Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám takový dotaz ohledně sousedů, jestli se dá vůbec něco dělat..O dvě patra níž bydlí pár..no pár..já myslela že to je matka se synem, ale asi to jsou partneři..On slovák nebo něco takového, každý den chodí domů nachcananej jak doga, dole nadává do k*rev a pod tak půl hodiny než se dostane do bytu..Ona skoro nevychází, skoro nemluví, je vidět, že je nějaká buď postižená, nebo po mrtvici já nevim, je prostě dost pomalá a když promluví není jí skoro rozumět..problém je, že ona smrdí po moči a výkalech, ale brutálně! A zapáchá jim celý byt, když otevře dveře smrdí celý vchod..V létě se to nedá vydržet, chodím dolu s hadrem na nose, máme malý dítě a tohle je fakt nechutný..Myslíte, že se dá něco dělat? Jako že třeba nějaká sociálka ať to tak zkontroluje jestli jí nezanedbává? Vždyť tohle je na hygienu..Když jsem byla za správcem, řekl mi, že to je soukromý byt a že s tim nic dělat nemůže..
@Leniczka23
Určitě bych kontaktovala sociální odbor, nic jiného Vám ani nezbývá.
@Leniczka23 no to je hrozny, fuj
mne tedy ten pristup pana spravce prijde dost laxni ![]()
a co na to ostatni sousedi? Co nejaka hromadna petice ![]()
Myslela jsem si to, zítra jdu na to..
@markyj No to máš pravdu on je správce totiž uplně na H…Už několikrát jsem s nim měla tu čest něco řešit a i jsem si stěžovala na správě že neplní svojí funkci, ale tady mně přijde že to je každýmu jedno..Sousedům to vadí, ale aby někdo zakročil to né..Na petici si myslím, že by se podepsali, ale zkusím to nejdřív přes tu sociálku mám i pocit že pán paní dost zanedbává a je i agresivní když se napije..
@Leniczka23 no v kazdem pripade drzim palce, aby se situace co nejdrive vyresila ![]()
Já si myslím, že pan majitel má pravdu i když chápu, že je to hnus mít takvé sousedy ![]()
Hygiena do toho taky nemá co mluvit pokud nedělají nějaký nechutný nepořádek ve společných prostorách a socálka by to řešila jen v prípadě, že by jsi měla zjištěné že je paní nesvéprávná a on její pečovatel…
Nemám zkušenost, nejsem si vůbec jistá tím co jsem napsala ale přijde mi to logické.
Pokud je byt pronajatý měl by to řešit majitel baráku, pokud je jejich tak si v něm můžou dělat co chtějí… ![]()
Každopádně držím palce aby se to nějak vyřešit dalo a dej vědět jak jsi dopadla ![]()
Na úřadu a kontaktovat sociální odbor a hygienu!!! Drží palce
@Leniczka23 Hele, nevím, jestli někdo něco bezprostředně zmůže, ale určitě to úřadům nahlaš. Minimálně proto, aby věděli, že domácnost je problémové, kdyby to eskalovalo (např. kdyby pán někoho v opici napadl), abyste měli důkazy, že to není z čistého nebe. Jinak zápach sám o sobě hygiena řešit nebude, ale pokud by to nějak obtěžovalo sousední partaje (průsak exkrementů, hmyz apod.), tak pak už to jejich problém je.
Můžu jenom vědět, co by ta sociálka a hygiena s nima udělala, pokud jsou oba svéprávní, nemají doma nějaké nezletilé dítě a byt je jejich? Co by s nima měli dělat? Donutit je, aby se umyli? ![]()
To je hnus, něco podobného znám. Předěláváme si nově byt ale když jsme měli staré jádro tak ta šachta na WC byla volná a tak k nám proudili do posledního patra výpary z kuchyní a záchoda od všech pod námi
ptala jsem se domovnice a ta mi řekla, že ten větrák na střechu neplánují, že se dělat vůbec nebude, ať to vyřeším nějak posvém. Tak hned při stavbě nového jádra jsme je ucpali
ať si ty smrady nechaj dole.Pod námi soused na WC ráno s.al a k tomu kouřil, doma jsem myslela že padnu. Některý lidi nechápu
![]()
Ja si myslim, ze pokud ten zapach obtezuje ostatni obyvatele domu, tak se s tim minimalne obecni urad(mestky urad) zabývat musi. Vyzvou je k odstraneni priciny a pokud neuposlechnou, pak to postupuje dal. Pouze si to myslim jiste to nevim. Kazdopadne bych to nahlasila.
@krtek7489 píše:
Můžu jenom vědět, co by ta sociálka a hygiena s nima udělala, pokud jsou oba svéprávní, nemají doma nějaké nezletilé dítě a byt je jejich? Co by s nima měli dělat? Donutit je, aby se umyli?
V takovém případě by s nimi nedělali nic.