Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, zajímalo by mě, jestli některá z vás má podobnou zkušenost.. Od včerejška jsem při nadechování slyšela chrapot na průduškách při nadechování, hůř se mi dýchalo, tak jsme zajeli na pohotovost (naše mudra celý příští týden neordinuje) a tam mi mudr předepsal atb na zánět průdušek, jen podle poslechu. Já ale přitom vůbec nekašlu. Za normálních okolností bych o jeho úsudku nepochybovala, ale on při odchodu začal řešit, jestli to třeba není jen alergie, že to se pozná podle toho, jestli zaberou atb
Tak by mě zajímalo, jestli jste měli někdy zánět průdušek a přitom vůbec nekašlali, případně, jestli se vám alergie projevovala chroptěním na průduškách..
Ahoj,
mno to je dobry dat atb pri poslechu…ja tohle mela to samy pred tydnem a v lekarne mi poradili acc a od te doby jsem zacla kasla a vykaslavam a je to lepsi…
Myslím, že kašel teprve přijde, pokud chroptíš, tak máš v průduškách hlen
ale ještě tě nedráždí ke kašli
No vidíš, acc jsem kdysi měla a je pravda, že zabral, že jsem si na něj nevzpomněla.. Terisku a měla jsi k tomu acc ještě atb? Nebo sis je nenasadila?:
Starší měla zápal plic a taky prakticky nekašlala. Nevím, jestli se to dá srovnávat, ale my jsme tenkrát z toho byli úplně paf, kde to vzala…
Jiji, já si taky říkám, že to je divné, ale asi mi to vlezlo na průdušky z předešlého nachlazení, to jsem kašlala dost, pak kašel přešel a teď tohle ![]()
Dnnk atb praveze nemam, me netrapila teplota nic…jen to jak pises ty na tech pruduskach tak mi v lekarne poradil acc abych se vykaslala, pak po acc je dobry mucosolvan tablety a jeste caj na prudusky a lezet v teple s tim ze kdyz to neprejde tak jit k doktorovi a je mi lip
Dnnk jinak jednou jsem taky mela zapal plic, zadna teplota, kasel nic, ale to me doktorka poslala na rentgen plic kdyz me to na pruduskach nepreslo a nic nepomohlo
Tak já jsem si nakonec ty atb dala a už mi to nechrastí. Je ale fakt, že jsem celkově zahleněná tak to snad pomůže a zbavím se toho (od začátku prosince se mi pořád vrací nachlazení). Příště si ten acc zapíšu za uši ![]()