Zánět žaludku, kdy bude líp?

118
13.12.24 09:20

Zánět žaludku, kdy bude líp?

Dobrý den, jdu si sem pro radu ohledně mamky. Od září ji tížila bolest žaludku, kdy ji bylo špatně z čehokoliv, co snědla.

V listopadu bylo objednaná na gastroenterologii, kde ji po týdnu zjistili zánět žaludku a dostala antibiotika. Od užívání antibiotik neustále zvrací a nic nejí. Za den sní max 5 piškotů, pár lžiček jogurtu a trošičku polívky. Už je to týden, co antibiotka nebere a zvrací a jí pořád stejně. Doktor ji řekl, že je to normální stav a nemá ji jak pomoct.

Prosím, kdo má zkušenosti, jak se dají tyhle stavy zlepšit?

Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80250
13.12.24 09:25

Trvalo mi to skoro tři měsíce. První týden v nemocnici na kapackach. Celou dobu jsem byla schopna jíst jen ovesnou kaši. Hodně uvařenou, ale fakt hodně. Do slemu. Ten prý je fajn na žaludeční sliznici. Mamince držím palce, ta bolest je zlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
13.12.24 10:30

Měla jsem. Peklo tak 14 dní. Pak jsem začala trochu fungovat, ale normálně najíst jsem se nemohla ještě dlouho. Týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.24 11:14

Maminka mela zánět žaludku v květnu. Po dobrání ATB ji nasadili Pantoprazol (snižuje kyseliny). Velmi ji pomáhá ráno tbl. a tak za 20 min. teprve snídaně. To jediné pomohlo, jinak zvracení, průjmy, nechutenství. A samozřejmě trochu lehčí strava a bez alkoholu. Věřím tomu, že i ta antidepresiva, která v tom období byla nasazena, sehrála pozitivní roli. Konzultujte to znovu s gastroenterologem. Nechytejte mě za slovíčka, nejsem odborník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
13.12.24 11:28

Objednejte si v bylinkářství lnici květel, ta pomáhá. A taky heřmánkový čaj. Soucítím, já se s tím prala roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí