Zápis do 1. třídy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.1.20 07:58

Ještě by mě zajímala jedna věc. Dcera bývá často nemocná. Může být odklad doporučen ze stran učitelek v MŠ právě kvůli časté nemocnosti?

• Citovat
  • Upravit
16245
8.1.20 08:07
@Anonymní píše:
Ještě by mě zajímala jedna věc. Dcera bývá často nemocná. Může být odklad doporučen ze stran učitelek v MŠ právě kvůli časté nemocnosti?

Učitelky v MS muzou odklad doporučit ale to nic nemění na tom ze musíte do PPP nebo SPC na posouzení skolni zralosti a oni rozhodnou jestli doporučení dají nebo ne. Ucitleky ve školce tuto pravomoc nemaji. Ti muzou jenom upozornit, ze by mozna byl odklad dobrý a doporuci navštívit poradnu.

Ja bych kvuli nemocnosti dítěti odklad nedavala. Ve skole se naštěstí kazda rymecka a kasel neřeší 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.20 08:23

@aknah31 prave, také si říkám, že v té škole tu bude snad lepší.
Jinak vyšetření školní zralosti ve školce budou provádět, tak jsem ji tam objednala

• Citovat
  • Upravit
33005
8.1.20 09:16
@Anonymní píše:
@aknah31 prave, také si říkám, že v té škole tu bude snad lepší.
Jinak vyšetření školní zralosti ve školce budou provádět, tak jsem ji tam objednala

Tak nemocná může být za rok úplně stejně, jako teď. :nevim: To Ti nikdo neřekne dopředu. Co si pamatuji, tak ve škole vždycky byly nějaké děti, co témeř nemarodily a pak část, co byla nemocnější prakticky až do puberty. Do škly se taky normálně chodí s rýmou a kašlem (předpokládá se, že dítě má nějaké základní hygienické návyky).

Měla jsem spolužačku, co kvůli častým absencím opakovala první třídu, ale ono to bylo i dost o rodinném prostředí. Já měla v 1. třídě 6× angínu, což znamenalo vždy 2-3 týdny doma a byla jsem co se školy týče naprosto v pohodě. Jsem si to prostě dělala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.1.20 11:17

Ahoj ja když jsem byla poprvé s holkou u zapisu tak my to prislo chvílema jak zapis na vysoke co by deti měli uz vedet a znat v 6 letech ale ted uz s holkou co pujde k zapisu ji uz tam brat nemusim a jsem rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.1.20 11:34

Holky jake mate zkusenosti ze zapisu do první tridy napist diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
17.1.20 11:49

@radkamak na co presne se ptas? Zkušenosti mam vice mene dobre. Pred dvema lety byl syn na zápisu, ale měl odklad. Loni mi byl podruhé a letos půjdeme k zápisu s mladším synem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.1.20 11:56

No spise jake mate zkusenosti ja byla uz dvakrát poprvé s holkou a minuli rok s kluke a prijde my to porad stejne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.1.20 11:56

@radkamak Mě přijde dobré dítě k zápisu vzít. Plní to určitou funkci přechodového rituálu. Navíc Ti učitel může dát zpětnou vazbu, zda dítě je či není dostatečně na vstup do školy připravené a co je potřeba třeba do září potrénovat.

Jinak nevím, co Ti na zápisu přišlo tak složitého. Barvy, zvířátka, ovoce/zeleninu, tvary, pravo/levá a prostorová orientace, větší/menší, napočítat do cca 8, poznat nějaká písmenka, číslice, něco nakreslit, opsat podle vzoru. Zhodnocení, zda dítě nemá nějaké závažné legopedické vady, poznání prvního písmene ve slově :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.1.20 11:57

A letos jsem se dohodla s muzem ze tam pujdu bez holky je podepsat papiry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.1.20 11:58
@radkamak píše:
No spise jake mate zkusenosti ja byla uz dvakrát poprvé s holkou a minuli rok s kluke a prijde my to porad stejne

Jistě, je to pořád stejné, protože se požadavky na dovednosti budoucích prvňáčků nemění. :nevim:
To není zážitkový park, kde člověk potřebuje při každé návštěvě nejlépe něco nového, aby se pobavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
17.1.20 12:01
@radkamak píše:
A letos jsem se dohodla s muzem ze tam pujdu bez holky je podepsat papiry

Hlavně byste se měli domluvit s dítětem. Syn by nebyl nadseny, kdybych ho k zapisu nevzala. A to byl taky 2× a vzdycky se tesil a uzil si to. Pro nej to bylo vždy něco slavnostního. A my to taky tak brali.
Ja osobne bych to dítěti neuprela.
Proč tam s ni nechcete jit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.1.20 12:05

Ja se ptala holky ale ta rekla ze nechce jit semnou na zapis a ukazovat co umi při to ukaze az pujde do skoly pravda ze se skoro každý den sni ucim minimalne hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.20 12:16

Chtěla bych se zeptat k těm písmenům. Hodně často se tu objevuje, že mělo dítě poznat nějaká písmena. Je to opravdu důležité? Dceru zajímají hodně čísla, takže ty pozná od 0 do 10, ale písmenka spíše ne. Podepsat se ale umí

• Citovat
  • Upravit
16245
17.1.20 12:18

@radkamak se synem jsme taky hodně pracovali. Diagnostikovana VD denne to hodina určitě byla. Logopedie, grafomotorika, pamet, prostorova orientace, zrakovka atd. Ted v 1tr minimalne 30min denne taky. Je šikovný učitelka si ho chvali.

K zápisu. Byli jsme 2×. Obsahove byl asi skoro stejný ale i tak kazdy jiny. Ale syn se tesil, pěkně se oblékl a bral to důležite😀 pokazde dostal darek od ucitleky, zasli jsme pak do cukrárny…

Obsahove, prostorova orientace (prava, leva, nahoře, dole, pod, nad, mezi atd), geom. tvary, barvy, fonematicky sluch, první a poslední hlaska, zviratka, cisla, jednoduché počítání s kostkama, grafomotorika-dokreslit zuby pile, vlnky do rybníka, kouř kominu, déšť z mraků (pokazde dve jine veci) podepsat se, napodoba pisma, jemna motorika zavazani tkaničky, hrubá motorika házení na kos a na kuzelky.. chvíli si povídali s učitelkou.
Bylo to fajn, pokazde i kdyz mel doporučení k odkladu.
Letos se tesim s mladším synem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati