Zapalování v autě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.2.22 00:51

Zapalování v autě

Ahoj, vím, že to tu vůbec nepatří, ale možná mi někdo poradí. Dneska jsem zkoušela zmáčknout to tlačítko zapalování a už se mi nevrátilo do původní polohy. Nevíte někdo, co s tím? :) Na toto jsem antitalent a nemá mi kdo poradit. Dá se s tím něco dělat nebo je potřeba servis? :) Prosím, anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20996
16.2.22 00:58

A auto furt startuje nebo co. Zkusil bych s tím chvilku cvičit, možná cáknout WD40 a když to nepomůže tak mechanika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.22 01:07

@KalamityJohn Auto normálně jezdí, startuje, jen se nechce ten čudlík vrátit do původní polohy :nevim: tak nevím

• Citovat
  • Upravit
20996
16.2.22 02:03
@Anonymní píše:
@KalamityJohn Auto normálně jezdí, startuje, jen se nechce ten čudlík vrátit do původní polohy :nevim: tak nevím

Zkus WD40. Ale jestli o nemá vliv na funkci tak bych to neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
16.2.22 06:08

Jako startování nebo zapalování zapalovače?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15778
16.2.22 07:34

No, já bych to s tím WD40 moc neradil… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.2.22 07:51

Jasně že servis, co je to za otázku? Vůbec bych se v tom hlavně nehrabala a nic tam nestříkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
16.2.22 07:55

A co to zkusit prostě vytáhnout zpátky. Pokud je to zapalovač, tak ten se vrátí až po tom, co se trochu zahřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
16.2.22 08:00
@Zumpa píše:
No, já bych to s tím WD40 moc neradil… :mrgreen:

Jo no, jestli je to ten zapalovač, tak je to ideální do rozžhavený spirály Šplíchal olej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20996
16.2.22 11:01
@Cenarius píše:
Jako startování nebo zapalování zapalovače?

Já předpokládal, že to je knoflík zapalování kterým se auto startuje.

A mimochodem WD40 je nevodivý, takže by skutečně ničemu nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20996
16.2.22 11:04
@Aduš8 píše:
Jasně že servis, co je to za otázku? Vůbec bych se v tom hlavně nehrabala a nic tam nestříkala.

A co myslíš, že s tím udělaj v servisu? Zapálej svíčku a budou se k tomu modlit? Když se něco nehýbe a hýbat se to má tak je potřeba to namazat. A namazání pomůže to uvolnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.2.22 11:26

@KalamityJohn je mi fakt jedno, co s tím udělají v servisu, hlavně, že to uvedou do chodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7991
16.2.22 11:40
@KalamityJohn píše:
Já předpokládal, že to je knoflík zapalování kterým se auto startuje.A mimochodem WD40 je nevodivý, takže by skutečně ničemu nevadilo.

Copak nevodivý, ale dost dobře hoří :) Pokud by se pod tím ta spirálka rozžhavila, tak by to mohlo být zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20996
16.2.22 11:45
@Aduš8 píše:
@KalamityJohn je mi fakt jedno, co s tím udělají v servisu, hlavně, že to uvedou do chodu.

No, já v servisu nějakou dobu pracoval, takže vím o čem mluvím.

A pokud ještě ovládám češtinu, tak zapalování je systém, který u zážhových motorů v pravou chvíli zapálí pohonnou směs ve válci zatímco zapalovač se používá k zapalování cigaret a v dnešních vozech se už moc často nenachází. Většinou je tam jen zásuvka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20996
16.2.22 11:46
@rmot píše:
Copak nevodivý, ale dost dobře hoří :) Pokud by se pod tím ta spirálka rozžhavila, tak by to mohlo být zajímavé.

Psala o zapalování nikoliv o zapalovači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák