Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
http://www.mshusnikova2076.cz/index.php?…
tady mají přímo formulář na zpětné vzetí žádost
Ahoj, čeká nás zápis do mš, konkrétně Praha 7. V přihlášce jsou kolonky na dvě preferované školky, ale někde jsem se dočetla, že se může podat libovolný počet přihlášek, že v zákoně to není stanoveno a rodiče jich podávají třeba pět. Je to vážně možné? Dost by mi to pomohlo, ale bojím se, aby nás nevyřadili. Děkuju ![]()
Je to možné, jen nevím, jestli se to dá všechno oběhat - vzhledem k počtu dětí, které se hlásí a časovým možnostem. Já podávám přihlášku do tří MŠ. ![]()
Ahoj, je to možné, já podávám přihlášku taky do tří školek, u nás jich ani víc není ![]()
@bartoel1 my měli 4, nakonc malého vzali ve 3 školkách, jednu jsme vybrali a ostatním poslali vyjádření, abychom zbytečně neblokovali místo.. v klidu, přihlášek můžeš dát kolik chceš.
Je to možné, nevyřadí vás. Spíš jde o to, že jim přiděláváte práci
Také potom musí vystavit a rozeslat více rozhodnutí a to také stojí peníze, neb se to posílá do vlastních rukou, což je třeba 70 Kč/kus. Ředitelky se většinou společně schází a tak vědí, kdo má více přihlášek a jak vypadá celková situace v lokalitě.
Nejdůležitější je, abyste po vydání rozhodnutí v rámci slušnosti a solidarity s ostatními matkami pod čarou, vybrala jednu školku, tam potvrdila nástup a do ostatních dala závazně vědět, že nenastupujete.
Za normu považuju přihlášku do 2 školek, víc mi přijde zbytečné. Kdyby každá matka podala do každé školky, to by to vypadalo.
Běžná praxe je, že se stavy doplňují až v září, protože matky to do školek vědět nedají… a až v září ředitelky vědí, které děti jim nastupují. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.