Odstavování

94
16.7.06 20:19

Odstavování

Ahojky maminy,
potřebovala bych poradit. Malé bude příští týden rok, ještě kojím a rozhodla jsem se ji odstavit. Začala jsem s odstavováním asi něco málo přes týden. Koupila jsem Sunar a myslela si,že to bude jednoduché, ale asi jsem se zmýlila. Kojila jsem jen večer po kaši a ráno. Přes den jedla malá normálně, večer kaši, jelikož si myslím a shodli jsme se s ostatními, že kaše na noc stačí, přestala jsem ji kojit nejřív večer a ranní jsem si ponechala. Tak pár dní to fungovalo, ale najednou kaši odmítla nebo snědla hrozně málo, měnila jsem je, začala vařit i krupičku, vše marné.
V noci se začala častěji budit, položila jsem ji do postýlky, dala dudu a pohladila a zase klidně usla. Asi tak před třemi dny jsem začala ráno vařit Sunar, nejřív nechtěla, pak jí zachutnal a dnes vypila 200 ml+kojo. Dnes nechtěla skoro jíst, dopolední svačina banán, k obědu kojenecká koprovka s brambůrkem, to nejedla, svačinu vůbec nechtěla, k večeru ždibec suchého chleba a kaši samozřejmě nechtěla. Nechce ani Sunar samotný ani s piškoty, tak teď nevím, co dál. Jinak teď večer usla bez problémů. Poraďte, kdo máte zkušenosti nebo nějaké znalosti. Nemám změnit jídelníček? Nemá to všechno souvislost s kojením a tím, že ji odstavuji?
Díky za případné odpovědi.
Tereza s Kristýnkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
534
16.7.06 21:39

Já ti chci jen napsat,že u nás se taky nechce jíst…už několikátej den sem vyhazovala nedotčenej oběd!svačinkám moc nedá..chce jen kojit..nevím co se děje baštil pěkně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
16.7.06 22:04

Ahoj Terinko,

asi neporadím,jen se taky přidávám k nepapajícím miminkům.Malá jedla moc pěkně a teď asi týden stávkuje! :(
My už ale od 9,5 měsíců papáme UM.Začala jsem v noci flaškou s UM a pak už prostě vždy,když mělo být mlíčko ,byla flaška a klaplo to. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
16.7.06 22:09

Tak mě napadá, jestli to není tím počasím. Akorát teď je trochu chladněji, ale od zítřka to má zase začít. Uvidíme, jak to půjde dál. Díky za odpovědi.
 Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
16.7.06 22:28

Ahojky,

tak zkus jiné UM ? Třeba zachutná… :roll:

Jinak Pavlík jí kolem sedmé kaši a usíná kolem deváté, kdy vysosne téměř celou flašku UM… (skončili jsme s kojením cca před měsícem)

Pamatuju si, když jsem chtěla večer nahradit kojení kaší a cca 2dny se to dařilo, pak nastal bojkot a kaše byla tabu. Takže jsem začala dávat kaši po lžičkách a na noc dávat UM. Ale zkusila jsem to takhle cca po 14dnech, protože má zkušenost je taková, že když Pavlík cokoliv odmítá, je lepší to na pár dní úplně vynechat.

Jo a v noci běžně dávám čaj, když se vzbudí. Někdo to zavrhuje, protože se údajně může vytvořit návyk, ale u nás to zatím tak není. Beru to podle sebe … někdy mám taky v noci žízeň :wink: …

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
17.7.06 13:57

Ahoj Terinko.
Souvislost s kojením a odstavováním to mít může a možná to tak i je. Něco podobného jsem prožívala před 2 lety. Dcerka je od narození mlíčňák a na prso nedala dopustit. V půl roce, když jsem najivně uvařila mrkvičku, že budeme přikrmovat, nechtěla. No, zkoušela jsem to měsíc, pořád nic, pak možná si týden dala říct a v 8 měsících byla stále jen kojená. Asi jí to stačilo, protože dobře prospívala a když se teď dívám na fotky z tohoto období, tak byla takový baculínek a kdo by to byl řekl, že to měla jen z kojení, protože vše ostatní odmítala. Možná jsem do ní dostávala drobečky chleba po chvilkách. Když mi v 10 měsících začala jíst rohlík a sama si ho držela, byla jsem štěstím bez sebe, protože nic jiného kromě prsa a rohlíku nechtěla. Byla jsem ráda i za to, i když ovoce mi taky odmítala. Snažila jsem se jí dávat i třeba mrkvičkovou šťávu, ale moc úspěchu to nemělo. Kolem 12 měsíců sem tam si dala trochu zeleninové polívky, ale nic závratného to nebylo. Nejlepší bylo, když jsme si s manželem koupili grilované kuře a ona byla v kočárku, tak okamžitě jevila zájem. No, celá zmožená už jsem zkoušela cokoliv a to kuře jí prostě chutnalo. Od té doby jsem jí ho pékávala, k tomu začala mít ráda i rýži, jídelníček se zvětšoval. Co se ubírání kojení týče, jsem taky začínala v 1 roce. Postupně. Nejdřív jsem vypustila dopolední a odpolední. Zůstaly už jen tři. Ráno, v poledne a večer. Když se to zaběho, ubrala jsem polední a zůstalo ráno a večer. Pak jsem ubrala raní a mezi tím ona jídala přes den víc. Když jsem zaznamenala asi třetí večer, že si jen tak cucá, další večer jsem jí nedala prso. Dávali jsme kašičku a vydrželo to. Za nějaký čas jsme kašičku nahradili Hamilonem a do teďka má ráda mlíčko ráno i večer. Od doby, co jsem dokojila, začala jíst všechno a to bych se předtím nenadála. Teď sní i kdyselý rybíz. Jen nejí sama a musím ji krmit. Ještě tohle musíme dopilovat. Tak doufám, že jsem Ti trochu pomohla. Děti jsou hodně individuální a na každé je jiná cestička.
Hodně štěstí Eva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky