Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@mexxx Holky hrůza, soused umřel při sledování televize a my vůbec nevěděli, že už ho z blázince pustili, nevylezl totiž půl roku z bytu, mám z toho horor ještě dnes ani v noci jsem nezaspala ![]()
@annnettt rommy píše:
@mexxx Holky hrůza, soused umřel při sledování televize a my vůbec nevěděli, že už ho z blázince pustili, nevylezl totiž půl roku z bytu, mám z toho horor ještě dnes ani v noci jsem nezaspala
To ti věřím ![]()
@annnettt rommy Jo tohle je hnus, když si pak uvědomíš že ste celou dobu čuchali jeho..Moc příjemný..Tak hlavně že už je to vyřešený..
@annnettt rommy píše:
@mexxx Holky hrůza, soused umřel při sledování televize a my vůbec nevěděli, že už ho z blázince pustili, nevylezl totiž půl roku z bytu, mám z toho horor ještě dnes ani v noci jsem nezaspala
Půl roku? Nevěřím. ![]()
No to jen doufáme, že to bylo půl roku, možná i dýl, nevěřili jsme vlastním intuicím, když jsme si to srovnali vše pozpátku, neměl totiž klíče od nových dveří od vchodu a v tomto novém paneláčku nás je jen 9 rodin na 3 patra. Chodil nejspíš tajně do sklepa v noci pro jídlo, kde měl 2 sklepy a v něm zavařené jídlo a pod ještě od mámy, která je 10 let po smrti a k ránu když všichni spali a bylo nám divný, že v noci, když spím etam někdo po tichu chodí, když je v blázinci…a on už dávno byl doma… jakmile přijeli hasiči a td. museli se prodrat tísicema zavařovacích prázdných špinavých sklenic, měl je všude po bytě v obýváku v ložnici v kuchyni prostě všude asi napíšu příběh hororový, už je to 3. den a stále to ze mně nechce spadnout, v noci se bojím spát, hnus holky, on asi chudák jak přijel z toho blázince, špatně ho vyléčili a proto to chudák udělal, nechtěl asi nikoho potkat z baráku, že nevylezl, jen v noci, nechápu, klíče od nových vchodových dveří měl ve chránce do včera, než si je po jeho smrti člověk z jeho rodiny, aby to tam mohl vyčistit
kriminalisté řekli, že takový případ tu ještě neviděli, že to je jak z amerického hororu „po krk v odpadcích, navíc s mrtvolou“…navíc mu bylo teprve 48 let
@annnettt rommy
mně na tom přijde nejvíc smutný, že za ním nikdo půl roku nebyl v léčebně, to by věděli o propuštění. Asi o něj vůbec nikdo neměl starosti.
No tak to je straslive @annnettt rommy uz je vam doufam trochu lip… nevite, co mel za diagnosu? Jak to kriminaliste kvalifikovali?
A jinak bych rekla, ze prikladne selhal system, nechapu, jaktoze nemel ambulantni psychiatricky dozor, nebo nejakou jinou formu dohledu. Strasne.
@umea píše:
A jinak bych rekla, ze prikladne selhal system, nechapu, jaktoze nemel ambulantni psychiatricky dozor, nebo nejakou jinou formu dohledu. Strasne.zdravím, už je to kapku lepší, ale stále to mám trochu v sobě, ikdyž nebyl z rodiny, také vůbec netuším, co měl za duševní nemoc, ale údajně měl střílet někde po lidech, ale nic nakonec neudělal, poté šel do léčebny a ano určitě selhal systém, přece jej musel někdo jít zkontrolovat, určitě neměl léky ani nenavštěvoval lékaře a ten to měl nejspíš zjistit, když se nestýkal ani s rodinou, je to hrozné, když si představím, že chudák celou tu dobu se tajně pohyboval po bytě a my ani v nejmenším netušili, že už je dávno puštěn z léčebny…opravdu hrůůza
@umea píše:
A jinak bych rekla, ze prikladne selhal system, nechapu, jaktoze nemel ambulantni psychiatricky dozor, nebo nejakou jinou formu dohledu. Strasne.
pokud neměl ustanovenou soudem ochrannou ambulantní léčbu, tak nic jako psychiatrický dozor neexistuje ani k tomu není ukotvení v zákoně. Je to volba pacienta se léčit nebo neléčit stejně jako třeba u diabetika.
Mela jsem na mysli ambulantni lecbu @lamicina nebo jinou formu dozoru, napr. po dohode s pribuznymi. Existuje spousta forem spoluprace.
Pokud se pacient po propusteni neukaze pul roku u psychiatra, mel by si nekdo vsimnout.
Je mi divne, ze pacient, ktery byl hospitalizovan v lecebne, nemel nasledne narizenou ambulantni lecbu, specialne pokud se jednalo o stav, kdy ohrozoval okoli, jak zakladatelka popisuje.
Navic mi neni jasne, zda se jednalo o smrt nahodnou nebo z vlastni vule.
To je strasne smutny, jak jsi popsala, ze vychazel jen v noci a jedl stare zavarene jidlo. Nikdo za nim nechodil a on evidentne nemel ani o lidi zajem. Hlavne, ze uz je po vsem. Jaky to byl vubec clovek?
No je mi lito, ze jste si necim takovym prosli @annnettt rommy a ja byt pribuznou, tak bych si promluvila s jeho ambulantnim psychiatrem, pokud tedy nejakeho mel, ale z lecebny se bez nasledne ambulantni lecby jen tak nepropousti, jakou formu lecby predepisoval a jestli vubec nejakou, a zda mu nebylo divne, ze se pacient pul roku neukazal a nevyzvedl si leky. Vim, ze hodne lekaru na to kasle, ze „to je vec pacienta“, ale ja s tim nesouhlasim, specialne u pacientu se zavaznou diagnosou.
Nedavno jsem cetla o pripadu v Britanii, kdy tezce nemocna holka, ktera uz ubodala svoji matku a byla po pobytu na psychiatrii propustena pod ambulantnim dozorem, tj. kazdy tyden chodila na kliniku plus kdyby to „na ni prislo“, tak mela jit na pohotovost a tam by ji hospitalizovali, ubodala zenu na ulici.
Byla tehotna a vysadila leky, nasledne potratila.
A popisovala, ze „to na ni prislo“ nekdy v sest rano (asi z toho stresu z potratu), ze sla na pohotovst a rekla, ze je velmi nebezpecna a ze ji musi hospitalizovat, jinak nekomu ublizi, tam se ji vysmali nebo ji poslali nekam, tak na te ulici ubodala tu zenu.
Opet totalni selhani systemu - ja ji neobhajuju, v zadnem pripade, pokud mela takovy nahled, ze vedela, ze je nebezpecna okoli, nemela se z te pohotovosti hnout nebo se mela nechat odvezt do nejblizsi lecebny, a ne ubodat ciziho cloveka rano cestou do prace, ale jen tim rikam, ze struktura pece o vazne nemocne psychiatricke pacienty je v cele Evrope nedomyslena.
Co kdyby soused misto toho, jak to dopadlo, a uz to je dost tragicke, vysadil lecbu a nakonec nekoho fyzicky napadl a vazne zranil? Taky by nad tim psychiatri pokrcili rameny, ze to je jeho vec, jestli si chodi pro leky? Stojim si za tim, ze tahle tragedie je totalni selhani systemu, a kdyby byla trochu vule, dalo by se s tim leccos delat. No nic, nebudu se tu certit nad systemem, co nezmenim, ale je mi to opravdu lito - jednak Vas, ze jste timhle museli projit, a jednak jeho.