Zánět průdušek u miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
7.3.15 10:53

Mile maminky, prosim Vas o radu a zkusenosti. Mam 6 mesicu starou holcicku Danielku. Mame zanet prudusek, lecime se s tim uz neco malo pres 14 dni, z toho poslednich 6 v nemocnici. Nejdrive mela antibiotika, ty v nemocnici vysadily, daly ji inhalovat ventolin a ten take vysadily a ted mame spiropent, ktery jsme braly i doma a ocividne porad nic nepomaha. Jeden den doktori tvrdi ze je cista a druhy den neuveritelne sipe a zadychava se. Do toho ma rymu a atop.exem. Co se tyce jidla tak ji krasne a je i ciperna, jen pri vetsi aktivite se zadycha. Je mi ji lito brecim tu jak mala, protoze to tu nezvladame mala je z tohoto prostredi neklidna a nechce mi tu vubec spat..uz skoro nezabira ani naruc..nevim jestli skusit jinou nemocnici, nebo ji skusit vzit do domaciho leceni a kazdy den jezdit na kontroly…jsem zoufala, poradite mi co s tim?…hlavne tedy jestli je tato lecba normalni, kdyz ji to nepomaha…dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
7.3.15 12:17

Chudinka mala, zrovna taky lezim se zanetem prudusek, takze kdyz si predstavim ze tim prochazi mimi… :( Bohuzel zadnou radu nemam, ja se v tom nevyznam ale preji brzke uzdraveni :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
7.3.15 12:34

Dekujeme, uz jsem zoufala…je to hrozne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.15 13:33

@Michalaaa netuším, proč jste v nemocnici. Můj toto prodělal cca měsíc zpět, v 5. měsíci. Vyfásl spiropent, kalciový sirup, mucosolvan a ještě cos (hlava děravá).. jako 14 dní bral léky, chodili jsme na poslech, ale pak se to dalo dokupy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.3.15 13:46

@Michalaaa Brali jí CRP? Má v těle zánět, nebo to způsobila virová infekce? Jak dlouho brala atb? Syn měl dvě obstrukční bronchitidy. Sípal a kašlal strašně. Musí se to dotáhnout do konce. Jak často má ten Ventolin? Syn ho měl několikrát denně asi týden, v nemocnici a pak i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
7.3.15 13:47

@Michalaaa Ventolin nebo ten Spiropent roztáhnou průdušky a dítě to pak musí vykašlat, tzn. něco na odkašlání, třeba Mucosolvan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
7.3.15 14:46
@Nikolacek píše:
@Michalaaa Ventolin nebo ten Spiropent roztáhnou průdušky a dítě to pak musí vykašlat, tzn. něco na odkašlání, třeba Mucosolvan.

@Nikolacek ma to virove a antibiotika brala 5 dni, pry jsou zbytecna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.15 14:14

zánět prudušek

Dobrý den malej má od čtvrtka zánět prudušek,,,má vysoké horečky ty sražíme,, bereme antibiotika,, jen se moc bojím jelikoš 9 den nic nejí za den vypije jen jednu flašku čaje několikrát sme byli v nemocnici a ty mě poslaly domu,, že je to normalní ale mě se to nezdá když nejí chudáček naky rady? 8o 8o 8o :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
1.1.17 09:17

My to máme ted cele svatky chytl to od brachy a des ma 5m a uz atb. Jenez nejhorsi je ze je on je nechce jist :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
11.12.18 19:54

Obnovuji téma. Syn dnes 4mes. Ráno strašně plakal byl neutišitelný. Plně kojen. Začal sypat a doktorka že podle kašle má jasnou akutní bronchitidu ale ještě to nemá plně na průduškách. Má amoksiklav 2ml po 12h. Je plně kojen tak že to do něj dostat je mazec. Jsem z toho na prášky… Mám vyvetrano a zvlhčovač vzduchu a stejnak sype… Teplota se drží pod 38 po odečtu celý den. Nevím zda pockat do rána nebo jet k Dr. Je slyšet když mu dám ucho na hrudník že v něm píská :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
11.12.18 19:59

No piska to v nem protoze ma bronchitidu. Co by ti na pohotovosti rekli? Atb musi zabrat. Je nejak extra neklidny a dusny? Nebo jen piska?

Dala bych mu na noc nurofen nebo fenistil. Nevo oba. Nurofen pusobi protizanetlive - splaskne trochu otok a bude lip dychat. Fenistil taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
11.12.18 20:23

Nám úžasně (až zázračně) zabíral obklad: tvaroh (ne ve vaničce), nakrájená cibule, anýz. Dát zabalené v látce z obou stran na plíce a přikrýt igelitem a „obvázat“ - plenou nebo něčím takovým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
11.12.18 21:23
@harim píše:
Nám úžasně (až zázračně) zabíral obklad: tvaroh (ne ve vaničce), nakrájená cibule, anýz. Dát zabalené v látce z obou stran na plíce a přikrýt igelitem a „obvázat“ - plenou nebo něčím takovým.

I pro tak malé mimco? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.12.18 22:07

Ahojky, uplne.chapu jak se citis my ze synem jsme si uzili zanety prudusek nekolikrat do roka a pokazdy minimalne 14 dni v nemocnici hruza.jednou mel.i takovy zachvat ze ho dali na jipku na 3 dny prej astmaticky zachvat do 3 let to bylo az nekolikrat do roka tohle utrpeni jezdili jsme na imunologii mysleli si ze je to alergie ta se nepotvrdila. Pak nam vytrhli nosni mandle ryma furt stejna a sice malo pripadum ale nam dorostli takze znova na madle nosni a doporucili nam vytrhnouz i krcni takze si.malej uzil v nemocnici dost a musim zaklepat od te doby klid rymu ma ty se nevyhne skoro nikdo ale bez zanetu prudusek. No drzim palecky a nezoufej bude to vse v poradku. At jste brzo zdravi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
12.12.18 08:24

lampička 11 - nám to poradila naše pediatrička, když jí byl měsíc. Bylo mi strašně líto, že mi to neporadila u starších dětí - u těch jen teplý olej na krk, nebo průdušky.
Ještě to tam necháme tak 2 hoďky tak 3× denně.
Měli jsme obrovské problémy - v pěti měsících nám kvůli zánětům průdušek kilo zhubla a už to moc nedohnala (ve třech letech měla 11 kilo), nakonec je astmatik. Ona byla nemocná co 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí