Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@isp u nas je to to same vetraky nemaji vyvod ven(nejsou tu kominy) takze kolikrat v koupelne citim i to co nechci ![]()
@BAZÁREK ANGIE píše:
V takovém případě by s nimi nedělali nic.
No ale oni nejspíš svéprávní jsou, nezletilé dítě nemají a byt je jejich. ![]()
@krtek7489 No právě, to jsamé jsem psala já… Pokud jsou v podnájmu tak by to měl určitě řešit majitel. Pokud je byt jejich nemůže jim nikdo nic… ![]()
@krtek7489 píše:
No ale oni nejspíš svéprávní jsou, nezletilé dítě nemají a byt je jejich.
Nezletilé dítě má stejná práva jako rozumná opice v krizi středního věku ![]()
Pokud byt neni jejich, tak nahlasit majiteli. Pokud je jejich, tedy v osobnim vlastnictvi, tak pak to resit pres spolecenstvi vlastniku. Mame u nas neco podobneho, taky resi spolecenstvi, jelikoz pani je sberatelka a kramy jsou vsude a uz jsem k nim volala i hasice, jelikoz jim tam neco chytlo. Meli pak nakazano byt vycistit.
Řekla bych že paní je v invalidním důchodu..z jakého důvodu nevím, ale je schopná klidně v zimě jít ven v noční košili, takže je klidně možné že je nesvéprávná, že o ní má pečovat on a on jen bere prachy za který chlastá a na ní hází bobek..
@mrs.gendy píše:
http://frankbold.org/…edske-vztahy urcite se to řešit dá. Hodně stesti
@Leniczka23 píše: Řekla bych že paní je v invalidním důchodu..z jakého důvodu nevím, ale je schopná klidně v zimě jít ven v noční košili, takže je klidně možné že je nesvéprávná, že o ní má pečovat on a on jen bere prachy za který chlastá a na ní hází bobek..
A ona chodí v zimě venku v noční košili? Ono sebrat někomu občanku a zbavit ho svéprávnosti není tak snadné. Osobně znám mentálně postižené, na úrovni 10 letého dítěte normálně s občankou.
Být tebou, pokud to chceš opravdu řešit ke spokojenosti všech, nejdřív si všechno zjisti, at nejsi za blbečka. To, že se někdo nemyje a smrdí, není důvod k zásahu jakéhokoliv orgánu ![]()
@krtek7489 Jo párkrát byla venku v zimě v noční košili..nebo taky chodila po baráku a prosila o cigára ve spodnim prádle, ale s tou svépravností vím že to neni tak lehké..ale jsem si jistá, že on s ní je jen kvůli penězům..to mi je jedno do toho mi nic neni jak vedou domácnost. Zjišťovat nic nehodlám, zkusim to na tu sociálku, pokud nic tak nic..nehodlám se tahat po soudech nebo tak něco..Za 3 roky budem stavět barák a pak ať tady klidně shnije celej vchod když jim je to jedno..Každopádně je to dost nespravedlivý jestli se s tim nedá nic dělat..
Musí se s tim dát přeci něco dělat aspoň hygiena by měla i kdyby byt měl být jejich vždyť je tady riziko že celej barák bude mít v bytě štěnice a různou takovou havěť… Nebo ne? Jestli se s tím dělat nic nedá tak by to bylo pěkně blbý
@Leniczka23 píše:
Ahoj, mám takový dotaz ohledně sousedů, jestli se dá vůbec něco dělat..O dvě patra níž bydlí pár..no pár..já myslela že to je matka se synem, ale asi to jsou partneři..On slovák nebo něco takového, každý den chodí domů nachcananej jak doga, dole nadává do k*rev a pod tak půl hodiny než se dostane do bytu..Ona skoro nevychází, skoro nemluví, je vidět, že je nějaká buď postižená, nebo po mrtvici já nevim, je prostě dost pomalá a když promluví není jí skoro rozumět..problém je, že ona smrdí po moči a výkalech, ale brutálně! A zapáchá jim celý byt, když otevře dveře smrdí celý vchod..V létě se to nedá vydržet, chodím dolu s hadrem na nose, máme malý dítě a tohle je fakt nechutný..Myslíte, že se dá něco dělat? Jako že třeba nějaká sociálka ať to tak zkontroluje jestli jí nezanedbává? Vždyť tohle je na hygienu..Když jsem byla za správcem, řekl mi, že to je soukromý byt a že s tim nic dělat nemůže..
kdo je majitel bytu? Stěžovat si u něj - nepředpokládám, že někdo takový ten byt vlastní. Takže pokud je to družstvo, tak si stěžovat tam.
@Leniczka23 píše:
Ahoj, mám takový dotaz ohledně sousedů, jestli se dá vůbec něco dělat..O dvě patra níž bydlí pár..no pár..já myslela že to je matka se synem, ale asi to jsou partneři..On slovák nebo něco takového, každý den chodí domů nachcananej jak doga, dole nadává do k*rev a pod tak půl hodiny než se dostane do bytu..Ona skoro nevychází, skoro nemluví, je vidět, že je nějaká buď postižená, nebo po mrtvici já nevim, je prostě dost pomalá a když promluví není jí skoro rozumět..problém je, že ona smrdí po moči a výkalech, ale brutálně! A zapáchá jim celý byt, když otevře dveře smrdí celý vchod..V létě se to nedá vydržet, chodím dolu s hadrem na nose, máme malý dítě a tohle je fakt nechutný..Myslíte, že se dá něco dělat? Jako že třeba nějaká sociálka ať to tak zkontroluje jestli jí nezanedbává? Vždyť tohle je na hygienu..Když jsem byla za správcem, řekl mi, že to je soukromý byt a že s tim nic dělat nemůže..
To je bohužel pravda…U našich v baráku byla babka celý život smradlavá, pochc..á byla stále, žila sama a nikdo s ní nic nezmohl. Sousedi si stěžovali, že ten puch jim jde už přes zdi do bytu. A jak umřela, dlouho ten byt nekoupil, až pak..No, to muselo být otřesné, to rekonstruovat.
Pokud jsou oba zletilí a svéprávní, sociálka do toho nemá kudy jít.
Pokud je byt soukromý a jejich vlastnictví - je to jejich soukromá věc a zase je to neprůstřelné.
Hygiena - to by musely být fatální projevy (př.: ani prosakující hnojník na zahradě nevyřeší)
Veterina - pokud by tam bylo např. týrané zvíře a to smrdělo (jenže veterina ani policie, pokud není hrozba zdraví či života nesmí násilím do obývaných prostor a oni je tam nemusí pustit)
Pokud nadává a řve od 22,00 - 6,00 lze řešit voláním policie - přestupek rušení nočního klidu.
Pokud jde o smrad, nepořádek, zkrátka..nikdo nesmí nad mírou únosnou obtěžovat hlukem prachem popílkem kouřem plyny parami pachy odpady, světlem… dříve to byl § 127 občanského zákoníku. Teď po novele nevím přesné číslo §.
Takže obecní úřad, sociálka nepomůže, pouze soud - občanskoprávní spor. Je to na dlouho a „někteří“ lidé to mají stejně na háku. Takže patová situace. Bohužel. Taková je praxe ![]()
Obnovuji diskuzi s podobnou otázkou, jako zakladatelka s tím rozdílem, že smrad a zápach se line po celé chodbě z bytu, kde nikdo nebydlí, majitel bytu je v blázinci. Zapach obtezuje ostatni obyvatele domu, prosím o odpoved kam tohle nahlásit, když majitel s nikým nekomunikuje, domovník se na něj nedovolá, takže nemají koho vyzvat k odstraneni priciny. Sociálka a hygiena s tím nic neudělá, poněvadž se na nikoho nedozvoní. Nahlásit to na policii? děkuji a všem krásný den