Zánět slinné žlázy: Jsou nutná antibiotika?

208
23.12.22 06:29

Zánět slinné žlázy- jsou nutná antibiotika?

Dobrý den,
Na dásni pod zubem se mi udělala malá boule, bolelo mne to pod jazykem, při pohybu celisti, při polykani.. bolest šla do ucha. Zajela jsem k zubaři, ten říkal zánět slinné žlázy a dostala jsem atb penicilinova Ospen. Jsou opravdu atb nutná? Otok nikde nemám, zdá se mi, ze to boli už méně. Letos jsem hodně nemocna, imunita nulová a byly by to už 6 antibiotika a nechce se mi do nich.. Na imunitu beru bylinky- salvej, koprivu, cesnek, zazvor, kurkumu.. jsou i protizánětlivé.. ovšem i přesto, se mi zánět udělal.. Nema někdo zkušenost, co by na to pomohlo? Piju hodně, skoro 3 litry denně.. Ani zubar poradně nevěděl pricinu, proč se tohle tvoří..Pomohlo vám prosím něco krom atb? Mám po nich už tak oslabené a zničené telo, ze další nechci.. ale samozřejmě pokud to nutné bude, tak si je vezmu..
děkuji a přeji všem krasne svátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17024
23.12.22 08:05

Když ti je zubař předepsal, tak asi ví, co dělá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
23.12.22 11:35

Já jsem měla hodně pít a cucat cucavé bonbony. Antibiotika jsem nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.12.22 11:43

@Betula a jaké jste měla příznaky? Myslím, jestli jste někde v puse na dasni měla taky boulicku.. nebo kde vás to přímo bolelo.. a za jak dlouho to odeznelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
23.12.22 12:56

Bolelo mě to, myslela jsem nejdřív, že zuby, vystřelovalo to až do ucha. Bouličku si už nepamatuju, jestli jsem měla. Byla to ta slinná žláza pod jazykem. Viděl mě obvoďák, diagnostikoval a pro potvrzení poslal na ORL.

Příspěvek upraven 23.12.22 v 12:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
23.12.22 12:57

Myslím, že během týdne to bylo ok. Ale dalo se s tím relativně v pohodě fungovat, když už jsem se nebála, že jde o zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
23.12.22 12:59

A ty bonbóny nejlépe kyselé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14697
23.12.22 13:01

Nechceš zkusit Orofar? Je účinný (kromě krku) i na různé lokální potíže v dutině ústní. A na zanet bych občas zobla i Ibalgin nebo proste něco s ibuprofenem, je protizánětlivý. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.12.22 13:32

@Betula mne to také boli pod jazykem, ale tam nic nemám.. mám trochu bouli na dasni, pod zubem.. plus jsem měla trochu zdurelou uzlinu na te straně na krku.. ale dnes už to tolik neboli. Zkuskm tedy ty bonbóny a hodně cucat 👍 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
3.1.23 06:17

@Martii Nka jak jste dopadla? Už jste v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí