Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkuji mc za rady.Zvlhčené protředí nějak udělám.děkuji Monika
MoncaBre píše:
Děkuji mc za rady.Zvlhčené protředí nějak udělám.děkuji Monika
Není vůbec zač
a at ste brzo zdraví ![]()
no jo, vyslíkla jsem ho bobka jen do plinky, odnesli si ho ve velkém ručníku a pak mi jen volali.. bylo to pro mě těžké.ale malý byl prý v poho, rozdával úsměvy na všechny strany, apod ![]()
bude dobře
alvapinka píše:
ahoj, tady s tím jsem byla s malým v nemocnici přes silvestra. prvních 24 hodin byl dokonce i na jipce, myslela jsem, že v tom pokoji sama bez něho zešílím. volali mě jen na kojení. měl taky atb, fenistil, myslím, že i mukosolvana inhalace 2× denně. b ude to dobré, nabreč, taky jsem si to ořvala, i když ted zpětně vím, že to nebylo nutné. at je drobkovi brzo líp!! zvýšenou polohu asi pro něho máš. mysli i na vlhčení vzduchu-ručník na topení, nejlíp však nad postálku, hodně větrej a bude to brzo lepší!!
Jak jste poznali u prďolky, že je čas ho odvézt do nemocnice?Hlavně, že jste v pořádku ![]()
alvapinka píše:
no jo, vyslíkla jsem ho bobka jen do plinky, odnesli si ho ve velkém ručníku a pak mi jen volali.. bylo to pro mě těžké.ale malý byl prý v poho, rozdával úsměvy na všechny strany, apod
bude dobře
a od té doby nemocný už nebyl?četla jsem,že se to vrací a odkud se to vůbec chytá?My máme teda ještě staršího syna, tak jestli od něho… ![]()
my jsme jeli poprvé 26.12. hlavně se starším. ten měl hraniční nález na zápal plic, dostal druhé atb, jedny měla nepomáhaly mu. malý začal malinko pokašlávat, tak na něho mrkli taky. bylo to jen malinko, ale dostal taky atb. 29.12. jsme šli k našemu dětskému (v místě bydl.mamky, my jsme jinak v zahraničí) a on zrovna neordinoval, tak jsme jeli do špitálu. malý začal v noci víc chrčet, kašlat, i když jsem ho měla v rukách, bylo cítit, jak to v něm chrčelo a začal trochu teplotovat, tak jsme jeli do špitálu. dr byl nepříjemný jak pr.el, naštestí pak už další personál zlatý. byli jsme tam 4 dny, byla to vůbec skvělá dovolená.. propadl nám silvestr, rodina od mojeho měla střevní chřipku, naši to prodělali taky během našeho pobytu ve špitálu, takže super. už jsme se těšili zpátky domů. a ted momentálně je zas nemocný, ale plíce má čisté. na ty je náchylnější ten starší
MoncaBre píše:alvapinka píše:Jak jste poznali u prďolky, že je čas ho odvézt do nemocnice?Hlavně, že jste v pořádku
ahoj, tady s tím jsem byla s malým v nemocnici přes silvestra. prvních 24 hodin byl dokonce i na jipce, myslela jsem, že v tom pokoji sama bez něho zešílím. volali mě jen na kojení. měl taky atb, fenistil, myslím, že i mukosolvana inhalace 2× denně. b ude to dobré, nabreč, taky jsem si to ořvala, i když ted zpětně vím, že to nebylo nutné. at je drobkovi brzo líp!! zvýšenou polohu asi pro něho máš. mysli i na vlhčení vzduchu-ručník na topení, nejlíp však nad postálku, hodně větrej a bude to brzo lepší!!
teda to jste měli pěknou dovolenou,ale jak se říká všude dobře doma nejlíp. Ještě se chci zeptat má často škytavku nevadí to nějak a už Vás nechám díky opravdu.
holky máme pořád škytavku nevadí to?máme teplotu 37,7 bez odečtu.ach jo ![]()
MoncaBre píše:škytavka by neměla vadit. A ta teplota s odečtem je jen 37,2 to není tolik,je jen zvýšená,neboj
holky máme pořád škytavku nevadí to?máme teplotu 37,7 bez odečtu.ach jo
terezka24 píše:MoncaBre píše:škytavka by neměla vadit. A ta teplota s odečtem je jen 37,2 to není tolik,je jen zvýšená,neboj
holky máme pořád škytavku nevadí to?máme teplotu 37,7 bez odečtu.ach joA jak se malé dejchá? Pomáhají trochu inhalace,jak často inhalujete?
MoncaBre píše:
Inhalujeme po 6ti hodinách,nevidím žádnou změnu.Je dost unavená, pořád usíná, taky kašle, má slzavé oči.Bojím se aby neměla zápal plic ani nevím jak to poznat.Měla jsem jít studovat zdravotní sestru.Mám ji dát čípek proti teplotě?terezka24 píše:MoncaBre píše:škytavka by neměla vadit. A ta teplota s odečtem je jen 37,2 to není tolik,je jen zvýšená,neboj
holky máme pořád škytavku nevadí to?máme teplotu 37,7 bez odečtu.ach joA jak se malé dejchá? Pomáhají trochu inhalace,jak často inhalujete?
Dokuď nemá nad 38 tam by se neměli léky na teplotu podávat. A že je unavená je pochopitelné,ta nemoc jí unavý,malinká mi taky pořád první 2 dny jen spinkala,ale druhý den po inhalacích se už lepšila. U zápalu plic bývají vysoké horečky. Já se taky hrozně bála,protože u malé to bylo tak hrozně slyšet jak těžko dýchá,úplně pískala,ale ty inhalace to napraví a hlavně to zvlhčené prostředí!
Neboj, a jestli chceš mít klid tak sní ráno zajeď k Mudr.nemusíš se bát,nikdo ti nevynadá,nic,jen pro tvůj klid
MoncaBre píše:
pořád se mi dusí to je taky normální?vždycky když má papat
To mi taky malá dělala,to je tím jak se jí špatně dýchá. Ikdyž naše malá,ona byla úplně v pohodě,až na to dýchání,to bylo vážně pískání,no hnus
jinak vůbec nevypadala že jí něco je. papá ti normálně? Ona bude možná papat míň jak se jí hůř dýchá. Zkus ráno zajed k Mudr.,ať se na malou koukne! Budeš mít jistotu spíš,než takhle přes net. ![]()
papá méně a už spinká,vyvětrala jsem, mám tu pověšené prádlo aby byl vlhký vzduch a kontroluji.Děku mooc