ufff - a nemůžeš mít ucpaný kanálek? Rozmasíruj teplou sprchou a koj bradičkou dítěte k tomu místu - nejspíš u vás to bude fotbalová poloha, ale dá se kojit i na čtyřech s tím že si dítko dáš pod sebe a nasměruješ jak potřebuješ. A ještě jedna věc - nemáš příliš těsnou podprsenku???? No pohledej v jiných diskuzích je tu toho spousty. :?

Ahojky Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
16.7.06 21:55

AHOJ!

Je to zřejmě kvasinková infekce - mykóza.Zkus natírat genciánkou a mělo by se to zlepšit.Udržuj prsa co nejvíc v suchu(blbá rada,viď,aspoň já s tím měla ukrutný problém .Vyměňuj si často prsní vložky,ev.plíny). Taky se snaž být nějakou dobu bez podprsenky,aby se prsa větrala(y).

Pokud by nějaká část prsa tvrdla,tak nejlépe při kojení(odstříkávání)tu část masírovat,většinou se to uvolní a bolest přestane.

Držím pěsti,ať se ti brzy uleví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
16.7.06 22:05

Ahoj ,
hodně je ttoho v diskuzích když zapátráš, ale taky si pamatuji, že tam holky řešily, že se jim udělala na bradavce taková jakoby tečka bílá a tu musely propíchnout (myslím že to tam jedné dělal normálně i gynekolog) nevím jestli se to shoduje s aftem jak ty to popisuješ. a pak se jim ulevilo a mlíčko mohlo ven.

Přeju hodně štěstí a když si na internetu najedeš na stránky o kojení, je tam toho taky spousta co dělat, když nastane nějaký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iko
20
16.7.06 22:57

Moc děkuju! Ten internet je zázrak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...