Kuchyňská deska - sklo, žula, technistone, keramika

30
8.2.15 10:21

kuchynska deska - sklo, zula, technistone, keramika

Ahoj lidi,

Chtel bych vas poprosit o pomoc pri vyberu materialu pro kuchynskou desku a barovy pult.

V tuto chvili mam nabidnuty tyto varianty

Technistone - pomerne levne a kvalitni ale neni odolne vuci vysokym teplotam

Sklo lux raff - o neco drazsi, nepatrne mekci (mene odolne na poskrabani nez technistine), ale velmi odolne vuci vysokym teplotam.

Keramika neolith - po pravde moc informaci nemam, ale melo by byt takrka bezchybne ale ta cena bude zrejme velika

Zula - odolne proti poskrabani, odolne proti vysokym teplotam, zrejme troxhu nasakavejsi a nemam predstavu jake jsou ceny v porovnani s technickym kamenem.

Pokud mate nekdo zkusenosti s materialy na pracovni desky budu rad kdyz se pripojite. (Specialne ta cena u prirodnich kamenu a neolithu je pro me velka neznama)

V kuchyni mam cca 6 metru (60 cm) + dalsi dva metry (40 cm)
Z technistone to vyjde na cca 40000 a z luxraff na 46000. U ostatnich variant nemam nejmensi predstavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5271
8.2.15 10:43

@antarian Já bych šla do žuly, ovšem ceny neznám. Pozor ovšem na padělky kamenů z Číny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
8.2.15 10:47

Rada bych ti poradila, at s hlavne neberes to, co mame v kuchyni my, ale bohuzel netusim, jak se to jmenuje :lol:

mame pronajaty novy byt s pomerne luxusni kuchyni. cela deska je jednolity bily kus, vcetne drezu - zadne prechody, okraje, nic. na prvni pohled super, ovsem ten drez po 1 roce vypada strasne a nic s tim nejde delat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
8.2.15 10:52

Jojo to vim :-))) to je umelej kamen corian ne? Nebo jak se to jmenuje. To bych nechtel za zadnou cenu :-)

A tyhle ohlasy jsem slysel od mnoha lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
8.2.15 11:10

Já mám zkušenost od našich (mají kámen, asi žulu) vypadá to krásně, dobře se to udržuje, ale je to tvrdé, takže když ti na to něco spadne, tak se to vždy rozbije. Stačí i třeba ťuknout skleničkou a je prasklá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
8.2.15 11:14

@Halka
nam se zas na starem byte povedlo tuknout tu zulu, byt se to zda nemozne :lol: ale nejak se proste kousek vystipnul a pak to bylo hodne ostre a idelani na porezani.
ale stejne mi ta zula prijde nejlepsi, pokud je kvalitni a dobre udelana. a pri dobre volbe zbarveni na tom aspon neni videt kazdy drobek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
8.2.15 11:15

@Ali-Ali Jééé a já to moc chtěla :,( Naposledy mě od toho zrazovali v Sykora a nabízeli místo toho keramiku. Jenže jsem nebyla schopná sehnat žádné jiné reference.

• Citovat
  • Upravit
30
8.2.15 12:29

Elenloth: keramika by mela byt super ale nemam potuchy kolik stoji. Nemas k tomu nrjake podrobnosti? Mam obavu ze v porovnani s technistone to bude minimalne za dvojnasobek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
8.2.15 14:37

@antarian Podrobnosti bohužel nemám, musela bych poslat nákres s tím, že mi udělají cenovou nabídku. Říkali, že je to o trochu dražší než umělý kámen. Nejlepší je prostě obeslat jednotlivé dodavatele s nákresem a dostaneš cenovou nabídku. Našla jsem jenom toto http://www.pracovni-desky.eu/…ika-neolith/
Taky záleží jakou chceš barvu. Já chci bílou desku a ta keramika v bílé mě tolik neoslovila.

• Citovat
  • Upravit
30
8.2.15 17:42

Tak presne tak jesm to udelal a obeslal je :-D presne tyhle stranky :-D tak uvidime jak se ty ceny budou ruznit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
8.2.15 17:49

Já bych tedy bílou desku nechtěla ani za nic, je na tom všechno vidět. Ideální je dle mého názoru vzor mramor ať už materiál jakýkoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
8.2.15 18:07

@antarian Mohl bys mi prosím potom napsat výsledek? Klidně do soukromé zprávy. Zajímá mě, jak se ta keramika pohybuje. Mně je kámen na pocit nepříjemný. Je to tvrdé a studené (překvapivě ;) ).
@Halka Mně se mramor a podobné vzory vůbec nelíbí. Bílou desku mám přes rok a nemám s tím problém.

• Citovat
  • Upravit
30
8.2.15 18:29

Jojo dam vedet…

jinak ja chci naopak hodne nenapadny vzor a to je u zuly problem, ale cas od casu se da najit neco co neni moc „žíhaný“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
8.2.15 20:00
@antarian píše:
Tak presne tak jesm to udelal a obeslal je :-D presne tyhle stranky :-D tak uvidime jak se ty ceny budou ruznit

Viděla jsem ještě i jiné dodavatele keramiky, i když to není přímo Neolith. Třeba kamendekor.cz Zkoušel jsi je taky?

• Citovat
  • Upravit
30
8.2.15 20:38

Ty jsem nezkousel

kazdopadne mi ted odepsal jeden dodavatel ze

technistone je 2cm za 56000
zula cerna je 2 cm za 47000

nechapu co mam za dodavatele, co mi dela kuchynskou linku, ale nevypada to spatne a pritom ma ve vsem ty ceny o 20% nizsi nez konkurence. A vzhledem k tomu, ze muze dodavat ten technistone tak ho ma za 38000 zhruba a tim padem se tezko s necim jinym dostanu na podobnou cenu:-(

kazdopadne jine dodavatele keramiky jsem nezkousel (vlastne mozna jeste jednoho, ale uz ani nevim kdo to byl)

zatim cekam na nabidky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný